Identificare medalie

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
gomez99
**
**

Identificare medalie

Mesaj de gomez99 »

Revin cu o alta chemare in ajutor :)
Incerc o abordare detectivista :) a problemei urmatoare: ce medalie/ordin este acesta din poza?
Ca informatii: se putea acorda in perioada 1900-1920, persoana este tinar ofiter de artilerie.

Ca discutii pina acum:
1. dupa panglica nu pare a fi barbatie si credinta, nu arata nici a jubiliara carol 1 (pe care stim ca a primit-o)
2. poza este fie virata sepia dupa un alb negru sau chiar sepia originala (speram sa avem acces la original si implicit un scan mai bun) Tinind cont de prelucrarile foto din timpul respectiv nu este imposibil ca dungile sa nu reprezinte intocmai in alb/negru culorile, in special rosul.
3. s-a speculat ca medalia nu ar fi ovala, ci o deformare de perspectiva. Mie medalia imi pare ovala, tinind cont de felul in care se vad nasturii. Pe de alta parte, linga medalie, vestonul pare a avea o cuta care aduce nasturii perpendicular pe obiectiv si ii face sa arate corect circulari.

LE: s-ar putea banui o coroana la inelul de prindere, in genul "serviciu credincios"

Imi cer scuze fata de cei carora povestea asta li se va parea o aiureala, dar va asigur ca pentru noi este important, chiar daca nu o problema de viata si de moarte :).
Fişiere ataşate
2012-02-18 23.01.04 (Small).jpg
2012-02-18 23.01.04 (Small).jpg (112.22 KiB) Vizualizat de 5794 ori
2012-02-18 23.01.041.jpg
2012-02-18 23.01.041.jpg (127.68 KiB) Vizualizat de 5794 ori
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Ar putea sa fie "Barbatie si Credinta", modelul de pace (cel fara spade), iar ceea ce vi se pare a fi coroana, in partea superioara, sunt laurii.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
gomez99
**
**

Mesaj de gomez99 »

Considerind corana sau lauri la inelul de prindere, panglica nu corespunde cu medalile Victoria, Barbatie si credinta, Serviciu credincios, Serviciul Militar de 20 de ani, Avantul Tarii, Centenatul Regelui Carol I. Panglica pare a 3 benzi verticale egale, o banda inchisa pe interior flancata de doua benzi mai deschise strabatute de doua dunci inchise inguste.
Daca rezolvam problema panglicii rezolvam medalia.
craciun marius

Mesaj de craciun marius »

Sunteti sigur ca uniforma e romaneasca ? Sabia pare un model austro-ungar.
gomez99
**
**

Mesaj de gomez99 »

sintem siguri. sabia e mai veche, e un dar pentru un elev studios la sfirsitul scolii militare :). e de fabricatie germana (solingen) si exista un model similar excelent conservat in muzeul wwi de la bruges. avem aceasta sabie si o floreta folosita la exercitiile de scrima de catre cadeti.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Sigura medalie oficiala care s-ar potrivi cat de cat cu cea din poza ar fi medalia "Aparatorii Independentei", dar nu se potrivesc nuantele dungilor subtiri de la marginea panglicii, iar domnul in cauza este prea tanar pt ca sa fie decorat cu ea ! Ce de-a doua dunga care ar trebui sa apara deschisa este foarte inchisa!

Nu este nicio coroana ascunsa, s-ar fi vazut o "umflatura" clara daca ar fi fost o medalie cu coroana! Nici bareta cu lauri a' la Barbatie si Credinta nu este!

Eu vad un inel mai mare, care trece printr-o medalie care are o toarta cu gaura frontala si de aceea cred ca este vorba mai degraba despre o medalie populara(cu toarta) sau un premiu scolar, un premiu de la un concurs sportiv... sau ceva asemanator!
Fişiere ataşate
comp.jpg
comp.jpg (59.37 KiB) Vizualizat de 5657 ori
gomez99
**
**

Mesaj de gomez99 »

un premiu scolar ar fi plauzibil. neavind experienta in domeniu am avut unele rezerve in directia asta, panglica mi se parea prea elaborata pentru asa cceva. ar putea fi un premiu obtinut in scoala militara sau o medalie de absolvire - nu stiu daca se acorda asa ceva pe atunci.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Daca a participat la Manevrele Regale, poate sa fie si asa ceva..
Fişiere ataşate
mr.jpg
mr.jpg (273.52 KiB) Vizualizat de 5441 ori
Scrie răspuns