"O colecţie de monede şi bancnote de pe mapamond"
-
QUINTILIAN

-
atlantic3009

Am vazut la chioscuri reviste cu moneda cu luciu de batere. Am o teorie: monedele cu ani mai recenti, care au o cota de piata mica, sunt necirculate, iar cele cu cota de piata mai mare (a mea, din '57 are 10$ la UNC) nu sunt, ca ar iesi in pierdere.
Ultima oară modificat 03 Oct 2012, 16:18 de către Alnaibii, modificat 1 dată în total.
Nu am citit nicaieri pe site sau in reclama ca e musai ca moneda sa fie UNC. Probabil ca au luat loturi de monede la intamplare, unele sunt UNC, altele nu. Ce am vazut eu la chioscuri erau si UNC, nu or fi toate, trebuie sa stii sa alegi. Moneda este la vedere, daca nu e UNC cautati alta revista pana dati de una buna.
Primul numar e 5 lei, si cred ca merita, Mai ales pentru cei cu copii, revista colorata, o moneda, o bancnota, poate "prinde" microbul.
Nu cred ca revista se adreseaza celor cu multa experienta, ci incepatorilor, care de obicei nu pun accent pe calitate, nu umbla cu manusi cand tin monedele ca sa le pastreze UNC.
Primul numar e 5 lei, si cred ca merita, Mai ales pentru cei cu copii, revista colorata, o moneda, o bancnota, poate "prinde" microbul.
Nu cred ca revista se adreseaza celor cu multa experienta, ci incepatorilor, care de obicei nu pun accent pe calitate, nu umbla cu manusi cand tin monedele ca sa le pastreze UNC.
-
QUINTILIAN

A mea prezintă o pată verzuie, destul de vizibila la o privire mai atenta; după ce am dat usor cu o cârpă pe suprafața ei a devenit aproape insesizabilă (acoperea o parte a feței femeii de pe revers).Alnaibii scrie:Am cumparat si eu primul numar, si, din pacate, moneda nu este UNC. A mai patit-o cineva?
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
A mea este din 1958 dar arata cam jalnic ...QUINTILIAN scrie:A mea prezintă o pată verzuie, destul de vizibila la o privire mai atenta; după ce am dat usor cu o cârpă pe suprafața ei a devenit aproape insesizabilă (acoperea o parte a feței femeii de pe revers).Alnaibii scrie:Am cumparat si eu primul numar, si, din pacate, moneda nu este UNC. A mai patit-o cineva?
-
QUINTILIAN

Ca să nu se întâmple acest *accident*, aș propune începătorilor să recurgă mai degrabă la clasica folie în care moneda este protejată de acel cartonaș. In felul acesta vor putea tine clasorul in orice pozitie fără riscul de a căuta apoi moneda pe te miri undeatlantic3009 scrie:Revista e frumos ilustrata si cred ca ar fi utila pentru un incepator. Remarc totusi ca foliile pentru monede sunt prost concepute astfel ca riscati tot timpul sa va cada monedele pe jos daca nu tineti biblioraftul cu deschiderile in sus.
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
- saankarite

-
Diana_doamna

"O colecţie de monede şi bancnote de pe mapamond"
Domnule Claus, pentru doar 5 lei, primul numar merita cumparat macar din curiozitate. E foarte frumos colorata revista, iar informatiile, probabil fiind abia primul numar, sunt destul de generale. La numarul 2 care va aparea marti 16 octombrie, se da prima folie pentru bancnote si biblioraftul pentru pastrarea revistelor. Eu voi cumpara si numarul 2 pentru acel biblioraft ca sa nu tin revistele imprastiate prin toata casa. Numarul trei va fi insotit de clasorul pentru bancnote, prima folie pentru monede si primele etichete cu numele tarilor de origine a bancnotelor si monedelor distribuite. Incepand cu numarul 2, revista va aparea saptamanal, martea si va costa 13 lei. Din cauza clasorului din piele ecologica am sa cumpar si numarul 3, pe urma voi mai vedea. Probabil ca voi cumpara sporadic, doar cand mi se va parea ceva mai interesant. 13 lei e mult pentru o bancnota si o moneda ale caror preturi cumulate sunt de maxim 5 lei.
Se mai specifica in revista ca editorul si-a propus sa scoata pe piata 80 de numere.
Am uitat sa mai spun ca la numarul 7 se vor da separatoarele, probabil folii despartitoare, cel putin asa cred fiindca in primul numar nu au specificat ce sunt separatoarele.
Se mai specifica in revista ca editorul si-a propus sa scoata pe piata 80 de numere.
Am uitat sa mai spun ca la numarul 7 se vor da separatoarele, probabil folii despartitoare, cel putin asa cred fiindca in primul numar nu au specificat ce sunt separatoarele.