Identificare:

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
costinel

Identificare:

Mesaj de costinel »

Rog identificare urmatoarele monede:
Fişiere ataşate
(Piesa negaurita cred k nu este moneda)<br />Multumesc!
(Piesa negaurita cred k nu este moneda)
Multumesc!
DSC02589.JPG (118.65 KiB) Vizualizat de 3214 ori
DSC02590.JPG
DSC02590.JPG (105.73 KiB) Vizualizat de 3214 ori
costinel

Identificare

Mesaj de costinel »

In urma cautarilor mele nu am gasit nimic, as ruga daca se poate o identificare.

Multumesc!
croissantro

Mesaj de croissantro »

Domnule Costinel, sunt tare curios cum au decurs cautarile dumenavoastra. Unde,c e anume ati cautat?
Este tocmai invers fata de aprecierea dumenavoastra. piesa gaurita este o moneda cealalta o imitatie de epoca.
cea din stanga este o moneda de 20 para (sau 10, trebuie stiut exact diametrul sau greutatea, pe majoritatea monedelor otomane nu este trecut nominalul. Deci, 20d e para , emisa pe vremea sultanului Mahmud II, anul 25 al suirii ep tron, suirea pe tron este sie a specificata 1223 calendar islamic. mai pe crestienste moneda e batuta in 1832, monetaria Konstantinye, adica Constantinopol si mai nou dupa 1928, Istambul. Este din bulion,adica un aliaj de argint si cupru. Valoaraza mai nimic, 2-3 $ maxim.
Cealalta piesa este o imitatie se numeste PENEZ in limba turca, imitatie facuta la vremea respectiva pentru a imita monedele din aur, pentru a fi folosita ca decor pe efectele personale, haine, par etc. Valoareaza cat o piulita de 10 mm.
Cu stima.
Stau la dispozitie oricand pentru identificare monede otomane.
costinel

Mesaj de costinel »

Va multumesc foarte mult pentru raspuns, si totodata as dori sa va contrazic, deoarece am specificat ca piesa negaurita s-ar putea sa nu fie o maneda.
Monedele le-am cautat pe net, respectiv monede ale imperiului otoman.
Cu stima!
costinel

Mesaj de costinel »

*Moneda. Scuze!
Scrie răspuns