Germania doreste sa reinvie Crucea de Fier
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Am impresia ca asta a fost si intentia: o revenire la simbolistica traditionala care sa insemne si o departare de simbolurile folosite in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Prin asta cred ca raspund si la intrebarea pe care ai pus-o mai inainte (si pe care am repetat-o mai jos): crucea folosita acum imi spune nationalitatea vehiculului prin corelatiile cu simbolistica precedenta a Germaniei, din primul razboi mondial sau de mai inainte. Ma tem insa ca nu pot da un raspuns facand abstractie de toate cunostintele precedente. Impactul vizual este legat de cunostintele precedente.Mihai Caracotea scrie:Mie oricum insemnul nou mi se pare ca aduce cu insemnele armatei germane din ww1 (in special cu cele de pe avioanele din acea perioada).
Mihai Caracotea scrie:Alex tu daca ai vedea un tanc cu insemnul nou ai banui ce nationalitate are? - bineinteles ca te rog sa faci abstractie de cunostintele pe care le ai tu, bazeazate doar pe impactul vizual.
- Tanatos2912

Pana la urma un lucru e cert, din pacate datorita unor fanatici o sa asociem meru acel semn cu germania nazista (crucea neagra). La fel cum svastica e un simbol ce iti da fiori, cu toate ca in alte culturi in afara celor occidentale ea simbolizeaza binele.
Personal nu ma deranjaza reinfintarea crucii de fier, dar nu pot nega ca vazand-o nu ma voi gandi un pic (poate doar o secunda) si la ororile nazismului. Pacat ca s-a intinat un simbol de altfel istoric ce celebra victoriile contra lui Napoleon I, intr-o vreme cand razboiul era dus in mare parte numai intre soldati (sau cel putin civilii mai aveau o sansa de scapare), spre deosebire de razboiul total din WW II.
Personal nu ma deranjaza reinfintarea crucii de fier, dar nu pot nega ca vazand-o nu ma voi gandi un pic (poate doar o secunda) si la ororile nazismului. Pacat ca s-a intinat un simbol de altfel istoric ce celebra victoriile contra lui Napoleon I, intr-o vreme cand razboiul era dus in mare parte numai intre soldati (sau cel putin civilii mai aveau o sansa de scapare), spre deosebire de razboiul total din WW II.
DEUS FORTITUDO MEI
Asa este, cu atat mai mult cu cat ei au si pus accent pe puterea simbolisticii.Tanatos2912 scrie:Pana la urma un lucru e cert, din pacate datorita unor fanatici o sa asociem meru acel semn cu germania nazista (crucea neagra). La fel cum svastica e un simbol ce iti da fiori, cu toate ca in alte culturi in afara celor occidentale ea simbolizeaza binele.
hello
sunt nou pe acest forum
cum ma pasioneza colectionarea medaliilor am zis si eu sa ma inscriu:)
dar sa fiu in titlu oricum am analiza numai analfabetii confunda crucea de fier cu nazismul si oricum am invarti-o si actualul semn al armatei germane este tot crucea de fier ca este mai stilizata sau nu, doar ea a aparut de la primul Reich si este valabila si acum ca si imnul germaniei, referitor la zavstica sau cei doi serpi incarligati observatia este la fel nu are legatura cu nazismul. Imi mentin parerea ca analfabetii confunda aceste notiuni. Putem considera cel mult crucea de fier cu zvastica ca semn specific epocii respective.
Referitor la trupele Waffen SS, facand referire la unele mesaje, pot spune din surse de incredere (tata a facut parte din aceste trupe) nu erau asa urate de trupele regulate cum se spune, problema este doar a rusilor care au urat aceste trupe speciale si le-au vanat, si cum invingatorii fac istoria ficare spune/scrie ce vrea.
Problema este doar a celor (cum padure fara uscaturi nu exista ) care erau subordonati lui Himmler se ocupau de lagarele de concentrare.
sunt nou pe acest forum
cum ma pasioneza colectionarea medaliilor am zis si eu sa ma inscriu:)
dar sa fiu in titlu oricum am analiza numai analfabetii confunda crucea de fier cu nazismul si oricum am invarti-o si actualul semn al armatei germane este tot crucea de fier ca este mai stilizata sau nu, doar ea a aparut de la primul Reich si este valabila si acum ca si imnul germaniei, referitor la zavstica sau cei doi serpi incarligati observatia este la fel nu are legatura cu nazismul. Imi mentin parerea ca analfabetii confunda aceste notiuni. Putem considera cel mult crucea de fier cu zvastica ca semn specific epocii respective.
Referitor la trupele Waffen SS, facand referire la unele mesaje, pot spune din surse de incredere (tata a facut parte din aceste trupe) nu erau asa urate de trupele regulate cum se spune, problema este doar a rusilor care au urat aceste trupe speciale si le-au vanat, si cum invingatorii fac istoria ficare spune/scrie ce vrea.
Problema este doar a celor (cum padure fara uscaturi nu exista ) care erau subordonati lui Himmler se ocupau de lagarele de concentrare.
Bun gasit pe forum. Acum legat de SS, faptul ca aveti in familie pe cineva care a facut parte din SS nu duce automat la siguranta sursei, mai ales ca asertiunea mea era legata de ceva defavorabil - la modul general - pentru SS. In plus, chiar daca ati fi cunoscut pe cineva din armata (din acea vreme) tot nu am fi putut generaliza parerea unei singure persoane. Si oricum aici este un loc unde discutam si incercam sa nu ne insultam (de ex: analfabetii cred cutare lucru). Poate printre noi sunt tineri care nu stiu dar vor sa invete. Ce rost are sa-i dam de la inceput de toti peretii? 
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Noua decoratie germana

Sursa: Bundeswehr (Faceti o cautare dupa "Ehrenkreuz der Bundeswehr für Tapferkeit" pe pagina in germana sau dupa "Cross of Honour for Valour" pe pagina in engleza.)

Sursa: Bundeswehr (Faceti o cautare dupa "Ehrenkreuz der Bundeswehr für Tapferkeit" pe pagina in germana sau dupa "Cross of Honour for Valour" pe pagina in engleza.)
Un lucru bun pentru Germania. Crucea de fier este definitorie pentru medalistica germana si era pacat sa lipseasca.
Din pacate, Crucea actuala este cel putin urata. Nu are nici o treaba. E oribila.
Ar fi trebuit sa pastreze forma Crucii din primul razboi mondial. Era ok. Nu ofensa pe nimeni. Sper sa se mai gandeasca si sa redeseneze uratenia asta.
Seamana cu nereusitele decoratii romanesti actuale. Parca e facuta in Romania.
Din pacate, Crucea actuala este cel putin urata. Nu are nici o treaba. E oribila.
Ar fi trebuit sa pastreze forma Crucii din primul razboi mondial. Era ok. Nu ofensa pe nimeni. Sper sa se mai gandeasca si sa redeseneze uratenia asta.
Seamana cu nereusitele decoratii romanesti actuale. Parca e facuta in Romania.