cele mai scumpe monede si bancnote romanesti

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Timis

Mesaj de Timis »

Ricky-bm scrie:Orice proba sa fie in acea stare este exagerat pretul !!

Este perfect adevarat. Din cate stiu ultima s-a vandut la 4500 € ( cand duduia economia)si se discuta ca este cel mai ridicat pret oferit.
capa

Mesaj de capa »

Timis scrie:
Ricky-bm scrie:Orice proba sa fie in acea stare este exagerat pretul !!

Este perfect adevarat. Din cate stiu ultima s-a vandut la 4500 € ( cand duduia economia)si se discuta ca este cel mai ridicat pret oferit.
Puteti da mai multe detalii despre ultima? An, stare, poze, sursa (okazii, ebay, etc...)?

Va multumesc anticipat!
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Timis

Mesaj de Timis »

capa scrie:
Puteti da mai multe detalii despre ultima? An, stare, poze, sursa (okazii, ebay, etc...)?

Va multumesc anticipat!
Da va pot spune ca este un VF curat .
In rest daca proprietarul doreste sa puna pe forum o poza /scan si sa dea alte detalii este optiunea lui.
flaviu

Mesaj de flaviu »

Pozele sunt postate aici intr-un alt topic.
capa

Mesaj de capa »

flaviu scrie:Pozele sunt postate aici intr-un alt topic.
Cred ca dl Timis nu se referea la aceasta:

http://transylvanian-numismatics.com/ph ... 0016#60016

(in 2010 nu prea mai duduia economia, chiar daca auzeam la 2-3 luni ca gata, am iesit din criza)
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
florinanton

Re: Ce-i mai rar

Mesaj de florinanton »

Timis scrie:
florinanton scrie:Iata una care tocmai a aparut pe Okazii. Este una din cele mai rare?
http://www.okazii.ro/numismatica-monede ... a123626065

5-lei-1881-6-stele-6-raze este proba .
Probele nefiind monede de circulatie ar trebui sa fie toate in stare UNC. Ma mira totusi ca o proba poate ajunge in starea aceea de pe Okazii. Ma macina intrebarea: cum pot ajunge probele in acea stare?
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Credeti ca acum 100 si ceva de ani stiau multi ca este proba?
precis, in necunostinta de cauza, au pus-o in circulatie.... si a circulat... circulat pana a vazut cineva cele 6 stele
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm

Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Bofana

Mesaj de Bofana »

Ricky-bm scrie:Credeti ca acum 100 si ceva de ani stiau multi ca este proba?
precis, in necunostinta de cauza, au pus-o in circulatie.... si a circulat... circulat pana a vazut cineva cele 6 stele
Corect 100% - tot ce se batea se si punea in circulatie. Putini au pastrat piesele de dragul de a colectiona - numai boierii isi permiteau apanajul unei colectii ;)
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

Bofana scrie:Putini au pastrat piesele de dragul de a colectiona - numai boierii isi permiteau apanajul unei colectii ;)
Si acum e la fel, nu? :D
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

florinanton scrie:
Timis scrie:
florinanton scrie:Iata una care tocmai a aparut pe Okazii. Este una din cele mai rare?
http://www.okazii.ro/numismatica-monede ... a123626065

5-lei-1881-6-stele-6-raze este proba .
Probele nefiind monede de circulatie ar trebui sa fie toate in stare UNC. Ma mira totusi ca o proba poate ajunge in starea aceea de pe Okazii. Ma macina intrebarea: cum pot ajunge probele in acea stare?
6r 6s este foarte rara dar, din cate stiu eu, in literatura nu este trecuta ca fiind proba. Povestea ei este destul de incerta.

@florinanton - in teroie da probele ar trebui sa fie necirculate insa : "Romania Pattern 5 Bani 1867 in cupro-nickel (thick flan) /pierced"
Fişiere ataşate
2.jpg
2.jpg (65.09 KiB) Vizualizat de 17369 ori
1.jpg
1.jpg (57.68 KiB) Vizualizat de 17369 ori
florinanton

Mesaj de florinanton »

@florinanton - in teroie da probele ar trebui sa fie necirculate insa : "Romania Pattern 5 Bani 1867 in cupro-nickel (thick flan) /pierced"[/quote]

Dupa parerea mea ramane de vazut daca e proba. Chiar l-am intrebat pe vanzator si mi-a raspuns cu greutate,diam. si compozitie. Probabil cel care a cumparat-o e din Romania si vom afla daca e proba.
Oricum starea ei se datoreaza unuia care si-a agatat-o de gat si nu datorita circulatiei,ca in cazul monedei 6 s 6 r. Raman la ideea ca probele ar trebui sa fie UNC,precum specimenele bancare spre exemplu. Stima
banivechi

Mesaj de banivechi »

florinanton scrie:. Raman la ideea ca probele ar trebui sa fie UNC,precum specimenele bancare spre exemplu. Stima
In general, da, mai ales daca parametrii fizici ai probelor difera de cei ai monedelor din circulatie (alt metal, alta grosime, unifata, etc). Dar ca la toate regulile, exista si exceptii. Probele (din cupru) de Sadagura mici, de exemplu, au ajuns in circulatie. Si cele cu inscriptia VALAK, si cele cu cifrul Ecaterinei... Eu ce am vazut erau tocite bine de tot...
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

florinanton scrie:Dupa parerea mea ramane de vazut daca e proba. Chiar l-am intrebat pe vanzator si mi-a raspuns cu greutate,diam. si compozitie. Probabil cel care a cumparat-o e din Romania si vom afla daca e proba.
Oricum starea ei se datoreaza unuia care si-a agatat-o de gat si nu datorita circulatiei,ca in cazul monedei 6 s 6 r. Raman la ideea ca probele ar trebui sa fie UNC,precum specimenele bancare spre exemplu. Stima
Dupa parerea mea e chiar proba, fara indoiala. Gaura se datoreaza celui sau celei care si-a pus-o la gat dar asta dupa ce a circulat. Mai vazusem tot un 5 bani ca cea din imagini dar fara gaura, cu detalii tot de F-VF. In teorie da, probele ar trebui sa fie UNC pentru ca ele nu sunt destinate circulatiei, avand elemente de design diferite precum si metalul diferit fata de moneda de circulatie de cele mai multe ori. Motivul pentru care eu nu consider 5 lei 1881 6r 6s ca fiind proba e simplu: nu se cunoaste nici macar un exemplar in stare necirculata, si nu o zic eu, o zic numismatii vechi ai nostri cu multa experienta.
Fişiere ataşate
Clipboard.jpg
Clipboard.jpg (95.92 KiB) Vizualizat de 17286 ori
Clipboard1.jpg
Clipboard1.jpg (138.89 KiB) Vizualizat de 17286 ori
simaky

Mesaj de simaky »

de unde v-a venit ideea ca 5 Lei 1881 6 setele 6 raze e proba ?????
de ce nu e proba piesa cu 6 stele, a 5-a pe o raza ??????
sau mai degaraba cea cu 5 stele cu 5 raze ???

"" Putini au pastrat piesele de dragul de a colectiona - numai boierii isi permiteau apanajul unei colectii ""

...din sec 18 si pana in prezent tot au existat colectionari de monede ... iar pe la 1900 in Romania cred ca exista deja o comunitate numismatica mult mai activa ca cea de azi !!!!
Cristian Ciuplea

6 raze

Mesaj de Cristian Ciuplea »

5 Bani Watt este o proba maltratata, dar nu este singura.
Nu este o proba extraordinar de rara, dar este o piesa oricum interesanta.
Exista si in stare de conservare buna, demna de proba.
Nu numai metalul difera fata de bronzul normal, muchia este si ea mai groasa, cam cu ca. 50%.

La 5 lei , toate stelele cu 6 raze, piesa f. rara, cred totusi ca s-a gresit la o sarje numarul de raze.
Au intrat in circulatie, inainte ca cineva sa -si dea seama de mica greseala si au supravietuit f. putine.
Situatia seamana putin cu cea a monedelor de 250 Lei 1941, TOTUL PENTRU TARA.
Si acestea au scapat in circulatie si s-a incercat chiar recuperarea lor, dar au fost mult mai multe .

Am avut si eu candva un 5 Lei 6 raze, tot in mod clar departe de VF, dar aia macar avea patina timpului.
Sigur ca pretul de start, 20000,- EUR este foarte optimist.
In functie de pretul real de vanzare al piesei, daca ea se da , sunt sigur ca intr-un viitor apropiat mai poate apare si o alta sau altele.
Curiosity Killed The Cat !
Scrie răspuns