vanzare pe ebay
Eu m-am uitat aseara si era pe la 1400 usd, insa nu imi dau seama cu cat s-a terminat. Daca a urmarit cineva ultimele secunde ale licitatiei sa imi spuna si mie cu cat s-a terminat. Krause nu are nici o valoare de adevar legata de preturile pietei in Romania. La o moneda ca aceasta, care oricum se gaseste foarte greu, este logic ca pretul sa creasca. Eu inteleg ca la monedele in stare VG pana la VF sa fie preturi rezonabile, insa la o asemenea raritate (apropo: eu consider o moneda ca asta mai rara decat 5 bucati de 2 lei 1901 si vreo 10 de 1 leu 1876) pretul ar fi logic sa creasca in mod direct proportional cu raritatea monedei. Deci daca moneda asta se intalneste la cca 500 de bucati normale de 5 lei 1882 (la care pretul este de cca 1 milion) este logic ca si pretul ei va urca (nu chiar direct proportional ca ar ajunge la 500 mil). Eu am mai vazut doar una singura intr-o stare mai buna (puteam sa jur ca e proof) si mi s-a cerut 1000 euro pe ea.
Eu as zice ca mai degraba daca exista 10-20 monede in aceasta stare, pretul este conform cu raritatea data de stare si nu de marimea tirajului. Dupa cum spui tu Florin ar insemna ca ai posibilitatea fie sa cumperi 500 monede mai slabe versus 1 moneda foarte tare. Dar 500 de bucati 5 lei '82 ar putea fi cam greu de gasit laolalta 
-
Exodus
S-a terminat la $1610USD.........florin232 scrie:Eu m-am uitat aseara si era pe la 1400 usd, insa nu imi dau seama cu cat s-a terminat. Daca a urmarit cineva ultimele secunde ale licitatiei sa imi spuna si mie cu cat s-a terminat. Krause nu are nici o valoare de adevar legata de preturile pietei in Romania. La o moneda ca aceasta, care oricum se gaseste foarte greu, este logic ca pretul sa creasca. Eu inteleg ca la monedele in stare VG pana la VF sa fie preturi rezonabile, insa la o asemenea raritate (apropo: eu consider o moneda ca asta mai rara decat 5 bucati de 2 lei 1901 si vreo 10 de 1 leu 1876) pretul ar fi logic sa creasca in mod direct proportional cu raritatea monedei. Deci daca moneda asta se intalneste la cca 500 de bucati normale de 5 lei 1882 (la care pretul este de cca 1 milion) este logic ca si pretul ei va urca (nu chiar direct proportional ca ar ajunge la 500 mil). Eu am mai vazut doar una singura intr-o stare mai buna (puteam sa jur ca e proof) si mi s-a cerut 1000 euro pe ea.
-
cartelcoserv

si cand ma gandesc ce piesa de 5 lei 1885 am dat acum 6 ani (si la ce pret) ,imi vine sa ma impusc...cea din licitatie arata jalnic pe linga ce am avut euExodus scrie:Sincer, mai bine dau $1500 pe cea de 5 Lei 1885 decît pe cea comemorativa de aur 2007 cu Uniunea Europeanavlahul scrie:Intradevar, sunt niste preturi....![]()
-
Exodus
sai mie mi s-a intimplat asa acum cîtiva ani cu alte monede din Romania 5 Lei 1906, 1880.........s-au dus la preturi de ris.cartelcoserv scrie:si cand ma gandesc ce piesa de 5 lei 1885 am dat acum 6 ani (si la ce pret) ,imi vine sa ma impusc...cea din licitatie arata jalnic pe linga ce am avut euExodus scrie:Sincer, mai bine dau $1500 pe cea de 5 Lei 1885 decît pe cea comemorativa de aur 2007 cu Uniunea Europeanavlahul scrie:Intradevar, sunt niste preturi....![]()
Chestia este ca daca era listata pe Ebay nu cred ca ajungea la $1610 mai mult ca sigur
Nu prea are legatura cu topicul insa e legat de o plata pe ebay. Miercurea trecuta (3 ianuarie) am trimis niste bani in Austria intr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Asta se intampla pe la 7.30 seara, deci automat ea a plecat abia joi dimineata. Aseara mi-a venit un fluturas ca am primit ceva din strainatate si ma gandeam ca nu am ce. Cand am ajuns la posta functionara mi-a inmanat confirmarea de primire (dupa 4 zile lucratoare dus-intors Bucuresti-Austria!!!). Uitandu-ma pe ea am ramas de-a dreptul uimit cand am vazut ca recomandata a plecat intr-adevar joi si ca respectivul a ridicat-o vineri din Austria (deci intre 24 si 36 de ore). Acuma, eu ma raportez la faptul ca un colet postal Bucuresti-Timisoara face minim 3 zile lucratoare.
Sa fie asta un avantaj al Uniunii Europene, nu de alta dar am mai trimis bani in Germania si am primit confirmarea de primire dupa o luna aproape, dupa ce imi venea coletul???
Sa fie asta un avantaj al Uniunii Europene, nu de alta dar am mai trimis bani in Germania si am primit confirmarea de primire dupa o luna aproape, dupa ce imi venea coletul???
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
International pleaca cu avionul in timp ce in tara cu trenul. Iar problema la noi este la cartare, atunci cand ajung...florin232 scrie:Nu prea are legatura cu topicul insa e legat de o plata pe ebay. Miercurea trecuta (3 ianuarie) am trimis niste bani in Austria intr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Asta se intampla pe la 7.30 seara, deci automat ea a plecat abia joi dimineata. Aseara mi-a venit un fluturas ca am primit ceva din strainatate si ma gandeam ca nu am ce. Cand am ajuns la posta functionara mi-a inmanat confirmarea de primire (dupa 4 zile lucratoare dus-intors Bucuresti-Austria!!!). Uitandu-ma pe ea am ramas de-a dreptul uimit cand am vazut ca recomandata a plecat intr-adevar joi si ca respectivul a ridicat-o vineri din Austria (deci intre 24 si 36 de ore). Acuma, eu ma raportez la faptul ca un colet postal Bucuresti-Timisoara face minim 3 zile lucratoare.