100 pesos Argentina
-
QUINTILIAN

100 pesos Argentina
Banca Natională a Argentinei a emis prima bancnotă cu chipul unei femei: Eva Peron.
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
-
QUINTILIAN

Exact. Noi mai avem de asteptat până vom vedea măcar UNA singura (asta dacă va da rezultat acea campanie ALTFEM), cu toate că m-ar bucura muuuult mai mult dacă ar fi intreaga serie de bancnote ''feminizată'' - si nu cred ca-s singurul care gandeste aşa.Mihai scrie:Cu siguranta va referiti numai la Argentina.
Argentina a facut un pas important; Eva e o mare personalitate in acea ţară, femeie frumoasa, bancnotă la fel de frumoasă (am vazut doar avers până acum, de revers nu stiu inca nimic), colectionari ..multumiţi
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
-
Diana_doamna

100 pesos Argentina
Intr-adevar, frumoasa bancnota.
In ceea ce ne priveste, oare multi dintre forumisti au semnat petitia aceea?
-
Diana_doamna

-
QUINTILIAN

Am găsit si o imagine cu reversul bancnotei: http://www.banknotenews.com/files/tag-argentina.php
Mare atentie la secundele 10-12 cand presedinta ţării intoarce acel panou, ca să arate reversul bancnotei.
Mare atentie la secundele 10-12 cand presedinta ţării intoarce acel panou, ca să arate reversul bancnotei.
Re: 100 pesos Argentina
Mie mi-a scapat, si inca imi scapa, numele personalitatii feminine propuse.Diana_doamna scrie:Intr-adevar, frumoasa bancnota.
Nu stiu despre altii, dar eu imi doresc sa votez pentru o personalitate anume, ca doar nu o sa puna doar conturul unui profil feminin.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Mie mi-a placut mult bancnota 'feminista' de 1000 lei 1941. Oare cum ar arata tiparita pe polymer?
Plus ca la ritmul inflatiei si la indepartarea perspectivei euro va trebui sa ne gandim la o bancnota de 1000 lei.
Plus ca la ritmul inflatiei si la indepartarea perspectivei euro va trebui sa ne gandim la o bancnota de 1000 lei.
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb
http://ciclist.wordpress.com/
http://ciclist.wordpress.com/
-
QUINTILIAN

Păi dacă e vorba ca inflaţia să ne arunce in buzunare bancnota de 1000 lei, cred că aceasta ar urma să fie imprimată cu chipul unei femei, că nu sunt sigur ca s-ar renunta dintr-o dată la una care se află in circulatie pt a o inlocui cu ''o femeie''. În cazul in care nu ar mai apărea cea de 1000 de lei, cred că vor fi nevoiti sa schimbe una din cele actualemiguelito scrie: Plus ca la ritmul inflatiei si la indepartarea perspectivei euro va trebui sa ne gandim la o bancnota de 1000 lei.
-
Diana_doamna

-
Diana_doamna

100 pesos Argentina
Inca din primele zile ale lunii octombrie, pe Ebay se vind bancnotele cu Eva Peron. Cele mai multe preturi sunt de 30 $.
Citisem in presa ca BNR s-a gandit sa puna pe o bancnota chipul unei femei dar s-au impotmolit cand a venit vorba de propuneri. Toate variantele au fost contestate. Fara sa fie sexism ci doar politica (dupa cum au fost respinse variante Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Carol I, Anghel Saligny sau chiar Traian