cateva intrebari!

Moderatori: Deus, Comboloi

cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

papa_bear scrie:buna ziua. este prima data cand accesez acest forum si as dori sa stiu daca monedele prezentate pe transylvanian-numismnatics.com sunt de vanzare sau acele preturi sunt doar cu titlu de catalog. mai stiti site-uri de unde as putea achizitiona monede/bancnote? as dori daca se poate sa-mi raspunda cineva la aceasta intreabare. multumesc anticipat.
www.okazii.ro
www.licitatzii.ro
florin232

Mesaj de florin232 »

www.ebay.com
www.ebay.de
www.ebay.fr
www.ebay.co.uk
orice alt site care organizeaza licitatii (case de licitatii)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

dorinn_m scrie:
stefyboy scrie:
berserkr scrie:Sunt foarte diferite din punctul de vedere al numismaticii. Sunt emisiuni considerate diferite iar cotele de catalog pot fi total altele pentru una fata de cealalta. Asa ca de obicei se pastreaza toate :)
pai daca ma iau dupa ani, inseamna ca trebuie sa pastrez acceasi moneda chiar daca o am de ex din '81,'82,'83,'84,'85?
La inceput, cautam sa colectionez doar monedele aparute in primul an ( prima emisie), neluand in considerare milesimul, sau variantele. Apoi incepand sa ma documentez am aflat ca unele emisiuni sunt mult mai valoroase si am inceput sa acumulez si in functie de milesim sau alte variante.
Cred ca cei care le colectioneaza doar pentru frumusetea lor si pentru a tine un fel de "catalog" al evolutiei monetare , pot alege cate o moneda maxim doua (cea mai "buna" si/sau cea batuta in primul an) dintr-o serie de emisiuni identice ca si design, dar diferite ca ani ai baterii, iar cei care vor sa aiba o colectie completa si care privesc aceasta colectie si ca o posibila afacere trebuie sa acumuleze, in masura posibilitatilor, monede din toate emisiunile si toate variantele.
Parerea mea. :wink:
Pe undeva asa ar fi. DAR: avand ani diferiti de emitere chiar sunt monede diferite si aici o spun fara a avea nici cel mai mic gand "economic" sau de afaceri. Pur si simplu e interesant sa ai monede emise in diferite situatii economice (din diversi ani), situatii exprimate inclusiv prin tiraj. In plus de cele mai multe ori si designul e schimbat (numai la americani poate o sa vedem o gramada de monede identice si numai cu milesimul diferit :D)
BAIDA DORU

pt papa_bear

Mesaj de BAIDA DORU »

incearca pe site-ul banivechi,domnul Mircea Jar de la Timisoara vinde destule monede din destule tari la preturi destul de convenabile.
Scrie răspuns