Nu neaparat, eu asa am facut si nu am platit nici o taxa. E vorba de Franta, si probabil de la acelasi vanzator din Elvetia, care a acceptat si paypal dupa ce am negociat si am platit eu comisionul (oricum mai ieftin decat transferul bancar)Timis scrie: Si rudenia sau prietenul din oricare tara a EU ar fi el. v-a fi chemat la vama si este pus sa plateasca tot ce este marfa sosita din tarile extracomunitare (in cazul de fata Elvetia).
Legislatia vamala este aceeasi pentru toate statele din EU ,indiferent ca primesti prin plic sau prin colet.
Vama
Re: Vama
Alta data sa mai intrebati si pe aici daca va mai intereseaza ceva.Nu stiti peste ce oferte dati,si poate e mai convenabil.De exemplu va ofeream sa alegeti din monedele de mai jos una de 10 coroane la 105 euro, si una de 20 franci la 210 euro, deci aproape la pret de aurDiana_doamna scrie:La ce taxe va referiti? Daca este vorba de shipping, ei bine nu. Am mai platit, pe langa preturile de care am povestit, inca 12 euro pentru transport si 28 euro pentru asigurare. Abia dupa ce le-am cumparat, am avut neplacuta surpriza sa constat ca firma elvetiana nu accepta plata prin Paypal, asa ca a trebuit sa umblu pe la banci ca sa le fac transfer bancar si care nu a fost deloc ieftin. Acum mai trebuie sa platesc si vama. In concluzie, am luat o mare leapsa cu aceasta tranzactie. Dar singura vinovata sunt eu fiindca nu am citit cu atentie toate atentionarile. Si, cum in viata asta cine greseste, plateste, o sa-mi fie de-a dreptul imposibil sa ma mai bucur catusi de putin pentru noile achizitii.
- Fişiere ataşate
-
- 002.jpg (227.06 KiB) Vizualizat de 15955 ori
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
-
Paul_Mihail
- **

Vama
Am cumparat si eu o moneda din Elvetia pe care inca nu am primit-o, dar, intre timp am intrebat la Vama despre eventualele costuri suplimentare atunci cand va sosi moneda si iata ce raspuns am primit:
Eu inteleg din raspunsul primit ca nu ar trebui sa platim nimic. Ma insel? Colegii de forum ce cred?
Eu inteleg din raspunsul primit ca nu ar trebui sa platim nimic. Ma insel? Colegii de forum ce cred?
- Fişiere ataşate
-
- vama Paul Mihail0001.pdf
- (816.87 KiB) Descărcat de 604 ori
-
Paul_Mihail
- **

Vama
Acolo ei scriu asa: "sunt scutite de TVA livrarile, achizitiile intracomunitare si importurile de aur de investitii".
Ori nu s-ar putea numi si in cazul meu "import de aur de investitie'? Ce credeti?
Pe urma, citind cu atentie, eu vad ca nu scrie ca valoarea monedei sa nu depaseasca 80% din pretul de aur al pietei, ci scrie: "monedele care sunt vandute in mod normal la un pret care nu depaseste valoarea de piata libera a aurului continut de monede cu mai mult de 80%"
Eu inteleg de aici ca depasirea nu trebuie sa fie mai mare de 80% din pretul pietei. Adica, daca pe piata libera o moneda ar costa 100 euro, depasirea de 80% ar insemna 80 euro. Asadar, daca nu am platit pentru acea moneda mai mult de 180 euro, nu ar trebui sa fiu taxat. Cel putin asa inteleg eu. De aceea am rugat colegii de forum sa-si spuna si dansii parerea.[/u][/b]
Ori nu s-ar putea numi si in cazul meu "import de aur de investitie'? Ce credeti?
Pe urma, citind cu atentie, eu vad ca nu scrie ca valoarea monedei sa nu depaseasca 80% din pretul de aur al pietei, ci scrie: "monedele care sunt vandute in mod normal la un pret care nu depaseste valoarea de piata libera a aurului continut de monede cu mai mult de 80%"
Eu inteleg de aici ca depasirea nu trebuie sa fie mai mare de 80% din pretul pietei. Adica, daca pe piata libera o moneda ar costa 100 euro, depasirea de 80% ar insemna 80 euro. Asadar, daca nu am platit pentru acea moneda mai mult de 180 euro, nu ar trebui sa fiu taxat. Cel putin asa inteleg eu. De aceea am rugat colegii de forum sa-si spuna si dansii parerea.[/u][/b]
-
Diana_doamna

Vama
Domnule Paul Mihail, tocmai mi-ati facut o bucurie. Maine sunt avizata ca sa merg la posta-vama pentru a-mi ridica monedele despre care am povestit la inceputul acestui topic. Sper sa nu trebuiasca sa platesc ceva.
Maine, dupa ce aduc monedele acasa, voi scrie pe forum cum au decurs "ostilitatile".
Domnule Sorin70, se pare ca tocmai ati dezlegat misterul pieselor din aur de la BNR
Maine, dupa ce aduc monedele acasa, voi scrie pe forum cum au decurs "ostilitatile".
Domnule Sorin70, se pare ca tocmai ati dezlegat misterul pieselor din aur de la BNR
Din pacate.....Diana_doamna scrie:
Oricum datorita preturilor exagerate si a tirajelor minuscule, am renuntat de mult sa mai cumpar chiar si piesele de argint.
-
Diana_doamna

Vama
Astazi am fost la posta-vama ca sa-mi primesc cele doua monede cumparate din Elvetia. Imediat s-au grabit sa-mi faca socotelile cum ca trebuie sa platesc 443 lei TVA. Am fost inspirata ieri cand am scos la imprimanta textul din legea 571/2003 art. 152/3 aliniatul b) si azi le-am pus hartiile in fata. Stiti ce mi s-a replicat? "Noi nu stim asta, noi stim ca toata lumea care primeste monede de aur si argint din afara UE plateste TVA". I-am rugat sa citeasca cu atentie ce scrie in lege si nu sa faca dansii legea dupa bunul plac. Dupa multe discutii in contradictoriu, am fost nevoita sa le spun in fata: "Stiti ceva? Sunt cetatean european si am drepturi! Asa am vazut la televizor ca trebuie sa procedez cu persoane ca dumneavoastra!!!" Urmarea a fost ca s-au pus pe dat telefoane, sa se intereseze pe la sefii mai mari ce si cum sa faca. Dupa care ne-am pus cu totii pe asteptat raspunsuri de la acei sefi. Ce anume raspunsuri au primit nu stiu, dar, in cele din urma m-au chemat din nou in biroul de vamuire si mi-au explicat ca trebuie sa aduc de la un expert autorizat un certificat, hartie, dovada sau cum s-o fi numind, din care sa reiasa clar ca monedele au titlul mai mare sau egal cu 900 la mie si ca au fost monede de circulatie in tarile de provenienta. De asemenea trebuie sa mai aduc de la BNR cursul aurului de 21,6 karate pentru data de 14 martie 2013. Bineinteles ca monedele au ramas acolo, la biroul vamal.
Concluzia este, deci, ca se poate. Daca uratii aceia din Elvetia ar fi specificat in hartiile de transport toate detaliile tehnice ale pieselor, nu ar mai fi trebuit sa umblu eu pe la vreun expert autorizat.
Acum vine randul colegilor de forum sa ma ajute. Am intrat pe Google sa gasesc cursul aurului la BNR intr-un format asa incat sa-l pot scoate la imprimanta si nu m-am descurcat. Poate cineva dintre dumneavoastra sa-mi dea un link de unde pot descarca acest curs al aurului cu data de azi si in care sa apara explicit sigla BNR-ului? Va rog mult.
In privinta expertului care sa-mi dea un certficat din care sa reiasa ca toate monedele de 10 coroane maghiare 1907 au greutatea de 3,375 grame si puritatea de 900 la mie si ca toate monedele de 20 franci 1869 Napoleon au greutatea de 6,45 grame si puritatea de 900 la mie si ca au fost monede de circulatie, imi poate da cineva un sfat cum sa-l gasesc?
Ma gandesc ca este posibil sa trebuiasca sa platesc pentru acel certificat la fel de mult cat pentru TVA-ul in vama, dar macar stiu ca am deschis un drum si ca de-acum inainte, oricine va fi inspirat sa ceara vanzatorului sa-i specifice pe actele de transport toate datele acestea, acela nu va mai plati absolut nimic la vama.
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra ca sa gasesc expertul. Va rog.
Concluzia este, deci, ca se poate. Daca uratii aceia din Elvetia ar fi specificat in hartiile de transport toate detaliile tehnice ale pieselor, nu ar mai fi trebuit sa umblu eu pe la vreun expert autorizat.
Acum vine randul colegilor de forum sa ma ajute. Am intrat pe Google sa gasesc cursul aurului la BNR intr-un format asa incat sa-l pot scoate la imprimanta si nu m-am descurcat. Poate cineva dintre dumneavoastra sa-mi dea un link de unde pot descarca acest curs al aurului cu data de azi si in care sa apara explicit sigla BNR-ului? Va rog mult.
In privinta expertului care sa-mi dea un certficat din care sa reiasa ca toate monedele de 10 coroane maghiare 1907 au greutatea de 3,375 grame si puritatea de 900 la mie si ca toate monedele de 20 franci 1869 Napoleon au greutatea de 6,45 grame si puritatea de 900 la mie si ca au fost monede de circulatie, imi poate da cineva un sfat cum sa-l gasesc?
Ma gandesc ca este posibil sa trebuiasca sa platesc pentru acel certificat la fel de mult cat pentru TVA-ul in vama, dar macar stiu ca am deschis un drum si ca de-acum inainte, oricine va fi inspirat sa ceara vanzatorului sa-i specifice pe actele de transport toate datele acestea, acela nu va mai plati absolut nimic la vama.
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra ca sa gasesc expertul. Va rog.
Faceti un print screen dupa pagina http://www.bnr.ro/RSS_200005_XAU.aspxDiana_doamna scrie:Am intrat pe Google sa gasesc cursul aurului la BNR intr-un format asa incat sa-l pot scoate la imprimanta si nu m-am descurcat. Poate cineva dintre dumneavoastra sa-mi dea un link de unde pot descarca acest curs al aurului cu data de azi si in care sa apara explicit sigla BNR-ului? Va rog mult.
sauprint paginile: http://www.bnro.ro/Cursul-de-schimb--7372.aspx
sau: http://www.bnro.ro/Cursul-de-schimb-524.aspx

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
din pacate conditiile pe care vi le-au pus in final se vroiau de tipul "fool's errand" dar sunt doar exemple de FAIL.
in ceea ce priveste expertul, eu as face o copie dupa pagina de catalog in care apare moneda respectiva cu titlul in Au.
in ceea ce priveste expertul, eu as face o copie dupa pagina de catalog in care apare moneda respectiva cu titlul in Au.
Ultima oară modificat 14 Mar 2013, 20:28 de către andrei, modificat 1 dată în total.
si vis pacem para bellum.
tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):
http://libertas-publica.tumblr.com/
tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):
http://libertas-publica.tumblr.com/
Sper sa va ajute cu ceva.
http://www.bnr.ro/Cursul-de-schimb-524.aspx
http://www.bnr.ro/nbrfxrates10days.xml
Cursul aurului este la prescurtarea XAU.
Rugati prin email la BNR sa va transmita asta intr-o forma cat decat oficiala.
Sau faceti nite capturi la site si asamblati in Paint apoi le imprimati.
(Nu imi dau seama cat de oficiala vreti sa para hartia; probabil ca cei de la vama vor sa se acopere cu harnii si nu au nevoie de ceva cu stampila)
Expert cred ca puteti gasi la muzeu, casa de licitali; (Nu ar trebui sa creara prea mult pentru ca nu face altceva decat sa copieze 3 randuri dintr-o carte)
http://www.bnr.ro/Cursul-de-schimb-524.aspx
http://www.bnr.ro/nbrfxrates10days.xml
Cursul aurului este la prescurtarea XAU.
Rugati prin email la BNR sa va transmita asta intr-o forma cat decat oficiala.
Sau faceti nite capturi la site si asamblati in Paint apoi le imprimati.
(Nu imi dau seama cat de oficiala vreti sa para hartia; probabil ca cei de la vama vor sa se acopere cu harnii si nu au nevoie de ceva cu stampila)
Expert cred ca puteti gasi la muzeu, casa de licitali; (Nu ar trebui sa creara prea mult pentru ca nu face altceva decat sa copieze 3 randuri dintr-o carte)
-
Diana_doamna

Vama
Catalog am avut la mine, dar nu au vrut sa vada nici macar un rand. Mi-au spus sa le aduc hartii doveditoare care sa ramana la ei.
Nu prea sunt de acord..n-ar fi atat de bogati daca erau prosti!Nu degeaba au adunat cele mai rare monede de aur si nu numai, in tara lor.Pur si si simplu sunt profesionisti.Daca ar fi stiut cu "habarnisti " au de a face pe aici, poate ca ar mentiona pe acte ce a zis Doamna,sau stiu, si pur si simplu nu le pasa!jones2m scrie:ce poveste trista;
RUSINE ELVETIA sunt la fel de prosti ca restul numai mult mai bogati.