bancnota 100 lei 1966

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie: ... dar in R.S.R. nici bancota cu cea mai mare valoare nominala, de 100 de lei nu prezenta mai multe elemente de siguranta.
De ce credeti ca ar fi avut nevoie de mai multe elemente de siguranta?
Si mai ales, ce va face sa credeti ca cunoasteti toate elementele de siguranta aflate pe acele bancnote? Sau la acestea de acum, credeti ca elementele de siguranta, sunt doar cele prezentate pe pliantul bancnotei sau in comunicatul de presa?
Aici va pot spune ca va inselati. Elementele au fost si atunci mult mai multe decat cunoastem.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie:Asa este, nu toate bancnotele din Africa anilor 60 aveau mai multe elemente de siguranta.
Ceea ce am vrut sa arat ca deseori (nu numai dvs., mai multi de aici) vorbesc despre lucruri, despre care evident nu prea cunosc. Astfel puteti sa introduceti in eroare pe unii incepatori care citesc forumul si "iau de bune" orice informatie gasesc pe aici, impartasite de cei care isi dau cu parerea despre subiecte, unde evident n-au cunostinte suficiente.
Acum presupun ca am fost antipatic, dar deja am vazut prea multe mesaje aici scrise doar de dragul de a scrie ceva.
simaky

test competenta

Mesaj de simaky »

...nu ca as fi un mare cunoscator in ale bancnotelor romanesti, si mai ales a emisiunii 1966, dar cred ca este momentul sa-l supunem pe domnul GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL la un test de competenta (acesta fiind valabil pentru oricare dintre noi) si avand in fata 2 modele - unul original si altul fals - sa incerce sa gaseasca deosebirile dar si asemanarile dintre cele 2 modele, si sa traga concluziile prin care hotaraste ca o bancnota este autentica iar cealalta este falsa !

va rog sa nu va suparati dar nu sunt rau intentionat ! ... dupa ce epuizam subiectul 100 Lei 1966 putem trece la unul mai recent 1.000.000 Lei emisiunea 2003 .... :D
Fişiere ataşate
FALS
FALS
fals.jpg (80.9 KiB) Vizualizat de 5824 ori
ORIGINAL
ORIGINAL
original.jpg (60.66 KiB) Vizualizat de 5824 ori
Yu_L.Yan

Re: test competenta

Mesaj de Yu_L.Yan »

simaky scrie:...avand in fata 2 modele - unul original si altul fals - sa incerce sa gaseasca deosebirile dar si asemanarile dintre cele 2 modele, si sa traga concluziile prin care hotaraste ca o bancnota este autentica iar cealalta este falsa !
Pentru detalii marite ale bancnotei false, dar si pentru alte detalii, ale acelorasi elemente de siguranta pentru aceeasi bancnota 100 lei 1966 (pacat ca lumea nu are rabdare sa citeasca topicurile vechi pentru a verifica eventuale raspunsuri sau a afla atat de multe lucruri noi), inca mai poate fi rasfoit topicul Elemente de siguranta ale bancnotelor emisiunea 1966

L.E. La o cautare pe net, am gasit o pagina foarte interesanta referitor la elementele contra falsificarii, valabile si pt documente, destul de bogat exemplificata prin fotografii. Vizitati Glosar al CONSILIULUI UE
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Scrie răspuns