adib scrie:Scuze dar s-a dorit a fi un citat , dublat de un comentariu.
Oricum , eu nu inteleg cateva lucruri :
de ce sa infiintam o alta organizatie in loc sa incercam sa schimbam ceva in cadrul celei care exista.Situatia e similara cu cea care apare in partidele politice : cum nu-i place cuiva ceva isi face propriul partid .
Ideea ar fi sa avem cateva directii clare pentru realizarea carora sa ne mobilizam , ceva de genul unui program , realizabil intr- anumita perioada de timp;
-O revista lunara deja exista : Colectionarul Roman , pentru a carui aparitie e drept SNR nu are nici un merit .Credeti ca mai este necesara una ? Eu cred ca daca acest proiect tot a inceput ar trebui sprijinit sa continue , asta bineinteles daca cei ce s-au ingrijit de el pana acum vor mai dori sa faca acest lucru;
in privinta aparitiei de carti , a organiazarii de targuri (mai ales cu participare internationala) aici e vorba si de fonduri .Sursa acestora ?E o prima intrebare la care trebuie un raspuns si numai apoi se poate dezvolta subiectul ;
-Schimbul de informatii , site-uri (repet , nici unul al sNR) , toate acestea deja exista , in continuare cred ca nu asta este principala problema .Ideea este sa stabilim ce vremsi sa incercam sa dezmortim lucrurile din interiorul SNR.Daca vom intampina o opozitie clara , de nezdruncinat , mai vedem ce este de facut . Vorba unui cantec , "...parerea mea"
Nu cred ca se poate schimba ceva in actuala societate. Eu nu am reusit sa-i conving nici macar sa faca un site sau sa anunte targurile prin e-mail, mi s-a raspuns ca "noi nu avem fondurile societatilor din alte tari (!)".
Mai mult, eu nici nu inteleg ce avantaje ai daca te inscrii acolo. L-am intrebat pe secretar care mi-a spus ca pot intra la Biblioteca Academiei (nu este adevarat, cei de la Biblioteca nici nu auzisera de asta) si ca am dreptul de a citi comunicari la nu stiu ce reuniune anuala (asta-i culmea, sa platesc o cotizatie ca sa am voie sa fac asta).
In rest, biblioteca lor este foarte saraca si nu stiu exact ce altceva mai fac, cert e ca nu exista nici un motiv sa te inscrii la ei si la anul nu o sa mai platesc cotizatia. Singurul lucru pe care il fac este targul saptamanal de pe Popa Tatu, dar oricum acolo poti sa vii chiar daca nu esti membru.
Cat despre revista Colectionarul Roman, ea este facuta de mine si de Aldor, SNR-ul nu are nici un merit. Mai mult, cand le-am povestit de ea, cei de acolo au fost total neinteresati si nici macar nu au vrut sa o vada.
Evident ca eu nu vreau desfiintarea revistei doar ca probabil toti ne-am dori o versiune pe hartie pe langa actuala editie online.
Exista intr-adevar cateva site-uri bune si la noi dar ele sunt facute de colectionari, in timpul lor liber, fara ca SNR sa-i fi ajutat in vreun fel.
Ideea e ca o astfel de societate poate face destul de multe pentru membrii ei, cu bani putini. De exemplu, Societatea Americana pentru Studiul Ordinelor si Medaliilor (OMSA -
www.omsa.org) ofera destul de multe lucruri incluse in cotizatia anuala de 35$ (aprox. 100 RON):
- o revista bilunara color, cu poze de buna calitate (pretul revistei si taxele postale sunt incluse in cei 35$)
- tipareste diverse carti si brosuri care sunt vandute membrilor la pretul de productie
- organizeaza o mare intrunire anuala, cu participare internationala
- are o biblioteca mare care trimite membrilor si copii xerox prin posta dupa materialele solicitate
- ofera panglici de rezerva pentru decoratii, la pretul minim
- are un site actualizat frecvent si un forum unde se poate discuta inclusiv cu liderii societatii
- premiaza membrii cei mai activi acordandu-le medalii
Daca americanii pot face toate astea cu 100 RON pe an, probabil ca la noi se pot face dintr-o cotizatie de 50 RON anual. Preferati sa dati SNR-ului 20 RON pe an (sau cat naiba o mai fi cotizatia acolo) fara sa primiti nimic in schimb sau sa dati 30 RON in plus si sa primiti o revista, plus alte avantaje?