Revista online "Colectionarul Roman" -critici, etc
Moderator: Deus
Asta e SIGUR o afacere. De fapt si de acest aspect am discutat la Brasov. Cred ca cei de la Leuchtturm ar fi incintati sa intre si pe piata romaneasca. Intrarea in UE are partile ei bune si din punctul asta de vedere: de la 1 ianuarie sintem "de-ai lor" asa ca nu vad nici un impediment tehnic ca o firma ce activeaza atit in Europa cit si in America sa isi faca curaj sa vina pe piata romaneasca. Impedimentul economic ar fi ca piata e mica, inca.dorelb scrie:vinzarea in romania de materiale necesare numismatilor cred ca poate fi o afacere.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Total deacord, chiar am vorbit despre asta la BV. Sunt destui colectionari in tara care sunt in cautare de clasoare, coli, diverse materiale si nu prea gasesc de unde sa cumpere. La noi in general se gasesc pe piata mai mult materiale de proasta calitate si scump comparativ cu preturile externe.vinzarea in romania de materiale necesare numismatilor cred ca poate fi o afacere
Cat despre a-l contacta pe SP pentru s-i prezenta revista, se poate face. Eu pot sa incerc sa-l contactez dar nu stiu daca numarul lui de telefon pe care il am (daca il mai am, ca n-am vorbit cu el de cel putin 2 ani) mai este valabil.
Oricum as fi interesat sa aflu parerea a cat mai multora din voi despre acest subiect.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Revista inca e scrisa haotic. Asa ceva nu are succes pe hirtie. O revista profesionista are niste capitole bine definite, articole pe niste teme previzibile cititorului unui numar oarecare. Nu e suficient sa citesti un numar din cele de pina acum din CR ca sa iti faci o dependenta de revista. Daca vrem sa fim "atractivi" trebuie sa ne gindim la un schelet comun pentru toate numerele, macar pe o perioada de timp. Nu e mare lucru, dar pina acum n-a fost cazul.dorelb scrie:un prim pas ar fi prezentarea CR lui SP. Revista poate contine publicitate diversa care aduce bani.
Poate ca e timpul sa ne gindim cam ce am vrea sa citim in fiecare numar... O sa-l rog pe Aldor sa deschida un topic nou in sectiunea "rezervata" unde sa discutam fara public.
Facem fiecare o lista cu propuneri, si apoi ne dam cu parerea. Chiat daca discutam o luna, dar sint mai multe capete cu pareri diferite, si asta n-are ce sa strice.
Daca voi credeti ca Prigoana ar fi interesat sa sustina revista, eu n-am nimic impotriva. Doar ca ea ar trebui sa ramana in continuare "a noastra" si nu sa devina revista lui.
Aldor, poate ii poti spune si de proiectul ANR. Cred ca ne-ar putea ajuta cu un sediu in Bucuresti si in cazul asta l-am numi presedinte de onoare sau ceva de genul asta iar ANR s-ar ocupa si de editarea si distribuirea revistei.
Aldor, poate ii poti spune si de proiectul ANR. Cred ca ne-ar putea ajuta cu un sediu in Bucuresti si in cazul asta l-am numi presedinte de onoare sau ceva de genul asta iar ANR s-ar ocupa si de editarea si distribuirea revistei.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Adresa aceea de mail o are de 2-3 ani. Sunt convins ca acolo primeste sute de mailuri zilnic, de aceea am pomenit si de telefon, pentru ca un e-mail ar putea trece neobservat, daca primeste prea multe. Dar se poate incerca.
Apropo de acest subiect, noi (eu, Dragos si Mihai Caracotea) am trimis revista zilele astea la aprox. 30 de ziare din tara, dar nu am primit nici un raspuns.
Apropo de acest subiect, noi (eu, Dragos si Mihai Caracotea) am trimis revista zilele astea la aprox. 30 de ziare din tara, dar nu am primit nici un raspuns.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
si eu am trimis-o la ziarele locale din Bacau impreuna cu o prezentarea a grupului nostru si a intentiilor noastre. De fapt am facut-o mai demult, de cind v-am solicitat acceptul pentru asta. De la Ziarul de bacau mi s-au cerut detalii si mi-au comunicat ca sunt interesati de subiect in masura in care sunt implicati si bacauani . asa ca le-am povestit ca exista si 3 bacauani implicati in ANR din care unul este colaborator al CR. sa vedem ce iese.
Nu cred ca are sens sa discutam momentan despre asa ceva. Revista este haotica pentru ca primim materiale intr-un mod haotic. Asta nu o sa se schimbe decat atunci cand ne vom permite sa platim articolele. Nu putem impune termene si standarde unor oameni care scriu din placere.banivechi scrie:Revista inca e scrisa haotic. Asa ceva nu are succes pe hirtie. O revista profesionista are niste capitole bine definite, articole pe niste teme previzibile cititorului unui numar oarecare. Nu e suficient sa citesti un numar din cele de pina acum din CR ca sa iti faci o dependenta de revista. Daca vrem sa fim "atractivi" trebuie sa ne gindim la un schelet comun pentru toate numerele, macar pe o perioada de timp. Nu e mare lucru, dar pina acum n-a fost cazul.dorelb scrie:un prim pas ar fi prezentarea CR lui SP. Revista poate contine publicitate diversa care aduce bani.
Poate ca e timpul sa ne gindim cam ce am vrea sa citim in fiecare numar... O sa-l rog pe Aldor sa deschida un topic nou in sectiunea "rezervata" unde sa discutam fara public.
Facem fiecare o lista cu propuneri, si apoi ne dam cu parerea. Chiat daca discutam o luna, dar sint mai multe capete cu pareri diferite, si asta n-are ce sa strice.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Un schelet comun o sa fie destul de greu de realizat pana nu avem destui colaboratori. De ex. putem sa ne propunem ca sa fie de ex. sa fie in fiecare numar macar un articol despre medalistica, sau, stiu eu monedele pontice, dar atat timp cat n-o sa avem macar o persoana-doua care sa scrie pe tematica respectiva pentru fiecare numar, atunci ce ne facem..Daca vrem sa fim "atractivi" trebuie sa ne gindim la un schelet comun pentru toate numerele, macar pe o perioada de timp.
Nu cred ca revista este scrisa haotic. In primul rind este o publicatie care se adreseaza unei game foarte largi de colectionari. de altfel si titlul CR si nu "numismatul", de ex.banivechi scrie: Revista inca e scrisa haotic. Asa ceva nu are succes pe hirtie.
In plus, din cite reviste de numismatica straine am rasfoit nu mi s-au parut extraordinar de ordonate pe capitole/subiecte. este adevarat au rubrici relativ permanente, de numismatica contemporana, antica etc, s-au au un subiect dezbatut mai pe larg, si apoi de toate. sa ne gindim ca subiecte mai multe/ diverse inseamna si cititori/colectionari de diverse categorii. sa nu uitam au aparut doar 7 numere. nu exista un colectiv de redactie stabil. nici materiale nu sunt destule, se pare ca sa ai de unde alege. e un inceput de drum.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Iar apropo de asta, mai multi colaboratori o sa apara dupa parerea mea, doar dupa ce o sa avem revista si pe hartie. Adica am primit de la cateva persoane raspunsuri de genul 'eu sunt dispus sa public, dar prefer sa le vad pe hartie'.
La fel ca la ANR.. pana n-o inscriem, n-o sa mai prea apara noi membri.
La fel ca la ANR.. pana n-o inscriem, n-o sa mai prea apara noi membri.