Pentru ... prietenii monedelor tip SADAGURA

Monede medievale care au circulat pe teritoriul României.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC

Scrie răspuns
banivechi

Mesaj de banivechi »

Da, sint batute cu acelasi set de matrite. Probabil ca si din 1774 se pot gasi relativ usor doua identice. 1773 cred ca mai greu. Sigur, nu e imposibil, doar ca eu am avut "noroc" doar de piese diferite.
babanezu

Mesaj de babanezu »

va mai stresez cu o intrebare
cam cate variante diferite ati gasit la para 3 dengi 1772 valosk - ma intereseaza doar variante de la axa care uneste textul M...K
Multumesc
banivechi

Mesaj de banivechi »

Pentru a raspunde ar trebui sa caut in insemnarile mele, care sint acasa. Eu nu sint in tara acum...
babanezu

Mesaj de babanezu »

Legat de piesa d-lui Voinovanu pe langa faptul ca are av/rv la 180 si milenism putin inclinat - interesant este ca sub para nu exista cele doua liniute orizontale.
oricat de curatata si corodata ar fi , ceva urme din liniuta groasa tot ar fi trebuit sa mai ramana
ati mai intalnit o astfel de varianta fara liniute ?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nu cred. Toate pe care le tin minte aveau liniuta. Dar poate fi un concurs de weak strike cu corodare masiva si de3 aia sa nu fie vizibila liniuta. Dar, este si foarte plauzibil sa fie o varianta de matrita la care s-a omis gravarea sublinierii cuvintului PARA...
ronin

Mesaj de ronin »

Un site interesant despre Sadagure: http://sadagura.yolasite.com/
banivechi

Mesaj de banivechi »

Intr-adevar, interesant. Aici este si parerea mea:
"Buna ziua
Sint autorul articolului despre monede Sadagura din revista Colectionarul Roman, articol pe care constat cu surprindere ca l-ati copiat pe site-ul http://sadagura.yolasite.com/ la pagina "Istoric".

In cazul in care nu cunoasteti legislatia cu privire la drepturile de autor, aveti aici citeva paragrafe din "Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe":
Art. 4
(1) Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica.

CAPITOLUL III
Obiectul dreptului de autor
Art. 7 Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare si independent de valoarea si destinatia lor, cum sunt:
a) scrierile literare si publicistice, conferintele, predicile, pledoariile, prelegerile si orice alte opere scrise sau orale, precum si programele pentru calculator;

CAPITOLUL IV
Continutul dreptului de autor
Art. 10
Autorul unei opere are urmatoarele drepturi morale:
a) dreptul de a decide daca, in ce mod si cand va fi adusa opera la cunostinta publica;
b) dreptul de a pretinde recunoasterea calitatii de autor al operei;
c) dreptul de a decide sub ce nume va fi adusa opera la cunostinta publica;
d) dreptul de a pretinde respectarea integritatii operei si de a se opune oricarei modificari, precum si oricarei atingeri aduse operei, daca prejudiciaza onoarea sau reputatia sa;
Numele meu aparind la finalul articolului publicat in Colectionarul Roman, Dv faceti un abuz preluind acest articol fara consimtamint.
Aceiasi lege , la articolul 12 spune ca:
"Art. 12
Autorul unei opere are dreptul patrimonial exclusiv de a decide daca, in ce mod si cand va fi utilizata opera sa, inclusiv de a consimti la utilizarea operei de catre altii."

Prin urmare, doresc sa stergeti textul de pe pagina: http://sadagura.yolasite.com/istoric.php
Va recomand sa cititi cu atentie intreaga lege, pentru a intelege si ce consecinte puteti suporta in cazul in care nu intelegeti sa respectati munca altuia.
Mi-am permis sa salvez un printscreen pentru orice eventualitate.
Mircea Jar
P.S. Acest e-mail il voi face public si pe site-ul viewtopic.php?t=3698&start=60 "
babanezu

Mesaj de babanezu »

Buna ziua

site-ul este al meu
dupa cum se poate vedea nu este listat pe google - era facut de mine - pentru mine - urmand ca ulterior sa-l fac sau nu public

ce ganduri aveam/ ce acorduri doream sa primesc de la diverse persoane (inclusiv dumneavoastra ) nu-si mai au rostul acum

imi cer scuze pentru neplacerile create
incepand de astazi site-ul nu va mai fi disponibil public

Multumesc si inca odata imi cer scuze
Dragos
amonra

Mesaj de amonra »

Sincer, imi pare rau de site, caci pentru mine era foarte interesant si structurat.
Sper sa se poata rezolva diferendele intr-un final, comunitatea ar beneficia mult de pe urma acestor initiative.

PS: Dupa cum am inteles eu, era un site in lucru, online, descoperit de colegul Ronin si postat fara cunostinta autorului. Poate doar concursul de imprejurari a fost nefericit nu si intentia generala.
Pecunia non olet.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Poate ca un articol de 2-3 pagini nu pare mare lucru. Insa am cautat luni de zile informatiile de acolo, sa nu mai zic de faptul ca am primit acceptul explicit pentru preluarea si traducerea unor parti din alte articole publicate in strainatate. Ori daca mie nu mi-a fost greu sa aflu cine sint autorii articolelor care ma interesau si sa le obtin aprobarea, probabil ca nici altora nu ar trebui sa le fie greu sa ma intrebe daca pot folosi articolul scris de mine.
dorelb

Mesaj de dorelb »

Din nefericire au loc si astfel de evenimente neplacute. Plagiatul, facut cu intentie sau nu, este la moda. Si eu am patit sa-mi fie copiate articole aparute in Colectionarul Roman, dar plagiatorii nu au avut bunul simt sa retraga articolele sau sa-si ceara scuze, ori acceptul chiar si tardiv. Colegul al carui site despre Sadagure mi-a placut a fost totusi fair-play intr-un tirziu si a suspendat site-ul. Dle Jar, poate ajungeti totusi la o intelegere, monedele Sadagura merita un site, iar cel vazut ieri merita continuat.
babanezu

Mesaj de babanezu »

Vreau sa va multumesc pentru gandurile frumoase si in special d-lui banivechi pentru intelegere. Scuzele mi-au fost acceptate si greseala iertata Articolul dumnealui va putea fi lecturat in continuare pe site.

Mai mult de atat cu ajutorul dumnealui si a altora care vor dori sa ajute cu imagini/informatii -sper ca acet site sa devina cat mai util si placut.
in cel mai scurt timp site-ul va fi din nou disponibil
saankarite

Mesaj de saankarite »

am reusit azi sa fac cateva fotografii mai OK la cateva monede Sadagura. Inca nu le-am cantarit si nici nu le-am masurat diametrul, o sa revin cu datele necesare in curand. din pacate nu am la dispozitie MBR sa incerc sa le si clasific. :(

Moneda 1 - 2Para - 3 Kopeiki 1772. Muchia rupta in cateva zone. Aversul este mai afectat de coroziune. Cifra 1 din milesim nu este foarte vizibila.
Imagine

Imagine

Moneda 2 - 2 Para - 3Kopeiki 1772(??) ultima cifra nu prea se observa, celelalte sunt vizibile dintr-un anumit unghi. Detalii destul de sterse, aversul este destul de afectat.

Imagine

Imagine

Moneda 3 - 2 Para 3 Kopeiki 1773. este ceva mai groasa decat celelalte si mai grea.

Imagine.

Imagine
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

Moneda 2 para, 1773
greutate 16,90 gr, diam.35 mm, grosime 2 mm
Fişiere ataşate
555.jpg
555.jpg (46.59 KiB) Vizualizat de 15543 ori
559.jpg
559.jpg (45.61 KiB) Vizualizat de 15543 ori
laurentiu c
babanezu

Mesaj de babanezu »

Pentru cine nu a avut inca ocazia sa vada medalia 1774 francmasona a lojei Moldovei fondata de Gartenberg

http://sadagura.yolasite.com/medalistica.php
Scrie răspuns