Ref la comentariul lui banivechi - pag 2
Da - am primit rest 1 lira falsa. S-ar parea ca sunt destul de norocos - si cu si fara ghilimele. Fara ghilimele pt ca deja am mai gasit chiar azi - rest la bere

un 50 p comemorativ cu Victoria Cross... Ghinionist pt ca falsul primit era prea urat (asi putea spune busit dar nu prea e ... academic termenul) ca sa merite sa-l pastrez - ca asi fi facu-o!
Dar asta nu are legatura cu design-ul monedelor UK. Ganditi-va cata heraldica au doar moenedele de o lira ...
Sa nu ma intelegeti ca fac lauda maxima la monezile UK... doar spun ca si ele sunt fff frumoase - incomparabil mai frumoase ca cele romanesti.
50 p australian este f frumos de asemenea - exotic chiar. De el ma leaga o poveste de inceputul anilor 80 cand tatal meu imi aduses de pe litoral o punga plina cu valuta (uhhh) marunta inclusiv o astfel de moneda. Va dati seama - erau anii 80! Dar eu doream un vinil cu ... anotimpurile lui Vivaldi asa ca le-am vandut cu spor... si mi l-am luat. Peste niste ani mi-a povestit tatal meu ca a fost chemat la ... discutii de ofiterul cu ochi albastri care raspundea de el si intreabat prieteneste despre provenienta lor.... si ca ar fi bine sa nu mai fac ... valuri.
Scuze - am deviat ... dar ce ar fi hobby-urile fara amintiri?
Si sa nu uit pr 2ddy:
nu va mai faceti atatea griji cu seniori, juniori etc... Cred ca scopul nu este "in palose ne luptam " etc.
Cred ca aici concursul ar fi ca sa ne ofere un stimul suplimentar pt a ne documenta, cerceta, studia...
Premiile ... nu cred ca ne permitem premii substantiale. Pt un "junior" poate s-ar gasi un "senior" suficient de filantrop ca sa-i dea o piesa suficient de interesanta dar pt un "senior" care poate fi premiul... in afara de prestigiu

Deci 2ddy - nu-ti mai fa atatea probleme - mai intai joaca jocul pt joc!
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi