1 leu 1914 Bruxelles mai 'groasa' decat cea de Hamburg?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Buf0n

Mesaj de Buf0n »

Se pare ca sublerul nu constituie o scula in inzestrarea unui colectionar numismat ! Chiar nu are nimeni un subler cu care sa masoare in grosime o piesa de 25.000/1946 ?!!! Ai ai ai ai !
amonra

Mesaj de amonra »

De remarcat totusi ca grosimea monedei se va masura pe muchie si cele mai inalte forme de relief ale campului ei.
Partile batute de matrita vor fi mai "infundate" deci trebuie o grosime mult mai mare decat cea dorita pentru o a obtine o piesa dupa pilire cu grosime uniforma.
Pecunia non olet.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Cel mai bine sa se masoare muchia cu micrometrul dar nu exact la periferie ci un pic la interior caci la unele monede muchia are o usoara bavura care poate influenta masuratoarea.
Oricum, aceasta este grosimea la flan, spre interior grosimea e mai mica si variabila datorita reliefului.
capa

Mesaj de capa »

Buf0n scrie:Se pare ca sublerul nu constituie o scula in inzestrarea unui colectionar numismat ! Chiar nu are nimeni un subler cu care sa masoare in grosime o piesa de 25.000/1946 ?!!! Ai ai ai ai !
V-am raspuns pe pagina anterioara. Sublerul nu e o unealta atat de precisa, asa ca va pot spune doar ca 25000 lei 1946 are grosimea aproximativ 1,5 mm.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
claus

Mesaj de claus »

Am aflat volumul monedei, stiind raza am aflat o grosime de 1.5mm. Destul de aproape tinand cont de metoda rudimentara folosita. :D
Buf0n

Mesaj de Buf0n »

claus scrie:Am aflat volumul monedei, stiind raza am aflat o grosime de 1.5mm. Destul de aproape tinand cont de metoda rudimentara folosita. :D
Buna asta ! :D :D :D Va multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute ! Mai ramane sa fac rost de o piesa proasta - foarte si sa`mi duc la indeplinire proiectul !
Scrie răspuns