Inseamna ca nu ramane decat varianta unei medalii emisa eventual de Muzeul Militar...skortzy scrie:Ca sa apara cineva pe o moneda / medalie trebuie sa fie cu adevarat cunoscut sau sa fi lucrat la BNR (vezi Kiritescu).
In plus, doar aprox. jumatate dintre monede sunt dedicate unor personalitati.
Idei emisiuni jubiliare 2009
- sigillum2008

http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
A aparut calendarulemisiunilor Romfilatelia pentru 2009. S-ar putea prelua si de-acolo unele idei, dar nu cine stie ce 
-20 ianuarie 1809 se naste Andrei Şaguna,i (d. 1873)
200 de ani de la nasterea marelui mitropolit al Transilvaniei
-In 108 - 109, dupa domnia lui Iulius Sabinus, la conducerea Daciei a
ajuns D. Terentius Scaurianus, originar din Gallia Narbonensis. Acesta
a fondat in numele imparatului capitala Daciei, Colonia Ulpia Traiana
Augusta Dacica Sarmizegetusa.
200 de ani de la nasterea marelui mitropolit al Transilvaniei
-In 108 - 109, dupa domnia lui Iulius Sabinus, la conducerea Daciei a
ajuns D. Terentius Scaurianus, originar din Gallia Narbonensis. Acesta
a fondat in numele imparatului capitala Daciei, Colonia Ulpia Traiana
Augusta Dacica Sarmizegetusa.
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
Se pare că pe prima nu a ghicit-o nimeni 
Cred că e prima comemorativă dedicată unui eveniment "extern" de la FAO '96 încoace! Asta dacă Tratatul de la Roma nu îl considerăm extern.
Cred că e prima comemorativă dedicată unui eveniment "extern" de la FAO '96 încoace! Asta dacă Tratatul de la Roma nu îl considerăm extern.
O aniversare peste care s-a " sarit " : 150 de ani de la nasterea Maresalului Alexandru Averescu ( nascut la 9 martie 1859 )
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_Averescu
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_Averescu
Am dat intamplator pe net peste postarea asta.
Ma intreb cate initiative particulare reusesc sa se materializeze in emisiuni BNR. Oricum ar fi, este o legatura directa catre cineva de la monetarie care face machete. Poate il invitam pe aici.moonwalker scrie:Sunt sculptor la Monetaria Statului si sunt pasionat de aviatie de mic. prin meseria pe care o am vreau sa promovez aviatia si cum anul acesta se inplinesc 80 de ani de la proiectarea si construirea avionului ICAR Comercial as dori sa realizez o medalie cu acest subiect. va rog daca ma puteti ajuta cu ceva poze la mail codrut_decebal@yahoo.com.
eu sincer nu le consider emisiuni pentru numismati toate aceste "iesiri" pe care BNR le-a facut dupa revolutie... aproape mereu au doar aniversari rotunde tip 90 de ani... 125 ... 130... in curand vor incepe cu 11 , 22 , 33 samd.... mi se pare doar ca isi vand aurul la preturi "putin" exagerate... sa fim seriosi cati isi permit ca cumpere toate monedele destinate "colecţionarilor" ?
ca sa nu mai spun de cei care speculeaza de pe urma acestor emisiuni de 250 de bucati
a si anul acesta daca nu ma insel se implinesc 20 de ani de cand armata romaniei a fost inzestrata cu faimoasele MIG-uri 29 ... o idee buna de a mai face o medalie
ca sa raman in tema avioanelor
ca sa nu mai spun de cei care speculeaza de pe urma acestor emisiuni de 250 de bucati
a si anul acesta daca nu ma insel se implinesc 20 de ani de cand armata romaniei a fost inzestrata cu faimoasele MIG-uri 29 ... o idee buna de a mai face o medalie