As dori sa va cer sfatul intr-o problema cu care poate s-a mai confruntat cineva. Nu voi da nume (momentan, cel putin, pt ca tipul a fost ok pana acum, desi am niste semne de intrebare).
Pe scurt- vand o bancnota pe ebay. Castigatorul ma contacteaza. Incercam vreo 3 zile fara succes sa ne intersectam prin frumoasa noastra capitala. Nu reusim. Asftfel ca imi propune sa imi vireze banii in cont, sa anulam tranzactia (ca sa fiu scutit de taxe- ceea ce accept) si sa ii trimit bancnota prin posta. So far so good. Banii intra, ii trimit bancnota. In tot acest timp, vbim de mai multe ori la tel, si tipul pare f ok. Ii trimit bancnota intr-un plic, cu confirmare de primire, pusa intre niste cartonase (bancnota, nu confirmarea
Surpriza- ma contacteaza ca a primit plicul, dar nu e nicio bancnota in el. Fiind patit si in trecut, am pastrat chitanta de la posta, pe care e trecuta greutatea exacta a plicului. Numai ca bancnota respectiva cantareste vreo 1.5 max 2 grame, iar cumparatorul insista ca nu a primit-o, si ca chitanta aceea nu dovedeste mare lucru, pt ca e vba de 1-2 grame, care puteau f bine sa rezulte din timbru, din confirmarea de primire, etc.
Ajungem la discutia in care el se jura ca nu a primit bancnota, ci plicul gol. Iar eu stiu f bine ca am trimis-o, am fost f deschis cu el, i-am rasp de fiecare data, nu m-am dat la fund dupa ce mi-a spus ce a "patit", etc.
Solutia pe care o propune initial e sa ii rambursez banii "pana cand gasesc bancnota, care sigur e pe undeva, probabil mi-a cazut pe langa plic", si dupa mici discutii, se rezuma la jumatate din suma, in ideea de a imparti cumva pierderea.
Acum, lasand la o parte faptul ca mie mi se pare total incorect ca dupa ce am trimis bancnota sa rambursez- fie si partial- suma, iar el sustine atat ca nu a primit-o, cat si ca nu s-a umblat la plic la posta (mai degraba as fi fost tentat sa cred asta, decat ca nu a primit-o), voiam sa va pun doua intrebari:
1. Dvs cum ati proceda in cazul meu?
2. Cum poate un vanzator sa se "acopere" de situatia ipotetica in care trimite o bancnota intr-un plic, iar cumparatorul desclara sus si tare ca a primit plicul gol? Evident, patind asta, voi prefera sa tranazctionez face to face cu cei din bucuresti, insa se va intampla si sa am cumparatori din alte emisfere. Mai exact- eu cumpar de la dvs o bancnota, imi trimiteti un tracking number, eu primesc plicul si, desi bancnota e inauntru, declar sus si tare ca am primit plicul gol, sau cu altceva decat bancnota in el. Dvs cum va aparati de aceste acuze, cum demonstrati ca ati trimis chiar ceea ce trebuia in plic?
va multumesc frumos