monede moderne - noutati,ciudatenii,raritati

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

muresanhd scrie:Asta am spus - este un scenariu, din pacate perfect plauzibil.
Scenariul este la fel de plauzibil cu sau fara carduri de plata/credit. Nu ele sunt cele care faciliteaza urmarirea unei persoane, ci doar una dintre cai. Singura solutie de a scapa de efectele unui astfel de scenariu este iesirea completa din sistem si izolarea totala - fara internet, fara telefon, fara CNP, fara CI, fara slujba, fara prieteni, fara acces la serviciile medicale, fara civilizatie si tot timpul pe fuga - nu merita.
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Ar fi bine ca copii din generala sa aibe doar mobile, dar mai nou au hands freeuri de ultima ora ce le permit sa copieze.
Apropo de carduri, ati vazut la tv reporatjul cu reteaua de romani din tarile UE ce furau parolele cardurilor din bancomate? Foloseau o copie a tastaturii bancomatului pe care o puneau peste cea originala si cu care furau datele cardului. Era asa de bine realizata ca nu se vedea nicio diferenta. Ingenios nu?
DEUS FORTITUDO MEI
drmau

Monede in UK

Mesaj de drmau »

Am gasit in UK monede interesante batute cam dupa 2000:
- 2 pounds 2006 - cu imaginea unui mare inginer al sec XIX 1806-1859- Brunel. Culmea ca este prezentat si cu o tigara in gura intr-o tara care in mare parte a interzis fumatul in locurile publice... culmea ironiei :-)
- 2 pounds 2001 - wireless bridge the atlantic - marconi 2001

- 50 pence 2005 - comerond Jonsson"s dictionary 1755
- idem 2000 - public libraries
- idem 2006 - comemorand infintarea decoratiei Victoria Cross

Voi incerca sa le scanez si sa le postez. Probabil ca deja exista pe net pe vreun site oficial - imi cer scuze n-am avut timp sa caut...

Dar m-am gandit ca va intereseaza sa stiti ca exista. Oricum ca inginer sunt fff mandru ca exista o moneda care celebreaza un inginer (si cu o tigara fumegand ;-))
muresanhd

Re: Monede in UK

Mesaj de muresanhd »

drmau scrie:Am gasit in UK monede interesante batute cam dupa 2000:
- 2 pounds 2006 - cu imaginea unui mare inginer al sec XIX 1806-1859- Brunel. Culmea ca este prezentat si cu o tigara in gura intr-o tara care in mare parte a interzis fumatul in locurile publice... culmea ironiei :-)
- 2 pounds 2001 - wireless bridge the atlantic - marconi 2001

- 50 pence 2005 - comerond Jonsson"s dictionary 1755
- idem 2000 - public libraries
- idem 2006 - comemorand infintarea decoratiei Victoria Cross

Voi incerca sa le scanez si sa le postez. Probabil ca deja exista pe net pe vreun site oficial - imi cer scuze n-am avut timp sa caut...

Dar m-am gandit ca va intereseaza sa stiti ca exista. Oricum ca inginer sunt fff mandru ca exista o moneda care celebreaza un inginer (si cu o tigara fumegand ;-))
Din ce am vazut, Brunel este aproape idolatrizat in Marea Britanie, iar fara trabuc nu era acelasi. :D
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Asa este. Uitati-l de ex. si pe Churchill, vi-l puteti imagina fara trabuc? :)
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Dar pe Becali ? :lol:
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Aldor scrie:Asa este. Uitati-l de ex. si pe Churchill, vi-l puteti imagina fara trabuc? :)
Sau pe Clinton fara trabuc.... :twisted:
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

berserkr scrie:
Aldor scrie:Asa este. Uitati-l de ex. si pe Churchill, vi-l puteti imagina fara trabuc? :)
Sau pe Clinton fara trabuc.... :twisted:
:lol: - la asta chiar ca nu ma gandeam
Mihai
banivechi

Mesaj de banivechi »

L-ati9 uitat pe El Lider Maximo Fidel... :lol:
drmau

20 lei 1870

Mesaj de drmau »

Ticutz are 20 lei 1870 pe okazii cu 3500 euro.

Mai jos e pe ebay. Calitate similara.
La ora 22 Ro a ajuns la 2425 USD... Sunt curios cu cat se va incheia licitatia maine in jur de ora 5am

http://cgi.ebay.ca/Romania-1870-GOLD-20 ... ingPayment

Oricum este clar o moneda deosebita ...
Din pacate nici eu n-am un clasor asa de mare pt ea... :-(
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
Olimpia

Re: 20 lei 1870

Mesaj de Olimpia »

drmau scrie:... Sunt curios cu cat se va incheia licitatia maine in jur de ora 5am

http://cgi.ebay.ca/Romania-1870-GOLD-20 ... ingPayment

Oricum este clar o moneda deosebita ...
Din pacate nici eu n-am un clasor asa de mare pt ea... :-(

$5200 :wink:
Scrie răspuns