Bibilie Garda de Fier
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
decebalvalvoi
- *

Bibilie Garda de Fier
Poate cineva sa-mi ofere un pret informativ pentru o Bibile semnata de Corneliu Zelea Codreanu (probabil a apartinut acestuia).
Multumesc!
Multumesc!
- Fişiere ataşate
-
- IMG_00681.jpg (445.57 KiB) Vizualizat de 8060 ori
-
- IMG_00691.jpg (347.61 KiB) Vizualizat de 8060 ori
-
- IMG_00621.jpg (392.7 KiB) Vizualizat de 8060 ori
-
- IMG_00701.jpg (322.48 KiB) Vizualizat de 8060 ori
-
- IMG_00641.jpg (429.28 KiB) Vizualizat de 8060 ori
-
cartelcoserv

Bofana scrie:O facatura aparuta recent, am mai vazut inca trei in acest an.
Dupa cum se vede cartea este din 1914, atunci a fost editata.
Se poate observa si tipul de hartie folosita, dupa parerea mea cartea are o valoare destul de mare.
Nu va grabiti s-o vindeti, interesati-va inainte de a o vinde
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
good point...si eu o vreau tocmai ptr ca apartine timpului ala si nu neaparat ca a aprtinut nu shtiu cui...personaj , de altfel ca si la monede , colectionez o moneda ptr ca apartine unei perioade si nu ca a avut-o in mana ... Koson sau Burebista sau .. ..mai rau e ca "mi-ati urcat tariful "Mateiciuc scrie:Bofana scrie:O facatura aparuta recent, am mai vazut inca trei in acest an.
Dupa cum se vede cartea este din 1914, atunci a fost editata.
Se poate observa si tipul de hartie folosita, dupa parerea mea cartea are o valoare destul de mare.
Nu va grabiti s-o vindeti, interesati-va inainte de a o vinde
-
decebalvalvoi
- *

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, din pacate este greu de spus cu certitudine daca este o piesa originala sau nu.
Biblia este cu siguranta originala si dateaza din 1914. Coperta pare a fi originala si nu pare a fi adaugata recent. Ceea ce ma intriga este semnatura; am analizat-o cu atentie si am comparat-o cu mai multe semnaturi ale lui Corneliu Zelea Codreanu si am ajuns la concluzia ca este semnatura lui… Am sa ma interesez cum si unde se poate face o expertiza grafoscopica pentru autentificarea ei deoarece pentru mine ar fi importanta si apartenenta documentului, nu numai vechimea lui.
Intre timp m-am mai documentat si am gasit doua piese oarecum similare, ceea ce ma face sa cred ca si aceasta piesa este una originala. Linkurile sunt urmatoarele:
http://www.napocanews.ro/2010/02/inedit ... reanu.html
http://www.ordersandmedals.ro/organizat ... ce/romania
Biblia este cu siguranta originala si dateaza din 1914. Coperta pare a fi originala si nu pare a fi adaugata recent. Ceea ce ma intriga este semnatura; am analizat-o cu atentie si am comparat-o cu mai multe semnaturi ale lui Corneliu Zelea Codreanu si am ajuns la concluzia ca este semnatura lui… Am sa ma interesez cum si unde se poate face o expertiza grafoscopica pentru autentificarea ei deoarece pentru mine ar fi importanta si apartenenta documentului, nu numai vechimea lui.
Intre timp m-am mai documentat si am gasit doua piese oarecum similare, ceea ce ma face sa cred ca si aceasta piesa este una originala. Linkurile sunt urmatoarele:
http://www.napocanews.ro/2010/02/inedit ... reanu.html
http://www.ordersandmedals.ro/organizat ... ce/romania
Nu am avut nici o intentie sa va urc pretul, ci doar sa-l luminez putin pe vanzatar. Cu ceva timp in urma m-am ''fript''
si eu cu o piesa din cauza ca m-am grabit s-o vand inainte de ai cunoaste adevarata valoare.
Acum regret dar din pacate e prea tarziu, dupa cum vedem in aceiasi situatie este noul coleg.
Este vizibil ca carea este din acea perioada (1914), nicidecum o reproducere recenta, asa cum a zis Dl Bofana.
si eu cu o piesa din cauza ca m-am grabit s-o vand inainte de ai cunoaste adevarata valoare.
Acum regret dar din pacate e prea tarziu, dupa cum vedem in aceiasi situatie este noul coleg.
Este vizibil ca carea este din acea perioada (1914), nicidecum o reproducere recenta, asa cum a zis Dl Bofana.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Nu am spus ca este o reproducere recenta. Am spus ca este o facatura = o piesa veche care a fost "upgradata" recent.
Dupa cum am mai mentionat, am mai vazut inca 3 piese identice, la trei negustori in Bucuresti. Ramane ca fiecare sa isi formeze opinia lui.
Dupa cum am mai mentionat, am mai vazut inca 3 piese identice, la trei negustori in Bucuresti. Ramane ca fiecare sa isi formeze opinia lui.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
-
paul_aramis

chiar vi se pare că semnătura e a lui CZC? (doar în treacăt, ce aveți dumneavoastră aici nici cel puțin nu e o biblie)decebalvalvoi scrie:Multumesc tuturor pentru raspunsuri, din pacate este greu de spus cu certitudine daca este o piesa originala sau nu.

Nu sunt expert in biblii sau carti, insa sincer, ma amuz cand citesc ceea ce scriu unii;
dupa mine cel mai la obiect a fost D-l Bofana , care a scris foarte concis parerea lui, si eu i-o sustin: ce legatura are anul 1914 cu Corneliu Zelea Codreanu si semnul legionar, care a fost dupa cunostintele mele dupa anii 1940.

dupa mine cel mai la obiect a fost D-l Bofana , care a scris foarte concis parerea lui, si eu i-o sustin: ce legatura are anul 1914 cu Corneliu Zelea Codreanu si semnul legionar, care a fost dupa cunostintele mele dupa anii 1940.
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.