Hoti, smekeri, banditi...
Hoti, smekeri, banditi...
Va vine sa credetI ?
Oare chiar nu stie sau face asta deliberat?
Cititi si va cruciti:
http://cgi.ebay.com/5-Lei-Romanian-King ... dZViewItem
Oare chiar nu stie sau face asta deliberat?
Cititi si va cruciti:
http://cgi.ebay.com/5-Lei-Romanian-King ... dZViewItem
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Daca il luam la intrebari pe seller, in mod sigur o sa o intoarca: ca e proba dar a uitat sa scrie, ca nu e a lui, ca nu o mai vinde...etc
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
-
Exodus
Pai atunci intrebatil, de ce ezitati.........asa o sa aiba dreptul sa o vinda, si in orice caz, la pretul care e acum, valoreaza pentru moneda de baza si in starea afisata.Bogdan R scrie:Daca il luam la intrebari pe seller, in mod sigur o sa o intoarca: ca e proba dar a uitat sa scrie, ca nu e a lui, ca nu o mai vinde...etc
Nu vad nici o problema........cu exceptia ca a zis ca e de aur..........
Daca era un 5 Lei 1885 si zicea ca-i de aur, listat la $10..........nimeni nu mai tinea cont si miza toata lumea pe el aur sau nu........
Daca era 1885, insa e 1930. Iar probe din aur la 1930 apar doar 20 si 100 lei. Si la cite sigle de asociatii numismatice are tipul afisate, ar trebui sa stie ca nu exista asa ceva. Iar daca chiar a cintarit moneda cu atitea zecimale, e greu de crezut ca a gresit cu 3 grame...
Tipul stie ca Mihai I inca traieste, dar nu stie ca monedele de circulatie au fost din alama... ba inca sustine ca in 1930 5 lei era echivalentul cocoselului francez. Ori a fost beat manga cind a afisat, ori incearca marea cu degetul...
Tipul stie ca Mihai I inca traieste, dar nu stie ca monedele de circulatie au fost din alama... ba inca sustine ca in 1930 5 lei era echivalentul cocoselului francez. Ori a fost beat manga cind a afisat, ori incearca marea cu degetul...
http://cgi.ebay.com/3-1-Leu-COIN-24-CAR ... dZViewItem . Fiind incepator nu stiu daca exista asa ceva dar mi se pare taaare dubios.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Am mai discutat despre astea nu demult pe forum, mai sunt destule maruntisuri din astea pe ebay, presupun ca cineva si-a facut un mic atelier acasa unde poleieste cu aur maruntisuri din astea fara valoare. Poate ca tot de acolo provine si moneda aurita de 5 lei din 1930.xorah scrie:http://cgi.ebay.com/3-1-Leu-COIN-24-CAR ... dZViewItem . Fiind incepator nu stiu daca exista asa ceva dar mi se pare taaare dubios.
Neata tuturor!
@ Aldor: de o luna aproape eu nu mai reusesc sa incarc nice forumul si nici siteul! Help PLS
Incerc sa scriu cat mai repede sa nu imi pice iarasi dar vedem ce iese.
Ca raspuns pentru acest topic: 5 lei 1930 de aur exista si am si vazut vreo doua. De asemenea daca vor aparea pe piata 10 lei 1930 fara monetarie cu avers-revers de aceeasi parte nu v-as sugera sa luati mai ales daca sunt in stare UNC. Sa zicem doar ca acestea sunt restrike-uri
Piesa de 5 lei 1930, cea de circulatie ma refer, poate sub anumite conditii sa obtina o patina si un luciu anume incat e aproape imposobil sa o distingi de aur. Exemplul il pot da chiar in cazul meu: fiind in targ un reprezentant al minoritatii
avea la vanzare o astfel de piesa aruncata la gramada printre alte tampenii. Piesa era aproape necirculata si am vrut sa o cumpar. Cand l-am intrebat cat costa s-a mai uitat o data la ea si mi-a spus ca nu o mai vinde ca e de aur
I-am sugerat sa isi intrebe cativa colegi de neam asupra materialului si toti au ajuns la aceeasi concluzie :AUR Ce-i drept arata de asa maniera incat puteam si eu sa jur ca e aur daca nu stiam clar materialul din care e facuta. Abia peste o saptamana de la eveniment am reusit sa i-o cumpar dupa ce am xeroxat pagina respectiva de catalog si i-am aratat ca nu este aur si chiar si asa omul numai bucuros nu era ca a vandut-o.
@ Aldor: de o luna aproape eu nu mai reusesc sa incarc nice forumul si nici siteul! Help PLS
Ca raspuns pentru acest topic: 5 lei 1930 de aur exista si am si vazut vreo doua. De asemenea daca vor aparea pe piata 10 lei 1930 fara monetarie cu avers-revers de aceeasi parte nu v-as sugera sa luati mai ales daca sunt in stare UNC. Sa zicem doar ca acestea sunt restrike-uri
Domnilor! Probe din aur ale unor monede comune n-o sa gasiti NICIODATA din intimplare amestecate cu maruntisuri. Aceste probe din aur daca au supravietuit creuzetelor de la monetarie, au fost destinate unor oficialitati drept cadou. In principiu cei carora le-au fost destinate au stiut foarte bine ca sint piese de valoare (mai mare decit a metalului). Mi-ar fi greu sa cred ca posesorii nu le-au pastrat laolalta cu bijuteriile sau cu alte monede asemenea, ci le-au aruncat in cutia cu maruntisuri, unde au zacut neatinse, in stare necirculata citiva zeci de ani si nu le-a remarcat nimeni...
Luciul si culoarea pot fi inselatoare, dar cintarul da verdictul. O proba din aur va fi intotdeauna mai grea decit originalul din orice alt metal.
Luciul si culoarea pot fi inselatoare, dar cintarul da verdictul. O proba din aur va fi intotdeauna mai grea decit originalul din orice alt metal.