edi_vl scrie:Pentru linistea dv sufleteasca . domnule Ciuplea, atasez o poza cu ansamblu spade/ coroana adus la locul lui . Cat despre spade, hmm . Nu ati venit cu un argument forte . Ne spuneti ceva ce toata lumea vede . In perioada respectiva au fost acordate piese si aliatilor nostri germani . Credeti ca se supara cineva , daca manerele spadelor ar fi fost model german si nu romanesc si asta pentru anumite persoane ? Ma indoiesc ! Cat despre pret . Pai din ce ati spun dv , diferenta dintre piesa mea si piesa dv este mult mai mare, decat cred eu. Atunci cum se face ca ati dat o la un pret mic , ori o fi vorba despre o piesa la care nu trebuie sa ne inchinam . Daca incercati sa neteziti calea unui anumit cumparator si aici am banuielile mele o faceti degeaba . Piesa a fost vazuta live de mai multe persoane avizate . Nu ca dv nu va pricepeti , departe gandul ! Oferte au fost si destul de consistente , dar nu aproape de adevar . Problema nu este ca piesa este scumpa ori ca are ceva . Doar ca nu prea mai sunt bani prin tarisoara noastra . Si cu asta pun punct discutiei .
Stiam ca se va ajunge la astfel de discutii . Este motivul pentru care nu am activat pe acest forum, desi contul initial a fost facut in urma cu 5 6 ani .
Stimate Eduard,
dvs. stiti bine ca nu v-am trimis un mesaj privat, incercand sa influentez pretul in favoarea unui eventual interesat.
Simplul fapt ca spadele se misca usor este un argument, nu forte, dar este
si sustine teoria mea, adica spadele provin de la un ordin german.
Va spune ceva seria de pe ac 1001 43 MN CFZ ? Stiti doar ca acel 43 reprezinta anul fabricatiei . Este realizata in acelasi atelier ca piesa vanduta de domnul Stambuliu , doar ca cea din licitatia domniei sale este realizata in anul 1942 .
edi_vl scrie:Va spune ceva seria de pe ac 1001 43 MN CFZ ? Stiti doar ca acel 43 reprezinta anul fabricatiei . Este realizata in acelasi atelier ca piesa vanduta de domnul Stambuliu , doar ca cea din licitatia domniei sale este realizata in anul 1942 .
CFZ- Carl Friedrich Zimmermann din Pforzheim
43 - anul fabricatiei
1001 - numar intern de productie
Scuze d-le Eduard, dar ce a vandut dl. B.Stambuliu, este o treaba.
Eu vad niste manere , de care tot bat apa in pio, dar dumneata nu doresti sa intelegi ce vreau sa spun.
Corpul placii dvs. este ok, made in 1943, dar spadele ?
Poate ca ele au fost adaugate acum 20 sau poate 10 ani doar.
Cand saltati in slavi setul ca impecabil, atunci n-ar trebui sa existe puncte de discutie si comparatii cu alte piese, care-s cu muuult mai rare.
E... nici chiar asa! Care este diferenta dintre spadele dv si cele de pe piesa in discutie??? Aveti cumva un catalog de spade din care reiese ca sunt mai noi? sau germane??? A... sau poate este colectia Lagerfeld de... spade de iarna din 1988 ..prezentata la salonul din Paris!!!
Lasand gluma la o parte, mie mi se par ok spadele, adica vechi, putin atipice pt piesele romanesti dar sunt ok!
Nu a spus nimeni ca spadele nu-s originale,dar, cum spuneti si dvs d-le Tripleseven, sunt atipice.
Eu nu cred ca firma Zimmermann s-a trezit ca nu mai avea o pereche de spade corespunzatoare si atunci s-a gandit sa foloseasca una din lotul de spade pentru ordine germane.
Mai repede cred ca spadele provin de la un comerciant din branse, care avea si " piese de schimb " si mai cred ca montarea nu s-a facut in 1943.
Sorry !
Mda... Teoria conspiratiei , bazata doar pe supozitii si pareri. Asa cum am spus , nimic argumentat serios. Mai asteptam si parerile celoralati forumisti .
Aici, d-le Eduard, nu este vorba de o conspiratie, ci doar de o parere.
Parerea mea am argumentat-o foarte clar.
Daca va uitati la perechea din licitatia d-lui Stambuliu, de care ati pomenit, veti constata ca toate spadele au un singur fel de maner, care apare sub aceasta forma si la clasele inferioare ale ordinului, dar si la Mare Cruce, egal ca producatorul se cheama Zimmermann sau Souval.
Acest lucru nu este o teorie, este o constatare
Manerul spadei din poza este german, ca si placa pe care a fost pus, 100%.
Fişiere ataşate
Maner german.jpg (29.75 KiB) Vizualizat de 7676 ori
Am crezut ca veniti cu o poza a ordinului de unde au fost luate spadele
Pardon , tot ansamblu spade/ cororna care practic fac bloc comun . Ce va face pe dv sa afirmati cu tarie ca intr un atelier din Germania , in plin razboi 1943 , aliati fiind cu nemtii , nu se puteau realiza piese la care manerele spadelor sa nu fie ca model german . Probabil ca veti spune , nu am mai vazut la nici o piesa Placa Coroana Romaniei model 2 cu spade. Dar din curiozitate cate ati vazut dv , ori cate ati tinut in mana ? Lasand cele cateva , numarate pe degete, care au aparut in licitatii internationale ori mai stiu eu pe unde .
Rog restul forumistilor care mai au piese din perioada respectiva , realizate in acelasi atelier sa se uite la manerele spadelor , poate cine stie ...
Vad ca raspundeti prin intrebari si nu este fair !
Va spun sincer ca n-am mai vazut manerul german de pe placa dvs. pana acum la o alta piesa de Coroana Romaniei, egal ce clasa la modelul doi, cruce sau placa.
Eu asteptam din partea dvs. 1-2 poze, care sa va sustina teoria.
Puteti sa fiti sigur ca voi fi primul care va felicita pentru o piesa foarte rara si
nemanipulata.
Fişiere ataşate
Unbenannt 1.jpg (50.64 KiB) Vizualizat de 7609 ori
Omul cat traieste inavata.... Ma refeream la piese similare celei prezentate de mine , realizate in acelasi atelier german in perioada 43 . Poate prin amabilitatea celor care citesc forumul , vom afla lucruri noi .
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!