Ordin Romania
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Ordin Romania
Este un fals? ...sau gresesc?
http://www.ebay.it/itm/281064337891?ssP ... 1438.l2649
http://www.ebay.it/itm/281064337891?ssP ... 1438.l2649
- Fişiere ataşate
-
- $(KGrHqJ,!g4FEM81pJ3OBRGlEHgR7!~~60_12.jpg (41.98 KiB) Vizualizat de 6580 ori
-
- $(KGrHqN,!lcFD)qlzG1-BRGlECjqDw~~60_12.jpg (35.95 KiB) Vizualizat de 6580 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
-
Cristian Ciuplea

Multuesc pentru raspuns dl Cristian.
Daca-mi permiteti vreau si sa va explic de ce cred ca este un fals ordinul din imaginea 1.
- Crucea de deasupra globului se observa ca este foarte prost realizata.
- Coroana nr 1 nu se aseamana deloc cu coaroana 2 si 3 bratele unde se afla perlele sunt mai late la coroana 1 decat la 2-3. In plus se poate observa ca coroana 1 nu are ''gauri'' la baza.
- La aripi gasesc o alta diferenta, ordinul 1 are aripile compuse din cinci randuri egale, pe cand la imag. 2 si 3 se poate vedea ca patru randuri sunt egale si unul este mai scurt.
- O mare diferenta poate fi vazuta la ghiarele vulturului si la literele centreale CC care nu se aseamana deloc intre ele.
Daca-mi permiteti vreau si sa va explic de ce cred ca este un fals ordinul din imaginea 1.
- Crucea de deasupra globului se observa ca este foarte prost realizata.
- Coroana nr 1 nu se aseamana deloc cu coaroana 2 si 3 bratele unde se afla perlele sunt mai late la coroana 1 decat la 2-3. In plus se poate observa ca coroana 1 nu are ''gauri'' la baza.
- La aripi gasesc o alta diferenta, ordinul 1 are aripile compuse din cinci randuri egale, pe cand la imag. 2 si 3 se poate vedea ca patru randuri sunt egale si unul este mai scurt.
- O mare diferenta poate fi vazuta la ghiarele vulturului si la literele centreale CC care nu se aseamana deloc intre ele.
- Fişiere ataşate
-
- Clipboard3 - Copia.jpg (214.77 KiB) Vizualizat de 6494 ori
-
- Clipboard2 - Copia.jpg (180.22 KiB) Vizualizat de 6494 ori
- marcus aurelius

Ambele sunt originale. Sunt manufacturi diferite, nu au cum sa fie identice. Faleristica nu e numismatica moderna, nu toate piesele sunt identice. Evident ca un model Souval va fi diferit de un Kretly, Resch sau Monetaria Nationala. Si inca ceva ce ati omis la diferente modelul de sub medalionul central, sunt total diferite.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
http://ordersandmedals.ro
Stiti cumva ce fel de schite/caiet de sarcini primeau atelierele? Inteleg ca nu pot fi la fel, dar eu, personal, m-as fi asteptat macar "vulturii" sa se uite in aceeasi parte. Daca in loc de CC unii puneau EE sau OO?marcus aurelius scrie:Ambele sunt originale. Sunt manufacturi diferite, nu au cum sa fie identice. Faleristica nu e numismatica moderna, nu toate piesele sunt identice. Evident ca un model Souval va fi diferit de un Kretly, Resch sau Monetaria Nationala. Si inca ceva ce ati omis la diferente modelul de sub medalionul central, sunt total diferite.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
- tripleseven

Se pastrau masurile(cat de cat!) si linia specificate in decret, dar fiecare manufactura isi rezerva unele libertati artistice..
Ultima oară modificat 14 Feb 2013, 11:45 de către tripleseven, modificat 1 dată în total.
De asta am si intrebat daca modelul Souval este un fals,pentru ca l-am vazut foarte diferit de modelul Kretly.Mai ales crucea care dupa cum se vede,este foarte prost realizata....si nu numai.marcus aurelius scrie:Ambele sunt originale. Sunt manufacturi diferite, nu au cum sa fie identice. Faleristica nu e numismatica moderna, nu toate piesele sunt identice. Evident ca un model Souval va fi diferit de un Kretly, Resch sau Monetaria Nationala. Si inca ceva ce ati omis la diferente modelul de sub medalionul central, sunt total diferite.
Va multumesc mult pentru raspuns si va doresc o dupa-amiaza placuta tuturor.
-
Cristian Ciuplea

Comandor fals !
Comandorul fiind din bronz aurit a costat mai putin, ca probabil asa a fost comanda.
Alaturat un cavaler, doar argintat, cu detalii asemanatoare, unele identice ( model in medalion, monograma, modelul pe bratele crucii ).
La cavaler aripile vulturilor sunt insa si mult mai jos.
Asta nu inseamna ca R.Souval nu facea decat piese de calitate mai slaba.
Are si piese f. frumoase, dar din argint !
Alaturat un cavaler, doar argintat, cu detalii asemanatoare, unele identice ( model in medalion, monograma, modelul pe bratele crucii ).
La cavaler aripile vulturilor sunt insa si mult mai jos.
Asta nu inseamna ca R.Souval nu facea decat piese de calitate mai slaba.
Are si piese f. frumoase, dar din argint !
- Fişiere ataşate
-
- Forum.jpg (63.39 KiB) Vizualizat de 6333 ori
Curiosity Killed The Cat !