asa-zise seturi de monetarie, legale sau ilegale?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Timis

Mesaj de Timis »

sorin70 scrie:Eu am facut comanda la Monetarie, am gasit persoane foarte amabile la Marketing, iar astazi am primit seturile.

Moneda de 10 lei 2010 e cu bataie slaba, ...........
10 Lei sau 10 Bani? :)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Corect . e de 10 bani. Multumesc.

Eram inca sub impresia emisiunii de azi de 10 lei 2012 cu pasapoartele :wink:
rams
nou in forum
nou in forum

Mesaj de rams »

Buna ziua!
Observ aici cateva afirmatii care nu sunt tocmai reale, si eu ma simt dator, ca salariat al Regiei Autonome MONETARIA STATULUI, sa lamuresc aceste aspecte.
1.Cineva a spus ca Monetaria s-a apucat de batut moneda numismatica (acesta reprezentand o noua activitate). Partial fals. De ce?
In primul rand regia bate moneda de la momentul inaugurarii. Insa ce trebuie mentionat aici, este faptul ca produce moneda romaneasca (fie ea de circulatie sau de colectionare) doar pentru BNR. Acesta institutie, BNR -ul este singura abilitata sa lanseze in circulatie moneda.
2. Setul de monede. Produsele respective au fost intradevar produse de regie, insa cu monede preluate din piata. ATENTIE! A nu se face confuzie. Monedele realizate de Monetarie sunt livrate numai BNR. Monetaria realizeaza produsul din dorinta ca publicul larg sa inteleaga care este obiectul de activitate si implicit rolul acestei institutii. Cred ca este sesizabil acest aspect, chiar prin pretul practicat (doar app 8 lei pe set).
Problematica tirajului care nu a fost declarat cred ca este clara acum (monedele fiind preluate din piata nu cred ca era firesc sa se stabileasca acest lucru, demn de mentionat fiind faptul ca atunci cand sunt produse putine piese, se ajunge la o isterie in randul colectonarilor).
3. Referitor la problematica paginii de internet, si acesta este noua ( ca si conducerea regiei), procedurile sunt la fel de noi, insa se fac eforturi mari pentru repozitionarea regiei pe o treapta specifica importantei si valorii sale. In scurt timp vor fi multe informatii pe site. Cine este interesat exista o pagina dedicata regiei si pe facebook.
In final solicit membrilor acestui forum sa adreseze intrebari si sugestii reprezentatilor regiei care cu siguranta vor analiza informatiile de care vor dispune.
Rubrica "Contact" pe www.monetariastatului.ro
Timis

Mesaj de Timis »

rams scrie:Buna ziua!
Observ aici cateva afirmatii care nu sunt tocmai reale, si eu ma simt dator, ca salariat al Regiei Autonome MONETARIA STATULUI, sa lamuresc aceste aspecte.
1.Cineva a spus ca Monetaria s-a apucat de batut moneda numismatica (acesta reprezentand o noua activitate). Partial fals. De ce?
In primul rand regia bate moneda de la momentul inaugurarii. Insa ce trebuie mentionat aici, este faptul ca produce moneda romaneasca (fie ea de circulatie sau de colectionare) doar pentru BNR. Acesta institutie, BNR -ul este singura abilitata sa lanseze in circulatie moneda.
2. Setul de monede. Produsele respective au fost intradevar produse de regie, insa cu monede preluate din piata. ATENTIE! A nu se face confuzie. Monedele realizate de Monetarie sunt livrate numai BNR. Monetaria realizeaza produsul din dorinta ca publicul larg sa inteleaga care este obiectul de activitate si implicit rolul acestei institutii. Cred ca este sesizabil acest aspect, chiar prin pretul practicat (doar app 8 lei pe set).
Problematica tirajului care nu a fost declarat cred ca este clara acum (monedele fiind preluate din piata nu cred ca era firesc sa se stabileasca acest lucru, demn de mentionat fiind faptul ca atunci cand sunt produse putine piese, se ajunge la o isterie in randul colectonarilor).
3. Referitor la problematica paginii de internet, si acesta este noua ( ca si conducerea regiei), procedurile sunt la fel de noi, insa se fac eforturi mari pentru repozitionarea regiei pe o treapta specifica importantei si valorii sale. In scurt timp vor fi multe informatii pe site. Cine este interesat exista o pagina dedicata regiei si pe facebook.
In final solicit membrilor acestui forum sa adreseze intrebari si sugestii reprezentatilor regiei care cu siguranta vor analiza informatiile de care vor dispune.
Rubrica "Contact" pe www.monetariastatului.ro
Multumim pentru intervantia pertinenta pe care o faceti lamurind lucrurile.
Pot sa confirm ca am vizitat standul Monetariei Romane la World Money Fair Berlin 2012,unde l-am cunoscut pe dl Schen Directorul General(un tanar deschis la minte si modest) si care la intrebarea de ce sant asa scumpe seturile de monetarie 2011 si monedele comemorative pe care le aveau expuse ptr vanzare....raspunsul dansului a fost;
,....noi am cumparat ce este expus aici cu factura de la BNR ca orice client(chiar daca santem producatorii),intrucat beneficiarul a tot ce batem moneda este BNR ,iar politca de pret tiraj ,tematica etc este hotarata de BNR.Practic prin ce expunem aici dorim sa aratam si ce producem....."

Intradevar erau expuse ,monede,decoratii,medalii,suveniruri,pinuri,obiecte de decorative..din argint,dar NU aveau pliante sau cataloage cu Monetaria,parte esentiala in marcheting,la un targ de asemenea anvergura.
Oricum Felicitari si sa speram ca Monetaria v-a organiza un MUZEU al MONETARIEI ,in care noi cei ,,bolnavi "in a colectiona monede ,decoratii si medalii,sa avem ocazia sa vedem pe viu expuse la,, mama lor";
-matrite (sau copii)
--probe monetare
--colectia de medalii si decoratii ce s-au facut in Monetarie ,de-a lungul anilor etc.
amonra

Mesaj de amonra »

Multumim pentru raspsunsul oficial domnului rams ( RegiaAutonomaMonetariaStatului ?? ) .
Este cred de la sine inteles ca monedele din seturi sunt cumparate de la BNR sau de pe piata, altfel s-ar fi numit "falsificare de moneda" :D.
Intrebarile colectionarilor si dubiile lor sunt insa destul de fondate avand experientele trecute : secretomania BNR, lipsa unei politici vizibile si trasparente catre numismati si tot felul de escroci de pe piata - setul de "probe EURO", seturile din Arad cu "indreptatire pentru cumparare", etc

Deoarece feedbackul din partea Monetariei spune ca a venit o conducere cu o vedere mult mai pragmatica si mai mercantila, speram sa nu uitati si colectionarii romani, o piata inca neexploatata suficient de catre stat.

De la Monetarie ma astept la :

1. Seturi monetare anuale sau pur si simplu demonstrative ( cand nu sunt toate tipurile emise in acel an ) pentru colectionari in conditii de CALITATE ( manipulate cu manusi, atentie la corpuri straine in casete, materiale inerte pentru a nu distruge monedele, monede alese, nealterate ).
Acestea le vad si ca o modalitate de promovare turistica a Romaniei.

2. Crearea unei linii de medalii generice : ( locul 1, 2, 3, mentiune, etc ) pentru concursuri private si nu numai. Acum, daca o firma doreste sa faca un campionat intern de .. sah sa zicem, si sa ofere o cupa-medalie-placheta, va comanda un asemenea obiect si va lipi pe el o placuta de plastic imitand metalul cu numele gravat cu laser.
Ar fi mult mai interesant ca metalia sa fie din metal turnat, cu detalii frumoase si nume gravat manual ( cum se practica pe vremuri ).

3. Lansarea unei colectii complete de monede romanesti, miniaturi, pentru pasionati ( se pot copia monede rare pentru ca pasionatii sa le poata avea in colectie ).
Pecunia non olet.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

rams scrie:Buna ziua!
......................
Bine ati venit pe forum !
Pentru noi cei "bolnavi", asa cum spunea colegul nostru, orice informatie sau posibilitate de contact sunt binevenite si ca orice bolnav, ne bucuram cand ni se acorda cat de putina atentie.
rams
nou in forum
nou in forum

Mesaj de rams »

@ Timis in legatura cu problema marketing-ului ( brosuri si alte chestii) trebuie sa informam opinia publica ca regia avand in vedere ca detine capital integral de stat, a fost afectata de masurile de austeritate. Au fost reduse substantial cheltuielile de publicitate. Nu aveti idee cat efort a fost depus ca sa fie prezenti acolo, unde erau toti........ un spatiu de cativa metri, app 16, costa peste o mie de euro.
Tin sa afirm insa ca au fost demarate activitati in cadrul regiei, pentru realizarea proiectelor publicitare, a documentelor informative etc. Ramane de analizat problema finantarilor.

@ amonra - se lucreaza si la ce spui tu, cu o mica observatie.
cred ca ai vrut sa spui piese presate, ca astea sunt calitatea. nu cele turnate din zamac.
@ sorin multumim pentru urari
Timis

Mesaj de Timis »

rams scrie:@ Timis in legatura cu problema marketing-ului ( brosuri si alte chestii) trebuie sa informam opinia publica ca regia avand in vedere ca detine capital integral de stat, a fost afectata de masurile de austeritate. Au fost reduse substantial cheltuielile de publicitate. Nu aveti idee cat efort a fost depus ca sa fie prezenti acolo, unde erau toti........ un spatiu de cativa metri, app 16, costa peste o mie de euro.
Tin sa afirm insa ca au fost demarate activitati in cadrul regiei, pentru realizarea proiectelor publicitare, a documentelor informative etc. Ramane de analizat problema finantarilor.

@ amonra - se lucreaza si la ce spui tu, cu o mica observatie.
cred ca ai vrut sa spui piese presate, ca astea sunt calitatea. nu cele turnate din zamac.
@ sorin multumim pentru urari
Foarte corect tot ce spuneti legat de marketing-ului deficitar, insa daca ati tras cu ochiul la standurile monetariilor prezente le targul de la Berlin ,cred ca ati vazut ca fiecare incerca sa ,,atraga " cat mai mult atentia vizitatorilor si a potentialilor clienti; gravori care lucrau la matrita unei monede ,copii de matrite (in caolin)a diverselor monede etc.
Daca costa mult sa se tipareasca cataloage/pliane de prezentare si promovare....ce ziceti de un MONITOR /Display pe care sa ruleze imagini reprezentetive din Monetarie si procesul tehnologic al unei monede romanesti?!
Se practica ....si este fara costuri
capa

Mesaj de capa »

rams scrie:@ Timis in legatura cu problema marketing-ului ( brosuri si alte chestii) trebuie sa informam opinia publica ca regia avand in vedere ca detine capital integral de stat, a fost afectata de masurile de austeritate. Au fost reduse substantial cheltuielile de publicitate.
Am tot respectul pentru cei care incearca sau invata sa comunice, si va felicit pentru deschiderea de care dati dovada.

Am o nedumerire in legatura cu afirmatia dumneavostra de mai sus. M-as fi asteptat ca MS sa fie profitabila. Nu este cazul?

Ca si fapt divers, de curiozitate, am comandat o medalie la Muzeul Galerie din Arad, organizatie aparent obscura. A costat 20 lei in care am gasit:
- o medalie comemorativa de calitate buna (teoretic cupru argintat cu bataie proof). E pe acolo.
- o moneda 100 lei 1943 aurita (placarea nu este exceptionala, dar norocul meu.... are pavilionul urechii neted).
- o brosura despre investitia in numismatica
- foarte multe pliante

Comanda am facut-o intrucat erau pliante la ghiseele postale. Asa ca ma intreb: ce profitabilitate este in acest caz? Ei cu ce monetarie lucreaza pentru executarea medaliilor?

Mie pentru o marturie de botez tombac pana in 10g mi s-au cerut 25 lei/buc (in afara de costul matritei)...
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Timis

Mesaj de Timis »

Pentru iubitorii de moneda romaneasca Monetaria Statului ,urmeaza sa scoata la vanzare un frumos set cu monede 2012 .
Felicitari !
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Ar fi interesant ca pe langa seturile de monetarie sa gasim si mult cautatele fisicuri, evident, cu un adaos de 10, 20, 30 sau 50%, in functie de valoarea nominala a monedelor, dar macar sa fie disponibile.

Din pacate pagina monetariei nu a fost pusa la punct 100%. La sectiunile servicii si produse tot nu vad nimic legat de seturile de monetarie.
Diana_doamna

asa-zise seturi de monetarie, legale sau ilegale?

Mesaj de Diana_doamna »

Domnule Timis, puteti da mai multe amanunte? De pilda, cand va fi setul pe piata? Va fi anul acesta sau la anul? Intreb pentru ca setul din 2010 l-am gasit in 2011, iar pe cel din 2011 l-am putut cumpara abia in primavara acestui an.
Timis

Re: asa-zise seturi de monetarie, legale sau ilegale?

Mesaj de Timis »

Diana_doamna scrie:Domnule Timis, puteti da mai multe amanunte? De pilda, cand va fi setul pe piata?......
Octombrie /noiembrie2012
Mai multe informatii la serviciul Marketing al MS ,sau la cele doua magazine;
* Str. Eforie Nr. 2, Sector 5 (Tel: 0213154916)
* Str. Ion Mihalache Nr. 119 (Tel: 0212242245)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Azi Monetaria Statului a postat pe pagina sa de Facebook imaginea noului set.
Surpriza : lipseste moneda de 50 bani varianta normala !
Fişiere ataşate
Set MS 2012.jpg
Set MS 2012.jpg (180.8 KiB) Vizualizat de 13573 ori
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Prin amabilitatea compartimentului Marketing am putut comanda si primi setul pe 2012, la fel cum anul trecut am procurat seturile din 2010 si 2011.
Sper ca initiativa sa se pastreze si in anii urmatori.
Avand avantajul pretului mult mai mic decat setul proof al BNR, e accesibil unui numar mult mai mare de colectionari si turisti fiind totodata un cadou accesibil si un instrument foarte bun de promovare a monedei romanesti peste hotare.

Daca ar fi continut si varianta comuna de la 50 bani 2012 ar fi fost perfect.
Scrie răspuns