SFAT scanner pt monede/bancnote

Moderatori: Deus, Comboloi

zolid88
**
**

SFAT scanner pt monede/bancnote

Mesaj de zolid88 »

Buna ziua,

rog sfaturi/pareri la cumpararea unui scanner pt monede si bancnote, la ce trebuie sa ma uit...rezolutie?...alte caracteristici?/
vladmario

Mesaj de vladmario »

Pentru monede eu v-as recomanda sa folositi un aparat de fotografiat digital. Imaginile obtinute cu scanerul sint net inferioare.
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

am eu un aparat foto digital Fuji finepix av cu 12 pixels si nu pot face poze clare la monede nici in macro nici in alte setari...deci la modelul asta sa nu va orientati.
Ultima oară modificat 22 Mar 2012, 15:53 de către EUXIN RO, modificat 1 dată în total.
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Mateiciuc

Re: SFAT scanner pt monede/bancnote

Mesaj de Mateiciuc »

zolid88 scrie:Buna ziua,

rog sfaturi/pareri la cumpararea unui scanner pt monede si bancnote, la ce trebuie sa ma uit...rezolutie?...alte caracteristici?/

Eu va sfatuiesc sa folositi scanerul pt bancnote, vederi, documente....
si aparatul de fotografiat digital pentru monede.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
colector

Mesaj de colector »

...eu am folosit scaner-ul si ptr monede si au iesit mult mai bine ...am postat cateva imagini cu monede scanate si au iesit mai bine decat cu aparatul..(vedeti "monede otomane" ptr a compara..)
banivechi

Mesaj de banivechi »

colector scrie:...eu am folosit scaner-ul si ptr monede si au iesit mult mai bine ...am postat cateva imagini cu monede scanate si au iesit mai bine decat cu aparatul..(vedeti "monede otomane" ptr a compara..)
Depinde si de buget. Daca e vorba de aparate de 100-200 dolari, scannerul e cea mai buna varianta. Daca vorbim de aparatura profesionala, sau cerinte ale imaginii ca la marile licitatii, aparatul foto e imbatabil (si prin "aparat foto" inteleg ceva al carui obiectiv costa cit un 50 lei 1906 iar blitzul cit un 5 lei 1885). Pentru simplul motiv ca poti jongla cu lumina pentru a scoate in evidenta luciul, relieful, patina etc, sau cu apertura pentru adincime de cimp.
Exista cursuri speciale de fotografiat monede, sper sa particip la unul, poate chiar anul asta.
Mike

Mesaj de Mike »

Se pot obtine rezultate foarte bune si cu un aparat ieftin (100-200 $), rezultate mult mai bune decat cu un scanner. Tot timpul m-am ferit sa cumpar monede scanate deoarece, de cele mai multe ori, aceste poze ascund anumite defecte.

Pentru lumina eu folosesc o lampa de birou si un bec economic. Recomand sa cautati un bec cat mai slab. Aveti nevoie de mai putina lumina decat ati crede.

Cel mai important lucru este stativul/trepiedul, cam greu sa obtineti rezultate bune fara unul.
Fişiere ataşate
z 4.JPG
z 4.JPG (428.94 KiB) Vizualizat de 11748 ori
IMG_6004.JPG
IMG_6004.JPG (264.52 KiB) Vizualizat de 11748 ori
jones2m

Mesaj de jones2m »

Nu va suparati dar cred ca gresiti.
Pentru monede cel mai bun e un microscop electronic care face si poze mari si detalii.
Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Imagine

preturile sunt de 200 de ron - 400 ron, Are dimensiunile unui stilou si se conecteaza la usb. Mie personal mi se pare solutia perfecta. MICA COMPACTA, IEFTINA.
capa

Mesaj de capa »

jones2m scrie:Nu va suparati dar cred ca gresiti.
Pentru monede cel mai bun e un microscop electronic care face si poze mari si detalii.

preturile sunt de 200 de ron - 400 ron, Are dimensiunile unui stilou si se conecteaza la usb. Mie personal mi se pare solutia perfecta. MICA COMPACTA, IEFTINA.
Interesant rezultatul obtinut pe o moneda de aproape 40 mm in diametru. Exista blur pe margine, dar una peste alta este peste asteptarile mele.

Ce microscop aveti? LEUCHTTURM ca cel de aici? http://www.magazinul-colectionarilor.ro ... ts_id=4156

Iluminarea este facuta doar cu ledurile din dotare?
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
zolid88
**
**

Mesaj de zolid88 »

jones2m scrie:Nu va suparati dar cred ca gresiti.
o marca, un site/link eventual..va rog
jones2m

Mesaj de jones2m »

Sincer nu pot sa recomand o firma pentru ca nu ar fi corect.
Atata tot ca va pot spune ce am eu
http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=191250

dar eu l-am luat in alte scopuri *(sa spunem stintifice).

pentru monede e suficienta si o camera mai slaba, eu nu am folosit mai mult de factorul de marire x20

Imagine

NU AJUNGE LUMINA DE LA LEDURI. AJUTA DAR NU E SUFICIENTA. LUMINA NATURALA E CEA MAI BUNA.
zolid88
**
**

Mesaj de zolid88 »

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

jones2m scrie:Sincer nu pot sa recomand o firma pentru ca nu ar fi corect.
Atata tot ca va pot spune ce am eu
http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=191250

dar eu l-am luat in alte scopuri *(sa spunem stintifice).

pentru monede e suficienta si o camera mai slaba, eu nu am folosit mai mult de factorul de marire x20

Imagine

NU AJUNGE LUMINA DE LA LEDURI. AJUTA DAR NU E SUFICIENTA. LUMINA NATURALA E CEA MAI BUNA.
Pare identic cu cel marca Leuchtturm. Eu cred ca nu am reusit sa-l setez foarte bine, de aceea imaginile nu mi-au iesit la fel de bune ca ale dvs. Posibil si din cauza ca nu am folosit decat lumina cu LEDuri.
jones2m

Mesaj de jones2m »

Lumina e cea mai importanta.
dupa ce am incercat cu tot felul de lampi si alte chestii artificiale am ajuns la concluzia mea e una singura; lumina naturala e cea mai buna. INCERCA CU LUMINA INDIRECTA.
Mike

Mesaj de Mike »

Salvati pozele si veti vedea ca este destul loc de zoom pentru detalii.
Sincer, nu imi plac pozele obtinute cu acel microscop. Culorile sunt foarte ciudate si mai mult, nu ati reusit sa scoateti luciul de batere deloc.
Scrie răspuns