Moneda 250 lei 1940

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

maximusdarius
**
**

Re: 250 lei GARDA

Mesaj de maximusdarius »

Cristian Ciuplea scrie:Daca ati dat cca. 250-300 EUR, numai, atunci probabil ca va dati seama ce poate sa fie.
A fost primita cadou de ziua mea acum 15 ani de la un prieten.
Am intrebat acum cit a dat pe piesa si imi spune ca a fost achizitionata din Berlin de la un tirg de antichitati cu 5.000 de marci germane, vreo 2500 euro tinind cont de rata de schimb marca/euro.Omul e cunoscator in domeniu, eu fiind la inceputurile timide ale statutului de colectionar.
Zambeste, miine s-ar putea sa fie mai rau.....
iason

Mesaj de iason »

Prieten ( conuscator in domeniu!) face cadou la prieten de ziua sa onomastica, o moneda de 250 lei legionara,care achizionat-o cu 5.000 de marci! :shock: Nu credeti ca a devenit interesanta povestea?? :D
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Va e ciuda ca n-aveti asa prieteni? :lol:
Ca o observatie, vad ca periodic apar fel de fel de povesti cu razboi, prieteni, BNR, care mai de care mai inflorite.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Prietenul la nevoie se cunoaste !
Sau o fi avut vreo obligatie.
VIKO

250 lei 19#40

Mesaj de VIKO »

Eu cred ca se exagereaza cu povestile de genul asta. Apar pe zi ce trece povesti si variante tot mai pline de senzational.

Am studiat destul de mult istoricul acestei piese precum si toate, sau aproape toate, monedele 250 lei cu acel insemn. Nu-mi pot face o idee clara asupra monedei observand-o doar in fotografie. Precum si-a exprimat si domnul Aldor parerea in legatura cu imaginile oferite de propietarul piesei, sunt multe aspecte suspecte pe cantul ei.

Daca ar fi sa centralizam toate discutiile care s-au generat pe aceasta tema probabil ca am umple pagini, chiar daca ne-am raporta numai la ce s-a scris pe acest forum in cativa ani de activitate. Mai precis vreo patru de cand sunt eu inscris.

Pe seama acestei monede putem doar crea supozitii, analiza informatii si comenta legendele aparute dar nu putem discuta de piese originale, cel putin nu intr-o colectie personala.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
Diddy10k

Mesaj de Diddy10k »

maximusdarius am cateva informatii si poze legate de aceasta moneda care var putea clarifica nelamuririle legate de muchie
Mateiciuc

Re: 250 lei 19#40

Mesaj de Mateiciuc »

VIKO scrie:....dar nu putem discuta de piese originale, cel putin nu intr-o colectie personala.

Ma bufneste rasul d-le VIKO.... nu pot sa cred cum faceti sa cunoasteti piesele din colectiile personale, sunt convins ca sunt muti colectionari cu piese foarte interesante care nici nu-si publica numele si nici colectia...asa ca nu aveti cum sa stiti dvs daca exista o asemnenea moneda intr-o colectie personala. Oricum moneda domnului maximus este destul de interesanta.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
VIKO

250 lei 19#40

Mesaj de VIKO »

Domnule Diddy10k, cu riscul de fi in raport cu interventia dumneavostra off topic, am sa va adresez trei puncte de vedere:

1 limba romana este prea frumoasa incat sa o agresati in asa fel;
2 nu are nici o relevanta cine se afla in spatele unui nickname pe forum;
3 fiecare isi doreste pentru colectia sa piese care-i lipsesc.

Dumneavoasta va doriti aceasta piesa pentru raritatea ei sau pentru istoria tumultoasa, legendele aparute si pretul vehiculat pentru un original ?

Domnule Mateiciuc, va sugerez sa aveti un minim de documentare asupra subiectului inainte de a interveni atat de categoric. Dati impresia ca nu aveti habar despre piesa in discutie. Intradevar, sunt persoane care nu-si fac publice colectiile insa raportandu-ne la moneda de fata n-are vreo relevanta acest aspect.
Un punct de vedere comun stimate coleg de forum: intradevar piesa este interesanta.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
Mateiciuc

Re: 250 lei 19#40

Mesaj de Mateiciuc »

VIKO scrie:Domnule Mateiciuc, va sugerez sa aveti un minim de documentare asupra subiectului inainte de a interveni atat de categoric. Dati impresia ca nu aveti habar despre piesa in discutie. Intradevar, sunt persoane care nu-si fac publice colectiile insa raportandu-ne la moneda de fata n-are vreo relevanta acest aspect.
Un punct de vedere comun stimate coleg de forum: intradevar piesa este interesanta.

Poate ca nu am habar despre aceasta moneda dar despre verdictul dat de dvs.....stati linistit ca am habar :)
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
KLARK

Mesaj de KLARK »

Si eu am primit cadou un 250 lei 1941 TPT, si avand in vedere diferenta de statut dintre mine si domnul Silviu P. (banuiesc ca asa il cheama pe colegul nostru maximusdarius) e normal ca dansul sa primeasca cadou asa ceva!
Revenind la moneda, problema nu este de unde are domnul maximusdarius moneda, ci sa ajungem la originea lor.
Ultima oară modificat 09 Sep 2011, 02:32 de către KLARK, modificat 1 dată în total.
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Daca ne uitam putin la istoricul achizitiilor de pe okazii ale domnului... In viziunea mea de pana acum oamenii cu bani si putere nu stateau in fata calculatorului pentru a licita la un set de chei imbus si nici nu asteptau jumatate de ora la coada, la posta. Daca va spun ca numele meu e M.G. ma credeti? :D
Timis

Mesaj de Timis »

Urmaresc de multi ani discutiile de pe forum si constat ca in marea majoritate a postarilor pe langa subiectul abordat in dezbatere ,sant atacuri la persoana ,sau pozitii de gigi-contra.
Colectionarii dintotdeauna (indiferent de domeniul de colectionare),au fost persoane cu bani ,au avut mosteniri sau au facut sacrificii enorme pentru a-si procura piesa ce si-au dorit o in colectie.
Daca urmarim istoria marilor colectii din Filatelie ,Numismatica ,Arta ,etc ,vedem pozitiile sociale a detinatorilor...si gradul lor de instruire.
Indiferent ca au fost COLECTIONARI sau COMERCIANTI ,au avut un rol benefic in a strange si pune in valoare piesa respectiva.
O zi frumoasa tuturor
iason

Mesaj de iason »

Imi pare rau ca particip in continuare in acest topic,dar doresc sa fac o intrebare catre membri care au participat si ei la topic,si o intrebare catre administratorul forumului.
1.A primit cineva mesaj/e in privat de la initiatorul topicului(maximusdarius)?
2.Pot sa scriu aici in public un mesaj primit in privat de la dansul?
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Încuiat