asa-zise seturi de monetarie, legale sau ilegale?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

ferdinand

asa-zise seturi de monetarie, legale sau ilegale?

Mesaj de ferdinand »

Este legal sa se fabrice sau se vanda seturi precum acesta? http://www.okazii.ro/catalog/66492464/s ... ml#galerie De-a lungul timpului au tot aparut astfel de ambalaje, ba pe okazii, ba pe ebay.
Timis

Mesaj de Timis »

Da sant legale.Daca va uitati cu atentie scrie pe set ;

MONETARIA STATULUI
Set Moneda 2010
Set Moneda 2011

Monetaria Statului functioneaza ca regie autonoma in subordinea Bancii Nationale
vladmario

Mesaj de vladmario »

Am vazut si eu pozele pentru prima data. Cert este ca BNR nu are nici o legatura cu aceste "seturi de monedă" - nici unul nu apare pe listele lor oficiale de preturi.
Nu zic ca nu e posibil ca Monetaria sa fi produs asa ceva, dar modul de descriere a pieselor de 50 de bani şi descrierea usor agramata "Moneda 2011 emisa de BNR si produsa de MONETARIA STATULUI" ma duce cu gindul la un fabricant privat, eventual din strainatate.
Ar trebui intrebat la Monetarie.
Timis

Mesaj de Timis »

vladmario scrie:Am vazut si eu pozele pentru prima data. Cert este ca BNR nu are nici o legatura cu aceste "seturi de monedă" - nici unul nu apare pe listele lor oficiale de preturi.
Nu zic ca nu e posibil ca Monetaria sa fi produs asa ceva, dar modul de descriere a pieselor de 50 de bani şi descrierea usor agramata "Moneda 2011 emisa de BNR si produsa de MONETARIA STATULUI" ma duce cu gindul la un fabricant privat, eventual din strainatate.
Ar trebui intrebat la Monetarie.
Seturile sint scoase de Monetarie si se vand la pretul de 8 LEI (TVA inclus)
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Si unde au fost puse la vanzare? La sediul monetariei sau direct la dealeri-prieteni buni?
vladmario

Mesaj de vladmario »

Timis scrie:Seturile sint scoase de Monetarie si se vand la pretul de 8 LEI (TVA inclus)
Foarte interesant! Stiti cumva vreo pagina oficiala de-a Monetariei unde sa se dea tirajele, sau alt fel de informatii? Se gasesc la vinzare la vreunul din magazinele BNR din Bucuresti?
Ar fi fost foarte normal in acest caz sa scrie pe seturi in clar producatorul.
E pacat ca nu au a legatura limpede cu BNR.
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Eu nu cred ca sursa lor este cu adevarat Monetaria Statului.
simaky

Mesaj de simaky »

credeti ?
numismatica este o stiinta si "lucreaza" cu certitudini !
poate ca sursa este vreun "baiat destept" de la MS !
Timis

Mesaj de Timis »

ferdinand scrie:Eu nu cred ca sursa lor este cu adevarat Monetaria Statului.
Dle Ferdinand
Nu credeti ca cel mai bun lucru pe care ati putea sa-l faceti este sa contactati direct Monetaria ;

http://monetariastatului.ro/contact/

si sa comandati cate seturi dorit,la pretul de 8 lei/ set? :)
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Se pare ca stiti ceva ce noi nu stim. Pe site-ul monetariei n-am gasit vreun astfel de set la sectiunea servicii sau produse. N-ar fi fost normal sa apara aceasta informatie?
amonra

Mesaj de amonra »

Seturile aparent sun ok, le fabrica si le comercializeaza Monetaria, in cele doua magazine din Bucuresti.
Ca fapt divers, cel din 2005 l-a vandut direct BNR.

Doamna de la ghiseul numismatic BNR m-a indrumat la magazinul Monetariei de langa IGPR. Acolo nu mai aveau nici un set la vanzare, tocmai trebuiau sa aduca setul 2011.
Aparent, cel din 2010 nu mai aveau in stoc, dupa ce au stat la vanzare mai bine de doi ani :d.

Vestile sunt insa bune dupa spusele lor, e un director nou, tanar, cu vederi noi si orientat mai spre marketing.
Sper eu sa vad astfel de seturi numismatice si la tonetele de suveniruri pentru straini, sa popularizeze si in modul astal Romania.
Pecunia non olet.
capa

Mesaj de capa »

amonra scrie:Seturile aparent sun ok, le fabrica si le comercializeaza Monetaria, in cele doua magazine din Bucuresti.
Ca fapt divers, cel din 2005 l-a vandut direct BNR.

Doamna de la ghiseul numismatic BNR m-a indrumat la magazinul Monetariei de langa IGPR. Acolo nu mai aveau nici un set la vanzare, tocmai trebuiau sa aduca setul 2011.
Aparent, cel din 2010 nu mai aveau in stoc, dupa ce au stat la vanzare mai bine de doi ani :d.

Vestile sunt insa bune dupa spusele lor, e un director nou, tanar, cu vederi noi si orientat mai spre marketing.
Sper eu sa vad astfel de seturi numismatice si la tonetele de suveniruri pentru straini, sa popularizeze si in modul astal Romania.
Interesante informatii. Unde sunt cele 2 magazine ale monetariei din Bucuresti? Are cineva adresele lor?

Dl Amonra, in magazinul pe care l-ati vizitat, ce altceva era disponibil pentru cumparare?
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
amonra

Mesaj de amonra »

Pai se pare ca sunt doua - Universitate-IGPR si 1 Mai- Banu Manta.
Asa zicea nenea de acolo, n-am fost decat in primul.
In magazin mai erau niste medalii, cred ca erau comenzi private, plachete cu Eminescu, Creanga, parca Alecsandri... si martisoare de argint, bijuterii de argint si aur.
In plus, se efectuau reparatii de bikurterii Ag/Au .

Nenea de acolo mi-a zis ce de abia in ultima vreme au inceput sa "bata monede", ei pana recent fiind axati foarte mult pe bijuterii si monturi de metal pretios.

Probabil asta inseamna ca sectia numismatica a Monetariei s-a marit ca si importanta.

PS: Gramul de argint sterling era de 8.39 lei, cam prea scump...
Pecunia non olet.
capa

Mesaj de capa »

amonra scrie:Pai se pare ca sunt doua - Universitate-IGPR si 1 Mai- Banu Manta.
Asa zicea nenea de acolo, n-am fost decat in primul.
In magazin mai erau niste medalii, cred ca erau comenzi private, plachete cu Eminescu, Creanga, parca Alecsandri... si martisoare de argint, bijuterii de argint si aur.
In plus, se efectuau reparatii de bikurterii Ag/Au .

Nenea de acolo mi-a zis ce de abia in ultima vreme au inceput sa "bata monede", ei pana recent fiind axati foarte mult pe bijuterii si monturi de metal pretios.

Probabil asta inseamna ca sectia numismatica a Monetariei s-a marit ca si importanta.

PS: Gramul de argint sterling era de 8.39 lei, cam prea scump...
Multumesc! Adresele sunt si pe site-ul monetariei in josul paginii (abia acum le-am vazut):

* Str. Eforie Nr. 2, Sector 5 (Tel: 0213154916)
* Str. Ion Mihalache Nr. 119 (Tel: 0212242245)
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Eu am facut comanda la Monetarie, am gasit persoane foarte amabile la Marketing, iar astazi am primit seturile.

Moneda de 10 lei 2010 e cu bataie slaba, restul monedelor sunt bine batute, pe ansamblu starile sunt UNC sau AUNC+.
Ici-colo mai e cate-o amprenta, dar am selectat cel putin 2 perechi bune.
Scrie răspuns