Exista comandorii cu dimensiuni reduse pentru femei?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
-
Cristian Ciuplea

C.R.
Am spus ca dupa parerea mea este model francez.
Apoi s-au repezit lupii sustinind ca poate nu-i asa, ca de ce este asa etc.
Asteptam marcajul , care nu era francez, cum a promis dl. M. Aurelius.
Acest marcaj era dovada d-lui Marcus Aurelius, ca piesa nu-i franceza.
Poza este f. frumoasa, dar nu putem recunoaste nimic !
Deci dovada a ramas nedovedita.
Pina la proba contrara ramine la "avantaj Ciuplea ! "
D-le M.Aurelius , va multumesc ca-mi dati o sansa in ceea ce priveste numismatica la Romania moderna, altfel ma simteam chiar jignit.
In faleristica, chiar daca nu aveti dvs. niste infos., asta nu inseamna ca nu exista.
Sper ca v-a placut chestia despre Souval !
Apoi s-au repezit lupii sustinind ca poate nu-i asa, ca de ce este asa etc.
Asteptam marcajul , care nu era francez, cum a promis dl. M. Aurelius.
Acest marcaj era dovada d-lui Marcus Aurelius, ca piesa nu-i franceza.
Poza este f. frumoasa, dar nu putem recunoaste nimic !
Deci dovada a ramas nedovedita.
D-le M.Aurelius , va multumesc ca-mi dati o sansa in ceea ce priveste numismatica la Romania moderna, altfel ma simteam chiar jignit.
In faleristica, chiar daca nu aveti dvs. niste infos., asta nu inseamna ca nu exista.
Sper ca v-a placut chestia despre Souval !
- tripleseven

Re: C.R.
Cristian Ciuplea scrie:A
Daca le aveti atunci postati-le si nu va mai jucati de-a oracolul!Cristian Ciuplea scrie:
- marcus aurelius

Dom'le esti fantastic! N-ai pic de fair play. Si daca ti se demonstraza ca nu ai dreptate, tot sustii ca esti in avantaj?!? Sa-ti spun o vorba de pe la noi. Daca doi iti spun ca esti beat, te duci si te culci. Saaau, fie a ta deasupra, sa o cace ciorile. Cu ocazia asta ai intrat si matale in galeria "oracolelor", care numai ei sunt in posesia adevarului absolut. Pacat, aveam alta idee despre matale. Auzi acolo, lupi.... adica daca nu se ploconeste omul la aberatiile matale e automat lup. Halal atitudine.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
-
Cristian Ciuplea

C.R.
Inca o idee, gratis.
Bratele crucii au o culoare speciala, aparte.
Inchei citind-ul pe nea Hridan :
Informatiile costa bani !
Bratele crucii au o culoare speciala, aparte.
Inchei citind-ul pe nea Hridan :
Informatiile costa bani !
Si cand te gandesti ca totul a plecat de la umila mea intrebare: daca exista comandorii pentru femei (modele, dimensiuni, etc. diferite). Nu credeti ca ati ajuns cam departe de subiect domnilor?
Sau ar trebui sa deschideti un topic nou: dispute.
Dar sa revin la subiect si la exemplul din mijloc al fotografiei expuse.
Intr-adevar decoratia are inelul de prindere la panglica confectionat artizanal insa ramane intrebarea - de ce are aceste dimensiuni? 55 mm. lungimea bratelor, material argint, greutate - 30,95 grame si doua marcaje pe inelul mic: 935 si AW.
Ce poate fi?
Sau ar trebui sa deschideti un topic nou: dispute.
Dar sa revin la subiect si la exemplul din mijloc al fotografiei expuse.
Intr-adevar decoratia are inelul de prindere la panglica confectionat artizanal insa ramane intrebarea - de ce are aceste dimensiuni? 55 mm. lungimea bratelor, material argint, greutate - 30,95 grame si doua marcaje pe inelul mic: 935 si AW.
Ce poate fi?
Domnii mei, bascalia si ironia nu va pot intari argumentele intr-o dezbatere, ci dimpotriva pot devia discutia catre directii care pot fi evitate. Nu luati randurile astea ca un avertisment adresat cuiva anume, ci ca pe o rugaminte generala pentru a preveni degenerarea discutiilor din acesta sectiune.
Mie mi se pare ca este o portiune din marcajul romanesc de 800‰. Aveti mai jos un grup de imagini pentru ilustrarea ipotezei.
PS Stiu ca marcajele sunt foarte greu de fotografiat, dar incercati sa o faceti printr-o lupa puternica in fata obiectivului aparatului foto.
- Fişiere ataşate
-
- marcaj.jpg (5.35 KiB) Vizualizat de 8673 ori
-
Cristian Ciuplea

C.R.
Pentru situatia creata imi cer scuze !
Dar totusi discutia m-a motivat si am studiat piesa cu multa atentie, ajungind la concluzia ca crucea postata de mine este un Arthus Bertrand ( contur de cap de mistret si o jumatate de romb cu un mic A, restul marcajului a picat exact pe santul inelului de panglica ).
Probabil ca piesa d-lui TMT , de numai 55 mm, este de un alt producator, poate chiar austriac, dar nu K.F., care le facea la 60 mm.
Si crucea mea de Bertrand este de 58 mm si nu se pune problema ca poate este
de doamne.
In Klietmann este descrisa si prezentata acea " piesa pentru doamne ", dar ca marime si forma ( ca o stea de piept mai mini ) difera mult.
Dar totusi discutia m-a motivat si am studiat piesa cu multa atentie, ajungind la concluzia ca crucea postata de mine este un Arthus Bertrand ( contur de cap de mistret si o jumatate de romb cu un mic A, restul marcajului a picat exact pe santul inelului de panglica ).
Probabil ca piesa d-lui TMT , de numai 55 mm, este de un alt producator, poate chiar austriac, dar nu K.F., care le facea la 60 mm.
Si crucea mea de Bertrand este de 58 mm si nu se pune problema ca poate este
de doamne.
In Klietmann este descrisa si prezentata acea " piesa pentru doamne ", dar ca marime si forma ( ca o stea de piept mai mini ) difera mult.
- marcus aurelius

Domnu' Ciuplea dar cine a pomenit ceva de piesa matale? Era cumva in discutie? Era vorba de piesa inflorata si respectiv cea postata de mine. De marcajul neidentificat pe care colega Alex l-a identificat drept romanesc. BTW dl. Alex, mutumesc pentru informatie.Cristian Ciuplea scrie:Pentru situatia creata imi cer scuze !
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
-
Cristian Ciuplea

C.R.
Stimate d-le Marcus Aurelius,
daca piesa de care am povestit ca-i marfa franceza, este Arthus Bertrand, atunci si a dvs. este tot asa.
Marcajul romanesc , doar el singur nu ne ajuta cu nimic !
Putea sa mai fie si combinatia cu un JR.
Dar asta nu inseamna ca-i facuta neaparat de Resch !
Mai este aici si vorba de niste detalii , care-s identice :
- forma coroanei
- pietrele pretioase din baza coroanei
- acel 4 din 14 martie
- forma si CULOAREA bratelor
Eu cred ca si Galileo ar fi spus " tot franceza este !"
daca piesa de care am povestit ca-i marfa franceza, este Arthus Bertrand, atunci si a dvs. este tot asa.
Marcajul romanesc , doar el singur nu ne ajuta cu nimic !
Putea sa mai fie si combinatia cu un JR.
Dar asta nu inseamna ca-i facuta neaparat de Resch !
Mai este aici si vorba de niste detalii , care-s identice :
- forma coroanei
- pietrele pretioase din baza coroanei
- acel 4 din 14 martie
- forma si CULOAREA bratelor
Eu cred ca si Galileo ar fi spus " tot franceza este !"
-
General Matei

- Incepand cu 1886 (si Obligatoriu din 1888), 90% din piesele de argint din Germania au marcajul semilunii, coroanei si optional un marcaj de atelier/titlu al argintului. Pentru a dovedi ca aceasta varianta de Coroana Romaniei province din spatiul german ar trebui prezente aceste marcaje, ori nu apar nicaieri.tripleseven scrie: ↑11 Oct 2010, 23:31Cristian Ciuplea scrie:
Ca acest model este un produs francez este parerea mea.
M-ar bucura sa aflu de la dl. Marcus Aurelius de ce este atit de sigur ca producatorul nu-i francez.
De ce sunteti dv asa de sigur ca este un produs francez? Pe ce baza faceti aceasta afirmatie?
Literatura care sa va sustina teoria nu exista! Ar trebui studiate sute de piese si documentatia diverselor manufacturi, care banuiesc ca nici nu mai exista !
Eu personal m-as feri sa fac niste afirmatii daca nu am cu ce sa dovedesc ceea ce zic! Daca ar fi fost poansonata , ok, atunci e alta mancare de peste dar asa...numai pt ca marginea crucii seamna cu o piesa,sa zicem, Le Maitre ?
- Dintre piesele din argint marcate ale acestei variante, niciuna nu prezinta marcajele obligatorii germane de semiluna si coroana.
- Modelul guilloche de sub email, coroana din centru seamana cel mai bine cu exemplare frantuzesti de pilda Lemaitre.
- Terminatiile ascutite ale bratelor Crucii si forma acestora seamana tot asa cel mai bine cu exemplare frantuzesti.
In concluzie, varianta aceasta la Coroana Romaniei provine cel mai probabil din spatiul francez.
- Fişiere ataşate
-
- Screenshot_2427.png (4.25 KiB) Vizualizat de 1050 ori
-
- Screenshot_2428.png (6.18 KiB) Vizualizat de 1050 ori
-
- Screenshot_2429.png (17.6 KiB) Vizualizat de 1050 ori
-
- Screenshot_2430.png (19.97 KiB) Vizualizat de 1050 ori
Nihil sine Deo