Eu am spus una,fiecare pricepe ce poate din ceea ce am zis.Eu am inceput cu 5 bani 1906 foarte uzat si alte monede comune si in stari proaste.Nu descurajez pe cei care vor sa cumpere colectia.Daca le place o pot lua si nu conteaza daca face 600 lei sau 300 lei sau 1000 lei.Poate fi o activitate placuta si atunci nu vad ce conteaza daca face suma sau nu.ferdinand scrie:george_s321 scrie:Discutia mi se pare fara sens.Inainte de aceasta "colectie" au fost pietre si gandaci si unii au dat bani.La pietre au fost si mai multe numere.Este clar ca nu este o colectie pentru colectionari.Eu as da 680 lei pe un 20 bani 1900 de calitate.Daca altii sunt incantati sa dea 680-1000 lei pe 80 monede,80 bancnote e problema lor.Valoare numismatica nu prea ar avea colectia din punctul de vedere al unui colectionar veritabil dar nu cred ca asta e publicul tinta.Deci nu vad ce rost are sa evaluam cand nu e nimic de evaluat.
Descurajator mesaj pentru tinerii care nu stiu ce sa faca cu banii de pachet. O colectie de jointuri si seringi ar fi preferata uneia de monede si bancnote fara valoare pentru un "colectionar veritabil"? Mi-e greu sa cred ca cei 10-20 de membri ai acestui forum, posesori ai unor colectii de top, au inceput cu UNC-uri de 3000 de euro bucata.
Ce am spus eu si dv nu ati priceput este ca cei care incep asa nu pot evalua si nu conteaza pentru ei daca face sau nu suma.Daca v-ati fi gandit putin si ati fi citit cu atentie poate ati fi realizat ca tocmai evaluari de genul:"Probabil costurile de achizitie sunt la jumatate fata de calculul dvs., cel putin la jumatate, avand in vedere cantitatea de monede si bancnote pe care o cumpara ei. De fapt, eu cred ca mai mari sunt cheltuielile facute cu publicitatea decat cele de "productie"."sunt descurajatoare si nu isi aveau rostul.Deci discutia legata de pretul corect nu trebuia sa aiba loc dupa mine.