Emisiuni BNR in 2012

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Diana_doamna

Mesaj de Diana_doamna »

Au aparut si monedele de 10 bani 2012. Eu am cumparat astazi dous fisicuri de la BNR.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Acum avem careul complet pe 2012 iar 10 bani ramane, umar la umar cu 5 bani, in topul celor mai longevive emisiuni consecutive romanesti din toate timpurile , cu 8 emisiuni consecutive.:D
Putem sa speram ca BNR ne va mai face totusi un 50 de bani surpriza pana la sfarsitul anului.
Eventual poate Monetaria Statului va mai scoate un set mic UNC si pentru 2012 si speram sa nu se supere BNR ca le face concurenta, caci 8 lei setul UNC e mai tentant decat 300 lei sau cat va mai fi si setul PROOF de anul asta.
cezar mb
nou in forum
nou in forum

Mesaj de cezar mb »

100 de ani de la nasterea marelui dirijor si compozitor Sergiu Celibidache 28 iunie 1912-14 august 1996, probabil o uncie argint.
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

mai degrabă
Valoare nominală: 10 lei
Metal: argint
Titlu: 999‰
Formă: rotundă
Diametru: 37 mm
Greutate: 31,103 g
Calitate: proof
Cant: zimţat.
Diana_doamna

Mesaj de Diana_doamna »

De unde stiti toate astea? Pe site-ul BNR-ului nu am gasit nimic despre moneda cu Sergiu Celibidache. Unde se gasesc aceste informatii?
Timis

Mesaj de Timis »

Diana_doamna scrie:De unde stiti toate astea? Pe site-ul BNR-ului nu am gasit nimic despre moneda cu Sergiu Celibidache. Unde se gasesc aceste informatii?
La piata,la una mica... :lol:
Diana_doamna

Mesaj de Diana_doamna »

Ha, ha, ce gluma buna, am ras de m-am stricat!
Era de preferat sa nu-mi raspundeti nimic decat sa ma luati peste picior. Sau o faceti tocmai pentru ca sunt femeie, asadar o intrusa in lumea dumneavoastra inchisa?
cezar mb
nou in forum
nou in forum

Mesaj de cezar mb »

Timis scrie:
Diana_doamna scrie:De unde stiti toate astea? Pe site-ul BNR-ului nu am gasit nimic despre moneda cu Sergiu Celibidache. Unde se gasesc aceste informatii?
La piata,la una mica... :lol:

Informatia am primit-o de la "Babele Barfitoare" ;), inca nu a aparut comunicatul oficial, probabil ca se asteapta o data apropiata implinirii centenarului cu toate ca BNR-ul nu respecta aceste date.

De asemenea moneda proaspat aparuta cu ocazia Centenarului primei legi moderne a paşapoartelor româneşti inainte de fi emis comunicatul BNR a fost "popularizata"printr-o circulara interna cu cateva saptamani inainte printre ofiterii din cadrul Serviciului pasapoarte.(se pare ca au avut prioritate la cumpararea monedei dar din cauza pretului mare nu au fost doritori).
Ultima oară modificat 26 Mar 2012, 22:53 de către cezar mb, modificat de 2 ori în total.
Diana_doamna

Mesaj de Diana_doamna »

Va multumesc frumos, Cezar mb.
Timis

Mesaj de Timis »

Diana_doamna scrie:Ha, ha, ce gluma buna, am ras de m-am stricat!
Era de preferat sa nu-mi raspundeti nimic decat sa ma luati peste picior. Sau o faceti tocmai pentru ca sunt femeie, asadar o intrusa in lumea dumneavoastra inchisa?
Stimata Doamna Diana
Placerea unui adevarat colectionar este ca pe langa piesele ce le colectioneaza sa vada ca acest HOBY este inbratisat de copii,tineri si doamne ,dornice de cat mai multe informatii pe segmentul ce si l-a ales pentru colectionare.
Aveti timp si nu va faceti griji ca veti ajunge si dumneavoastra (daca nu o sa vesdeti numai partea materiala)cu timpul la cat mai multe cunostiinte si cunoscuti colectionari de la care veti avea tot timpul ce invata si o sa vedeti ca nu este un cerc inchis.
Imi cer scuze daca ati considerat ca interventia mea a fost bascalie...dar noi chiar mai iesim la una mica....
Diana_doamna

Mesaj de Diana_doamna »

Domnule Timis, va multumesc pentru ultimul dumneavoastra raspuns. Acum ma simt mai bine, mai "acasa" pe forumul acesta.
amonra

Mesaj de amonra »

As vrea sa mai adaug ca uneori poti face rau prin "barfe", asa ce mai bine nu dezvalui sursele.
Observ ca de ceva timp suntem cititi si de oameni din BNR.
Pecunia non olet.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Diana_doamna scrie:Au aparut si monedele de 10 bani 2012. Eu am cumparat astazi dous fisicuri de la BNR.
Puteti posta o imagine de calitate ?
papi1954

Mesaj de papi1954 »

Cu scuzele de rigoare, dar este facut cu scanerul. In rest nimic deosebit.
Fişiere ataşate
10bani2012.jpg
10bani2012.jpg (66.1 KiB) Vizualizat de 12126 ori
QUINTILIAN

Mesaj de QUINTILIAN »

Azi dimineata am primit rest modeda de 5 BANI 2012 la KFC din Gara de Nord.

Pentru a nu mai trimite altă postare, la Palatul Şuţu a fost târg de antichiţăti. Va fi si mâine. Printre expozanti erau vreo 5 sau 6 cu piese numismatice.
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
Scrie răspuns