Monede vechi descoperite in raul Bistrita
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Desigur, impermeabil. Nu vad de ce nu ar merge.Aldor scrie:Cu electromagnet sub apa?
Chinezii folosesc unul :
http://www.china.org.cn/english/China/214222.htm
9 kw -> 30 tone deci unul de 100 W cred ca ar atrage niste monede.
Pecunia non olet.
-
Raskolnikov21

Am vazut pe Youtube mai demult niste filmulete cu niste rusi ce pescuiau intr-un lac, folosindu-se de un magnet industrial sau ceva de genul. Era legat cu o sfoara si atragea orice fel de metal(cartuse, casti, gamele etc)
Am gasit :http://www.youtube.com/watch?v=tNos9g1RHps
Parerea mea e sa incercati sa achizitionati unul, din cate am inteles nu e mai mult de 50 de euro. Bafta !
Am gasit :http://www.youtube.com/watch?v=tNos9g1RHps
Parerea mea e sa incercati sa achizitionati unul, din cate am inteles nu e mai mult de 50 de euro. Bafta !
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
Raskolnikov21

Eu nici nu am sugerat ca domnul ,,buzynic'', ar cauta fier vechi. Am dat exemplul cu acel magnet deorece se poate vedea acolo ca acesta atrage si gloante, ori stim cu totii ca acestea sunt fabricate din bronz respectiv plumb, deci in concluzie ar trebui sa atraga si monede din cupru sau bronz. A fost doar o ideie si daca a suparat pe cineva imi cer scuze !
i-mi doresc si eu un magnet care sa atraga plumb,bronz,alama,etc...dau si peste 50euro pe el,unele gloante aveau miez de fier,caut un magnet pt plumb,alama bronz si nu gaseeeesc,va doresc o zi buna,astept oferte 
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
(C.Cantacuzino)
Dragilor, nu-i mai dati inainte cu magnetul care atrage cuprul, bronzul sau plumbul ca nu a fost inca inventat.
Mai deschideti in timpul liber o carte de fizica sau intrebati pe nenea Google.
Doar fierul, nichelul si cobaltul sunt atrase de magnet.
Pot fi atrase doar gloantele care au miez de otel, cele cu miez de plumb in niciun caz.
Mai deschideti in timpul liber o carte de fizica sau intrebati pe nenea Google.
Doar fierul, nichelul si cobaltul sunt atrase de magnet.
Pot fi atrase doar gloantele care au miez de otel, cele cu miez de plumb in niciun caz.
-Salutam ! Nu ma deranjeaza deloc aceste discutii, mai mult ma distreazaamonra scrie:Acum recunosc, aveam in gand moderne, cu ele m-am jucat cel maimult, foarte posibil ca sugestia mea sa nu prinda la "targetul" domnului Buzynik.
Si poate ca electromagnetul e cam fortat, o pastila mare de neodinimum ar putea face ceva "curatenie" prin apa.
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0128.jpg (108.59 KiB) Vizualizat de 12865 ori
-
- IMG_0129.jpg (24.94 KiB) Vizualizat de 12865 ori
-
- IMG_0130.jpg (23.57 KiB) Vizualizat de 12865 ori
-
- IMG_0131.jpg (18.18 KiB) Vizualizat de 12865 ori
-
- IMG_0132.jpg (18.82 KiB) Vizualizat de 12865 ori
buzynik scrie:-Salutam ! Nu ma deranjeaza deloc aceste discutii, mai mult ma distreazaamonra scrie:Acum recunosc, aveam in gand moderne, cu ele m-am jucat cel maimult, foarte posibil ca sugestia mea sa nu prinda la "targetul" domnului Buzynik.
Si poate ca electromagnetul e cam fortat, o pastila mare de neodinimum ar putea face ceva "curatenie" prin apa.. Oricum sa omis din discutie o chestie : Si monedele de argint sunt atrase de magnet "cele chinezesti"
.Eu trebue sa "scormonesc" putin si fundul raului pentru a ma alege cu ceva, si intotdeauna am la mine (printre altele) o pastila de "neodim" pentru neclaritati. Astazi nu am fost chiar degeaba, insa nici una din piese nu a fost atrasa de magnet. Nici insigna (cred ca a fost insigna, pentru ca pe verso are urma unde era acul) care in acest caz ,sigur nu este "chinezeasca". Vedeti scan...si o dupaamiaza deosebita _cu stima Nic. 11.05. '11
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0133.jpg (13.59 KiB) Vizualizat de 12863 ori
-
operator59

...Aproximativ 800-1000 m. Provenientaaa..prin deductie ..De cand exista (documentar) Bistrita ,gunoaiele (ca si astazi)au fost aruncate in apa..??operator59 scrie:are idee cineva cum de au ajuns acolo toate aceste obiecte? sau suprafat de cautare e foarte mare?
1,2....10.... dar parca ati cauta in fontana di Trevi (glumesc)