25000 lei 1946

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
cristi_g

25000 lei 1946

Mesaj de cristi_g »

aceasta moneda mie mi se pare un pic diferita,exceptind defectele de barbie si nas(nu sunt lovituri)aproape ca e ruginita nu oxidata.Stie cineva ce e diferit la ea?Va multumesc!
banivechi

Mesaj de banivechi »

E o moneda cu surplus de material in zonele mentionate. Destul de rar intimplat la argint, mai des la monedele de aluminiu
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

Multumesc!Dar rugina de pe ea?Am incercat sa o curat printr-o metoda mai putzin ortodoxa si nu am reusit mare lucru!Cantul cel putzin zici ca e de moneda de 100 lei 1944 scoasa din girla1 :D
dimo13

Mesaj de dimo13 »

poate e din cauza procentului mai mic de argint (70%)...
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nu e rugina desi poate semana. In functie de mediul in care a stat moneda, oxidul poate avea diferite nuante si grosimi diferite. Ai cam distrus moneda... vad urme de smirghel (?)
Ai noroc ca e comuna, daca faceai asta la un 5 lei 1885 te costa "distractia" cam mult...
Exodus

Mesaj de Exodus »

banivechi scrie:Nu e rugina desi poate semana. In functie de mediul in care a stat moneda, oxidul poate avea diferite nuante si grosimi diferite. Ai cam distrus moneda... vad urme de smirghel (?)
Ai noroc ca e comuna, daca faceai asta la un 5 lei 1885 te costa "distractia" cam mult...
Pacat oricum ca ai stricat-o........1-2 secunde intr-o baie de acid si iesea ca noua, fara nici o pata pe ea..... :cry:
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

nu am folosit nimic abraziv.asa am luat-o din tirg(cu 1 ron :lol: )metoda neortodoxa e alta:am infasurat-o in folie de aluminiu am pus-o in apa cu bicarbonat si un pic de cif si am fiert-o cca 15 min si apoi am pus-o intr-un prosp flausat unde s-a uscat :!:
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

cristi_g scrie:nu am folosit nimic abraziv.asa am luat-o din tirg(cu 1 ron :lol: )metoda neortodoxa e alta:am infasurat-o in folie de aluminiu am pus-o in apa cu bicarbonat si un pic de cif si am fiert-o cca 15 min si apoi am pus-o intr-un prosp flausat unde s-a uscat :!:
Asta trebuie sa fie ceva metoda noua de curatat ca nu am mai auzit de ea :mrgreen:
Ati vrut sa experimentati, sau v-a zis cineva sa procedati asa?
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

nu mi-a spus nimeni!asa curat tacimurile de ag sau alpaca argintata.credeti ca dauneaza monedelor astfel de tratament? :?:
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu stiu, dar n-as incerca asta pe o moneda mai bunicica. :) Totusi pana la urma este o solutie acida.
banivechi

Mesaj de banivechi »

La monedele de 25000 lei nu dauneaza... la cele scumpe insa da...
S-a tot vorbit pe forum de spre curatare, concluzia ar fi ca e mai bine sa pastram monedele asa cum sint, oricum viata lor e mai lunga decit a noastra, cei ce le vor avea dupa noi, daca vor vrea si vor sti mai bine decit noi cum s-o faca, vor putea sa le curete. Sa nu riscam sa le stricam noi, cel putin.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

cristi_g scrie:nu am folosit nimic abraziv.asa am luat-o din tirg(cu 1 ron :lol: )metoda neortodoxa e alta:am infasurat-o in folie de aluminiu am pus-o in apa cu bicarbonat si un pic de cif si am fiert-o cca 15 min si apoi am pus-o intr-un prosp flausat unde s-a uscat :!:
Am mai spus asta intr-un topic. Poti sa folosesti CIF ca sa dai o patina neagra superba monedelor de argint (ex: 100.000 lei 1946), dar nu o sa le cureti veci. :D
Scrie răspuns