Ordin Tudor Vladimirescu

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
creanga

Ordin Tudor Vladimirescu

Mesaj de creanga »

http://cgi.ebay.com/Romania-TUDOR-VLADI ... 4cf3a2b94d
Am si eu o intrebare.Piesa este originala sau fake?Este pentru barbati sau femei?
Astept raspuns.O seara placuta.
New items : www.magazin-numismatic.ro
Monede,Bancnonte,Decoratii,Ordine,Cutii regaliste - Romania...Monede si Bancnote Straine,insigne,medalii,romane si multe altele.
T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

Cred ca piesa prezentata pe Ebay este originala. Este varianta "obisnuita", pentru barbati (dimensiuni 65 x 70 mm.). Daca era varianta mica, pentru femei (dimensiuni 48 x 52 mm.), vanzatorul ar fi specificat acest lucru, mai ales ca este mai rara si poate obtine un pret mai mare, teoretic. Aveti in fotografia alaturata comparatia intre cele 2 piese. Se pare ca vanzatorul a postat pentru vanzare si varianta mica, la clasa 1.
Fişiere ataşate
Ordinul T. Vladimirescu cl.1.jpg
Ordinul T. Vladimirescu cl.1.jpg (13.03 KiB) Vizualizat de 4200 ori
creanga

Mesaj de creanga »

T.M.T. scrie:Cred ca piesa prezentata pe Ebay este originala. Este varianta "obisnuita", pentru barbati (dimensiuni 65 x 70 mm.). Daca era varianta mica, pentru femei (dimensiuni 48 x 52 mm.), vanzatorul ar fi specificat acest lucru, mai ales ca este mai rara si poate obtine un pret mai mare, teoretic. Aveti in fotografia alaturata comparatia intre cele 2 piese. Se pare ca vanzatorul a postat pentru vanzare si varianta mica, la clasa 1.
Multumesc pentru raspuns domnul T.M.T,
New items : www.magazin-numismatic.ro
Monede,Bancnonte,Decoratii,Ordine,Cutii regaliste - Romania...Monede si Bancnote Straine,insigne,medalii,romane si multe altele.
T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

Foarte interesante cartile domnului profesor Ciurea, inclusiv cea la care va referiti. Perioada comunista era slab sustinuta de material documentar. Va recomand si cartea domnului Radermacher Ladislau - Ordine si Medalii ale Romaniei din perioada 1948-1989, aparuta la Editura Universitas, 2009. Ordinul T.V. a fost "fabricat" din aur, argint si metal. Piesele din aur sunt extram de rare si in numar foarte redus. Cele din argint sunt relativ mai multe si le puteti gasi de vanzare pe site-uri specializate, din cand in cand. Ambele variante trebuie sa aiba marcaje, de material (aur, argint) si de monetarie (MS). La achizitionarea unor asemenea piese va recomand sa fiti foarte precaut, sa cunoasteti foarte bine vanzatorul daca nu le luati direct de la recipient si sa aveti si avizul unui amic bun cunoscator. O sa intalniti multe, suspect de multe piese din argint. Atentie! In rest, nu pot sa va doresc decat succes!
Scrie răspuns