berserkr scrie:Cel mai probabil, "firma" este un procesor national de carduri. Care are intelegere cu bancile din Finlanda pentru comision zero, dar care cu siguranta este platit de acestea si mai mult, plateste la randul lui comision pentru tranzactiile derulate cu carduri ale bancilor din afara tarii.
Corect!
Eu neavand un vocabular de specialitate nu am putut explica atat de bine dar fara indoiala este vorba de un procesor national de carduri. Avantaj: clientul!
Si intr-adevar, cand mi-am golit cardul Taifun la un astfel de ATM, fiind tranzactie internationala, am platit un comision...dar oricum nu mai conta
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Avand in vedere ca-i monopol nu stiu daca el clientul este in avantaj net. Te-ai intrebat ce s-ar intampla daca unicul procesor de carduri din tara ar pica odata cand ai nevoie urgenta de bani?
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
berserkr scrie:Avand in vedere ca-i monopol nu stiu daca el clientul este in avantaj net. Te-ai intrebat ce s-ar intampla daca unicul procesor de carduri din tara ar pica odata cand ai nevoie urgenta de bani?
Acum nu mai e monopol, dupa cum spuneam, a inceput o firma concurenta sa-si amplaseze propriile ATM-uri.
Iar platile le fac majoritar cu cardul sau prin e-banking...
Insa roman prevazator fiind, am intotdeauna o rezerva de cash
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Am scos acum o saptamana de la un bancomat o suma importanta de bani si...am primit-o in bancnote de 10 lei. Curios a fost faptul ca printre zecile de bancnote am gasit si cateva cu seria 05 si 06 in stare aproape perfecta. Or fi fost scoase de la naftalina de BNR sa nu ramana banii cheltuiti degeaba (banii pentru tiparirea bancnotelor)?
Am observat ca desi suntem deja in mai, nimeni nu a mentionat vreo bancnota tiparita in 2010 (a carei serie sa inceapa cu 10). Am scris un mic articol pe aceasta tema (disponibil si aici).
Mie mi se pare cam ciudat? Oare de ce nu da drumul la tipar BNR?