identificare jeton
identificare jeton
stie cineva mai multe despre acest jeton. CA-Corpul Armatei? este din cupru si are cam 38mm.
- Fişiere ataşate
-
- jetoane 10 CA.JPG (82.68 KiB) Vizualizat de 11514 ori
In catalogul Schaeffer este trecut la "Emisiuni nelocalizate", Nr. 673 AC var. 1.2: valoare 10, alama, 33,2mm. Eu am cintarit unul, si are 13,42g. Mai exista in aceiasi serie valorile 5 si 15 (acesta din urma si cu milesim: 1900) si unul diferit, cu literele Asi C incuse peste o moneda de 2 bani 1900, si intre ele valoarea 1.
Nu cred ca e "Corpul Armatei" din doua motive: primul e ca litera din centru se citeste prima, deci nu e CA ci AC, iar al doilea motiv e ca un corp de armata are si un numar de ordine. Adica ceva gen "Corpul II de armata"... Probabil sint initialele vreunui patron, sau a unei firme.
Nu cred ca e "Corpul Armatei" din doua motive: primul e ca litera din centru se citeste prima, deci nu e CA ci AC, iar al doilea motiv e ca un corp de armata are si un numar de ordine. Adica ceva gen "Corpul II de armata"... Probabil sint initialele vreunui patron, sau a unei firme.
Acest al doilea jeton este de asemenea prezentat in catalogul Schaffer la pozitia 695, cu 2 variante: alama si nichel, diametrul sau fiind de 27 mm.
Nu sunt prezentate alte informatii despre el, dar dupa mine descifrarea textului ar fi "societatea comerciala b&n societate in comandita simpla". Parerea mea este ca acest jeton este de factura mai recenta.
Nu sunt prezentate alte informatii despre el, dar dupa mine descifrarea textului ar fi "societatea comerciala b&n societate in comandita simpla". Parerea mea este ca acest jeton este de factura mai recenta.
Daca si dvs. l-ati luat din Focsani, cred ca sursa lui de provenienta devine destul de certa. Daca veti mai gasi un astfel de jeton pe acolo, sunt si eu interesat, intru-cat mie imi lipseste din colectie.dorelb scrie:Interesant. jetonul l-am cumparat din talciocul din Focsani.mersi pentru info.
In ceea ce priveste primul jeton, 10/AC as vrea sa remarc faptul ca cel din colectia mea are doar 10,83grame la acelasi diametru ca cel mentionat de catalog. Diferenta de 30% fata de cea gasita de dl Jar mi se pare substantiala... Pacat ca in catalog nu este precizata si greutatea jetoanelor pentru a avea un "arbitraj" sau un punct de reper.