Nu am nimic cu bulgarii si nu ii consider dusmani ai tarii mele. Dareste adevarat ca datorita propriilor interese nu o data ne-am situat pe pozitii antagonice. Din pacate in eventualitatea unui razboi interesele mai mult sau mai putin meschine primeaza. Si fara a-i considera dusmani ai Romaniei pe vecinii nostri, inclin insa sa cred ca daca conjunctura internationala le-o va permite. vor profita.cristi 1978 scrie:andi_codescu scrie:Sunt de acord cu dumneavoastra, dar rivalitatea alimentata de stirile sportive si de cateva meciuri de fotbal nu cred ca are legatura prea mare cu istoria.
Am avut probleme mai mari cu alte tari (la randul lor mult mai mari), dar nu ne-a apucat brusc cheful de a ne arunca jigniri prin intermediul stirilor.
De aceea spun ca acesta rivalitate aparuta din senin la stirile sportive are o doza de artificial si fie-mi iertata parerea, de ridicol. Problema este ca efectele nu se oprescc la ridicol ci sunt mai grave, pentru ca datorita unei astfel de rivalitati care aduce audienta, creste sentimentul de insecuritate pentru romanii care traverseaza Bulgaria si creste si numarul de capete sparte la evenimentele sportive dintre echipele romanesti si bulgare.
E in firea oamenilor de a se alia impreuna cu semeni de-ai lor impotriva unui dusman comun. Si cand acest dusman nu exista in realitate, se pare ca ajunge sa fie inventat. Temerea mea este ca un dusman inventat poate ajunge un dusman real (formele ajung sda isi crreeze fondul), lucru care nu e de dorit, de aceea cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa cantarim ceea ce ne ofera mass media.
De pe forumuri (straine) adunate
-
cristi 1978

Best regards from Cristi
- andi_codescu

Departe de mine sa cred ca ati avea dvs. ceva cu bulgarii (tocmai ce spuneam, ca nu cred asa zisa rivalitate ca fiind una rela), am profitat insa de subiect pentru a-mi spune parerea pe care mi-am facut-o anul trecut vazand stirile sportive si "conflictul" care se escalada.