cartela de combustibil

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
Cacuci

cartela de combustibil

Mesaj de Cacuci »

Salut,
Recent am achizitionat aceasta cartela de combustibil. Oare se incadreaza ea in randul tichetelor/bonurilor de casa catalogabile la sfarsitul cataloagelor de bancnote? Sau nu, din moment ce nu are valoare nominala?
Fişiere ataşate
cartela de combustibil.JPG
cartela de combustibil.JPG (111.74 KiB) Vizualizat de 3281 ori
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Eu zic ca nu deoarece nu se poate asimila banilor, neputandu-se face o plata pentru o marfa sau serviciu exclusiv cu ea si nefiind transmisibila (la purtator).
Timis

Re: cartela de combustibil

Mesaj de Timis »

Cacuci scrie:Salut,
Recent am achizitionat aceasta cartela de combustibil. Oare se incadreaza ea in randul tichetelor/bonurilor de casa catalogabile la sfarsitul cataloagelor de bancnote? Sau nu, din moment ce nu are valoare nominala?
Domnule Cacuci.
Acest tip de cartela prezentat de dvoastra este o repartitie din anii de glorie ai Romaniei in baza careia familia /persoana detinatoare se prezenta la depozitele de combustibili si cumpara cantitatea /cota de lemne ,carbune ..,cantitate care se stabilea in fiecare an in functie de nr de persoane din familia respectiva.
Acest tip de repartitii/cartele aveau valabilitate o singura data pe an.Daca nu ajungea cantitatea respectiva de combustibil -niciodata nu ajungea-,decat sa umblii sa obti un nou bon preferai sa te ,,intelegi" cu responsabilul/gestionarul depozitului ptr orice cantitate si toata lumea era multumita.
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

Va multumesc pentru informatiile pretioase.
Scrie răspuns