... de trezorerie nationala?simaky scrie:cabinet ...
Asa or sta si cocoseii din rezerva de aur a BNR?
Este cabinetul numismatic al Muzeului din Berlin: "Münzkabinett, Staatliche Museen zu Berlin"capa scrie:... de trezorerie nationala?simaky scrie:cabinet ...
Asa or sta si cocoseii din rezerva de aur a BNR?

Nici pomeneala, cocoseii stau in saculeti, la gramada. Nu prezinta nici un minim interes numismatic. Sunt ca si aurul de investitie.capa scrie:Asa or sta si cocoseii din rezerva de aur a BNR?simaky scrie:cabinet ...
marcus aurelius scrie:Domnu' iason, felicitari pentru piesa! E super tare!Daca o vindeti, ma anuntati din timp sa fac economii.

Multumesc pentru informare, am aceasta piesa in colectie.Mateiciuc scrie:marcus aurelius scrie:Domnu' iason, felicitari pentru piesa! E super tare!Daca o vindeti, ma anuntati din timp sa fac economii.
...medalia este in vanzre pe site-ul ebay
http://www.ebay.it/itm/Romania-Wallachi ... 2a1bb576a5
si-mi place mai mult asta din vanzare

Va fi o intrebare retorica, ma indoiesc ca cineva va avansa niste sume. Asta din mai multe motive. Unul ar fi faptul ca in Romania avem o societate senzitiva, sa spui ca ai dat (de ex.) 2.000 de euro pe un cabinet, ar avea reactia "bobulara" tipic romaneasca "f**** muma'n *** de nenorocit, eu mor de foame, el da salariul meu pe un an pe o mobila". Asta ar fi un motiv. Al doilea ar fi ca respectivul ar fi un "target" (tinta) pentru alti indivizi.miguelito scrie: cat ar fi dispus un colectionar din Romania sa investeasca intr-un astfel de cabinet numismatic?
Un nou mobilier intradevar costa mult,dar ce v-am arat eu nu depaseste 300-400 de euro.Mobilierul de farmacie( lemn de nuc de obicei) il gasiti deobicei la depozite de mobila antica,eventual si la vreo consignatie,la un pret de 100-150 euro.Daca mai adaugati inca atat la un tamplar sau la un restaurator de mobila veche,aveti un "cabinet" cum il doriti,culoare preferata,sertari la dimensiuni dorite, si imbracate cu panza de catifea care va place.Daca il folositi pentru monede puteti realiza sertarile cu separatoare( eventual o sa coste ceva mai mult),daca e pentru medalii/decoratii nu e nevoie.Toate acestea binenteles facute in Romania,in strainatate preturile sunt cu mult mai mari.miguelito scrie:Cred ca multi dintre romani au depasit deja sindromul "uite ala cumpara parizer la caine iar eu mananc paine uscata" sau in orice caz membrii acestui forum nu gandesc asa. Pe forumurile auto din Romania sunt membrii care anunta "am 8.000 euro, ce masina sa-mi iau?" ori "am buget 15 milioane pentru cauciucuri de iarna".
Spre exemplu, eu personal nu as fi dispus sa platesc 2.000 euro pe un cabinet numismatic (insa nu am nicio ranchiuna pentru cei care o fac), ci maximum 2.000 RON. Despre asta e vorba.
Am observat ca in marea lor majoritate membrii forumului sunt discreti in legatura cu colectiile lor, lucru pe care il inteleg si il respect. Insa pe un forum numismatic de lb portugheza pe care activez, oamenii isi prezinta fara multa retinere "listagem e quantidade".