Ambalare colete - Probleme !

Moderatori: Deus, Comboloi

roantichitati

Re: Ambalare colete - Probleme !

Mesaj de roantichitati »

Elinorri scrie:Din pacate nu o sa o amendeze, pentru ca in cazul dumneavoastra respecta regulamentul.
Eu consider ca Posta Romana e o institutie publica si ar trebui sa functioneze dupa un anumit regulament aplicat TUTUROR , si nu in functie de simpatii-antipatii . Daca un lucrator de la ghiseu primeste plicuri rosii (impotriva regulamentului) la toata lumea si mie nu vrea sa-mi primeasca , asta nu e o DISCRIMINARE si o atitudine tendentioasa ?

P.S Discutia e pur teoretica , nu fac un razboi din asta , iar cu expeditia nu am probleme , sunt destule variante , oricum multumesc pentru sugestii .
creanga

Mesaj de creanga »

1.Da coletul trebuie ambalat bine,nu este neaparat sa fie legat cu sfoara doar daca este foarte mare si foarte greu.
2.Nu
3.Nu
Eu pun colete la posta si nu am probleme,dar trebuie impachetat bine.
KLARK

Mesaj de KLARK »

Eu am o alta problema, de fapt e un adevarat razboi ce il duc cu oficiul postal din localitate! Dupa multe fapte urate ce s-au intamplat, in urma cu 1 luna a avut loc una care a umplut paharul!
Dupa ce am luat cateva bancnote de pe okazii am asteptat sa vina, eu credeam ca vine vineri, insa postarita a venit cu avizul joi. insa a venit dupa 4 cand posta inchide! (asa face cateodata dupa ce duce scrisorile si mai bea cate o cafea si sta la o barfa, se duce direct acasa, au fost zile cand a venit seara postarita)
Vineri pana la pranz am fost plecat cu tata si nu am putut sa ma duc la posta, dupa ce am venit am mancat si am plecat la posta crezand ca inchide la 4:30 asa cum inchidea si anul trecut cand era programul de vara (doar iarna inchide la 3:30). Am ajuns la posta la 3:20/3:25, insa la ghiseu era un carton pe care scria inchis si cand leam zis de colet mi-au zis sa vin luni asa de parca eram ultimul om! :evil:

Si pe siteul postei romane scrie ca oficiul postal inchide la 4:30 :(
http://www.posta-romana.ro/offices/deta ... mpina_1916

Am mai patit una in decembrie! era ultima zi inaintea concediului de revelion, m-am dus la 12:30 si programul era pana la 3:30. Insa am gasit acelasi carton si aceiasi acreala a angajatelor! :(
Nu mai zic ca mereu cand ma duc la posta in loc sa imi faca mie hartiile si toate cele, stau si barfesc!
Tot in posta de la mine din comuna mi s-a pierdut si un colet cu niste monede, iar cand m-am dus la posta, angajatele de acolo ziceau ca tot eu sunt vinovat!
bejan

Mesaj de bejan »

In Brasov, la oficiul postal de care apartin, nu sunt primite coletele pentru Bucuresti daca nu au trecut pe ele (si pe formular) oficiul postal al destinatarului.
Pentru alta destinatie nu e necesar oficiul postal.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

bejan scrie:In Brasov, la oficiul postal de care apartin, nu sunt primite coletele pentru Bucuresti daca nu au trecut pe ele (si pe formular) oficiul postal al destinatarului.
Pentru alta destinatie nu e necesar oficiul postal.
Asta e un abuz . Eu i-am contactat telefonic , la relatii / informatii ...etc si mi-au spus clar ca nu este obigatoriu oficiul postal . Mi-au dat si o adresa de mail unde sa fac o sesizare . Si pe mail mi-au raspuns ca oficiul postal nu este obligatoriu . Mai jos redau continutul raspunsului .

Ca urmare a solicitarii dumneavoastra transmisa pe site-ul Postei Romane, va comunicam ca in conformitate cu instructiunile postale ambalarea obiectelor de mesagerie se face in fuctie de continut http://www.posta-romana.ro/services/col ... ontinut_64 , dimensiuni, greutate si valoare http://www.posta-romana.ro/services/col ... -declarata , astfel incat sa asigure stabilitatea si integritatea continutului in prelucrare, transport si distribuire.

Ambalajele folosite trebuie sa fie in buna stare, din material rezistent si confectionate corespunzator, fara crapaturi, rupturi, sa nu prezinte cuie iesite in afara, parti taioase sau ascutite, precum si legaturi cu sarma sau banda metalica si care sa constituie pericol de accidentare. Sa fie in forme usor de manuit. Cutiile de carton se admit numai impachetate in hartie de culoare deschisa (astfel incat adresa scrisa pe acesta sa fie lizibila) sau alt material protector. Legarea cu sfoara, dintr-o singura bucata a coletelor cu sau fara valoare declarata, conditionate in hartie al carui continut implica masuri de asigurare. Adresa se inscrie direct pe hartia cu care cutia a fost invelita.

Totodata va mentionam ca nu este obligatorie specificarea oficiului postal pe trimiterea postala.

Va recomandam pentru mai multe informatii si sesizari sa va adresati conducerii (diriginte sau oficiant superior) oficiului postal de unde doriti sa expediati trimiterea.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Cred ca cu acest mail tiparit ar trebui sa mergeti la OP si sa asteptati duduia care v-a creat pb., iar daca nici cu docomentu'n fata nu-si reevalueaza pozitia, urmati sfatul din raspuns si depuneti plangere la superiori pana...
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Astazi am ridicat de la posta din Pantelimon un colet din SUA.

Am semnat, nu parea nimic in neregula, dar cand m-am retras la una din mesele din oficiu, am constatat ca plicul era rupt la mijloc (ruptura neregulata, sa para din trasport). Putin speriat, am desfacut plicul sa verific continutul, monedele erau intr-o pungulita cu zip si intr-o punga de supermarket. Pungulita are o taietura fina cu cuterul, exact cat sa scoti o moneda, deci este evident ca pachetul a fost examinat minutios, ruptura nu era de la transport.
Din fericire nu lipsea nici o moneda, probabil nu li s-au parut valoroase, nu erau argint.
Scrie răspuns