Marturisesc ca este prima oara cand vad un brevet acordat unui francez, desi membrii Misiunii Militare Franceze au fost decorati cu cele mai inalte ordine si decoratii romanesti.
For your viewing pleasure. Scuze de calitate, dar fotografia e inramata, si am scanat-o prin geam.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Persoana in cauza era doar un simplu ... soldat. Si de aceia i s-a conferit doar medalia mentionata. Daca era ofiter, altfel se punea problema. Membrii Misiunii Franceze au beneficiat din plin de recompensele statului roman materializate si prin decorarea lor cu decoratii mai importante.
Ma poate ajuta si pe mine cineva in privat cu un scan la foarte mare rezolutie (2400dpi) a stemei atasate? Incerc sa obtin o imagine de cat mai buna calitate pentru o viitoare vectorizare si am vazut ca pe brevete stema este reprodusa foarte frumos si clar.
Fişiere ataşate
Stema mare.jpg (28.64 KiB) Vizualizat de 12687 ori
Multumesc, eu am creat-o si nu sunt multumit de ea pentru ca nu prea arata ca originalul, dupa cum se vede mai sus. De aceea vreau o imagine la dimensiuni cat mai mari, sa imi vina usor sa trasez curbele.
PS: Stema pe care mi-ati aratat-o este model 1921 si nu 1872 (dupa 1881) cum imi trebuie mie
Fişiere ataşate
Stema18721881.jpg (39.51 KiB) Vizualizat de 12652 ori
Cred ca de tot ce aveti nevoie este inclus in aceasta carte.
Fişiere ataşate
070.jpg (87.86 KiB) Vizualizat de 12620 ori
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Problema e ca nu o gasesc aici, am cautat lucrari in domeniu. In plus, se poate observa si calitatea reproducerilor... Credeti-ma, daca am cerut varianta din antetul brevetelor, inseamna ca e printre cele mai bune si clare existente. Multe reproduceri pacatuiesc prin faptul ca sunt "manjite", schematice sau neclare.
PS: Mai conteaza si eleganta, aspectul stemei, aceasta mi se pare cea mai frumoasa. Chiar mai frumoasa decat cea a lui Moisil, daca e aceeasi cu cea reprodusa in Enciclopedia Romaniei din 38.
Bun, multumesc, steme am gasit si eu destule, ba chiar mai caricaturale decat cea franceza, dar eu ma refer la stema care arata exact ca cea atasata de mine, deci aflata pe antetul brevetelor.
bansaraba scrie:Bun, multumesc, steme am gasit si eu destule, ba chiar mai caricaturale decat cea franceza, dar eu ma refer la stema care arata exact ca cea atasata de mine, deci aflata pe antetul brevetelor.
as dori sa fiu si eu lamurit cu un act militar ,sau postat atitea brevete peste brevete dar as dori sa stiu daca are valoare un ORDIN DE ZI DIN DATA DE 10 MAI 1918 care e semnat si stampilat , mai avea atasat 2 poze.as dori sa mi spuneti ce sunt si in ce conditii se dadeau si daca au valoare .
va multumesc anticipat
Fişiere ataşate
ordinuld de zi micsorat.jpg (67.48 KiB) Vizualizat de 12309 ori