la ca au fost folosite

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

E o varianta interesanta, dar nu stiu daca e cea corecta. :)
"M. K. Udvari Szallito" inseamna ceva de genul "Transportatorul Curtii Regale Maghiare".
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

:D Deci ne intoarcem la sigiliu (perforatiile probabil erau facute ulterior baterii)?

Desi :D am putea spune ca era the "warning note" ca transportatorul nu putea duce o sarcina mai mare de 150 kg
amonra

Mesaj de amonra »

Poate o postare e un site maghiar de profil ar ajuta mai mult. Presupun ca e ceva mai particular.

-----

Later edit.

Totusi, referindu-ne strict la aceasta piesa sunt de remarcat 2 lucruri :

a) Szallitas - transport , in acest caz e scris cu un singur L , fapt ce ne-ar putea ajuta sa datam perioada in care gramatica maghiara accepta aceasta forma sau ne-ar indica ca e un fals neingrijit.

b) Greutatea e marcata ulterior producerii sigiliului. In plus, inclusiv unitatea de masura e marcata impreuna cu valoare numerica, fapt ce ne poate duce cu gandul la un fisic de matrite "blank" personalizate in functie de greutatea incarcaturii ( sau capului de scala). Poate se puteau adauga si alte unitati de masura, mai mari sau mai mici decat kilogramul.
Pecunia non olet.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Site maghiar de profil nu stiu daca exista, cel putin eu nu am cunostinta de niciun forum unguresc similar forumului nostru :noidea:
Nu cred sa fie vorba de un fals. In orice caz, se poate data undeva pe la sfarsitul secolului XIX sau primii ani ai sec. XX.
babanezu

Mesaj de babanezu »

1.nu cred ca este vorba de un fals . Pare bine lucrata ...in plus nu prea vad scopul pentru care sa falsifici asa ceva

2. Greutatea nu cred sa fie marcata ulterior producerii sigiliului
baniesc ca daca ar fi fost stantata ulterior surplusul de material ar fi fost catusi de putin vizibil pe verso
..insa pe verso nu se vede nimic
Fişiere ataşate
Resize of Resize of IMG_8611.jpg
Resize of Resize of IMG_8611.jpg (29.86 KiB) Vizualizat de 5811 ori
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Mi se pare foarte plauzibila explicatia conform careia ar fi un sigiliu de la o lada/balot cu marfa in greutate de 150 kg, asa cum a mai spus un alt utilizator de forum. Are legatura probabil cu ceva furnizare de produse catre/dinspre oficialitati/curte regala etc.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
Scrie răspuns