Cruciada impotriva comunismului -falsuri

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Exodus

Mesaj de Exodus »

dar chiar sa fi facut o greseala de tipar asa!!!!!!
Singurul fel este de a compara acea cutie ''gresita'' cu alte cutii similare si sa se vada daca nu e o greseala ''comuna''.....se mai intimpla dar nu prea cred :lol:
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Eu am vazut unele piese pe care inclin sa le cred false (este o piesa cu un desen usor de falsificat, probabil acesta este motivul, nu valoarea lor).Legat de falsuri la decoratii, cred ca cea mai falsificate medalie este "Barbatie si credinta", modelul uzual cu spade.
Mihai
dragos03

Mesaj de dragos03 »

"Cruciada" a continuat sa fie produsa in numar mare in Germania dupa terminarea razboiului, pentru veteranii nemti. Aceste exemplare pot fi considerate falsuri.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

dragos03 scrie:"Cruciada" a continuat sa fie produsa in numar mare in Germania dupa terminarea razboiului, pentru veteranii nemti. Aceste exemplare pot fi considerate falsuri.
Productia a continuat in virtutea licentei de la Monetaria Nationala pentru acoperirea necesarului de medalii acordate in timpul razboiului sau a continuat (a fost initiata) doar pentru satisfacerea cererii de "suveniruri"? In primul caz este doar o emisiune complementara celei de la MN.
dragos03

Mesaj de dragos03 »

Din cate stiu a continuat pentru a inlocui decoratiile primite de veterani. Nu cred insa ca vechile licente mai erau valabile.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

dragos03 scrie:Din cate stiu a continuat pentru a inlocui decoratiile primite de veterani. Nu cred insa ca vechile licente mai erau valabile.
Ideea mea era ca germanii primisera licenta pentru fabricarea a "N" decoratii si ca atata timp cat au respectat numarul nu ar conta daca au fost produse pana in 1944 (sau 1945) sau dupa aceea.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

dragos03 scrie:"Cruciada" a continuat sa fie produsa in numar mare in Germania dupa terminarea razboiului, pentru veteranii nemti. Aceste exemplare pot fi considerate falsuri.
Poate au fost produse ca sa inlocuiasca piesele pierdute (distruse) in timpul razboiului de catre soldatii germani - Romania nemaiputand emite alte piese, din moment ce aceasta decoratie fusese anulata, au continuat ei fabricatia.
Mihai
Romaniac
**
**

Mesaj de Romaniac »

Exista si destule falsuri la aceasta medalie. Am un asemenea "exemplar" in colectie, dar din pacate nu-l pot pune momentan pe forum. Medalia e suflata cu tombac, relieful este in general foarte slab iar profilul femeii cu plete - aproape o caricatura. Detalii superficiale. Nu are nici un fel de patina, fiind si lacuita...
Alex
moderator
moderator

Re: Cruciada impotriva comunismului -falsuri

Mesaj de Alex »

tripleseven scrie:Am descoperit acest plic pe ebay si l-am rugat pe "fericitul" cumparator sa-mi trimita un scan! Falsificatorii nici macar nu si-au dat interesul sa copieze textul litera cu litera !!!
"IMPORTRIVA" :lol: :lol: :lol:
Imagine
Inca un plic cu "IMPORTRIVA". O fi si medalia falsa?
Imagine
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

O "Cruciada" falsa?
Imagine
Exodus

Mesaj de Exodus »

Sincer, asi zice ca e falsa, portretul femeii e un pic diferent de cel care este pe medalia mea iar sub bust nu sint initialele gravorului: P. Grant.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Alex scrie:O "Cruciada" falsa?
Imagine
Exista Scutul Crimeii si sub forma de medalie?
Eu il stiam doar sub aceasta forma:
http://www.wehrmacht-awards.com/campaig ... s/krim.htm
Ultima oară modificat 19 Dec 2006, 09:11 de către KARAMIHAI, modificat 1 dată în total.
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Oricum, toata stima pentru cat de bine au fost conservate panglicile :wink: .
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Imagini pentru comparatie medalia cruciada impotriva comunismului:
http://www.worldwar2.ro/forum/index.php ... topic=1919
Mihai
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Ma macina o intrebare: de ce ar falsifica cineva o astfel de medalie?
Scrie răspuns