ieri mi-am dat seama ca nu stiu in ce moment a inceput acordarea insignelor de academie militara.Ma gandesc ca cel mai probail primele insigne ce indicau absolvirea academiei au fost cele de tip " promotia I-a, Romania Intregita". Presupun ca o parte din aceasta promotie de ofiteri a mers catre scoala superioare de razboi, devenind mai tarziu,profesori.Cred ca acestia au primit o alta insigna de specializare,numita"Alere Flammam". Ambele insigne,le-as plasa in perioada anilor 20-30.Ma gandesc ca odata cu reintoarcerea pe tron a M.S.Carol II-lea,acesta a introdus un nou model de insigna de absolvire a academiei militare,celalalte 2 ramanand in continuare valabile.Toate aceste schimbari datorate lui in ierarhia si design-ul decoratiilor,plus aparitia unor noi insigne ,cele de regiment,imi indica cumva perioada imediata urcarii lui pe tron, deci anii 30-35.In tot acest timp armata romana a evoluat,noi semne de arma au fost infiintate,astfel si nevoia unor noi insemne de distictie.Probabil insigna academiei militare pentru intendenta, a aparut la scurt timp fata de cea normala.Aceasta se acorda dupa ce absolventul de academie mai urma un curs de calificare in domeniul intendentei.Pentru ca acestea sa se deosebeasca de cele "normale", cununa de lauri a fost emailata in culoarea verde, acesta ducand la aparitia uneia dintre cele mai frumoase insigne regaliste romanesti,aici sunt subiectiv
Pentru toate aceste insigne se cunosc cateva variatii pe model, sa spunem,"2-3 modele oficiale" si din cate am constatat pana acum cel putin 3 bijutieri,nu am cunostinta daca Monetaria Nationala a produs aceste insigne. La insigna "Romania Intregita" am vazut si varianta ne emailata din bronz, ne argintata.La Alere Fammam sunt si modele cu panglica aurita,lucru ce ma face sa cred ca si ele au fost date pe clase iar la cele de academie... cred ca a existat o prima varianta, careia cred ca ii spune," cea romaneasca",mai rara si o a 2-a cu un design destul de diferit as zice.Desigur mai sunt si alte deosebiri...sistemul de prindere diferit intre tip I si II,marimea insignei in sine, vulturii mai mult sau mai putin diferiti,emailarea coroanei cu diferite tipuri de email,e.t.c..Bijutierii pe care iam recunoscut sunt,H.Weiss, Karnet a Kyselý, Brüder Schneider. O sa atasez niste poze pentru exemplificare,poze de pe diferite site-uri sau licitatii de pe ebay.Le multumesc tuturora in avans si imi cer scuze fata de eventualele persoane care au cumparat deja piesele prezentate si nu doresc ca ele sa fie prezentate aici.Daca exista vreo nemultumire rog admin-ul sa stearga acele poze asupra carora sau ridicat pretentii.
In incheiere, rog pe ceilalti colegi cu o mai mare experienta in domeniu, sa ma corecteze unde am gresit si sa contribuie cu noi informatii si poze dupa caz, la dezvoltarea acestui topic.
O zi cat mai buna