Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?
-
micu_klein

Este o practica comuna pentru domnul ttony.
In urma cu ceva ani( 3-4 ) a achizitionat de la mine o bancnota de 2000 lei martie 45. Tin sa va zic ca bancnota era "obosita rau".....inclusiv 2 mici rupturi.
In 2 saptamani domnul o avea la vanzare intr-o stare( aparenta ) remarcabila...... daca nu as fi stiut ce era cu ea....as fi cumparat-o inapoi.
Remarca: si modul de fotografiere ajuta, pozele fiind supraexpuse iar unghiul de fotografiere nepermitand sa fie observate eventualele foste cute.
In urma cu ceva ani( 3-4 ) a achizitionat de la mine o bancnota de 2000 lei martie 45. Tin sa va zic ca bancnota era "obosita rau".....inclusiv 2 mici rupturi.
In 2 saptamani domnul o avea la vanzare intr-o stare( aparenta ) remarcabila...... daca nu as fi stiut ce era cu ea....as fi cumparat-o inapoi.
Remarca: si modul de fotografiere ajuta, pozele fiind supraexpuse iar unghiul de fotografiere nepermitand sa fie observate eventualele foste cute.
-
Paul_Mihail
- **

Si de ce ne miram? Doar e vorba despre "prietenul" nostru ttony, al cincilea colectionar al tarii, pai nu? Datorita dumneavoastra acum aflam lucruri noi: ca ttony este si magician. Hocus-pocus, iata UNC-ul!
Lasand gluma la o parte, va multumesc pentru postare. Nici nu stiam ca asa ceva ar fi posibil. Dar sunt, ca si dumneavoastra, stupefiat si intrigat: oare cum s-a putut face o astfel de transformare? Ne poate lamuri cineva?
Lasand gluma la o parte, va multumesc pentru postare. Nici nu stiam ca asa ceva ar fi posibil. Dar sunt, ca si dumneavoastra, stupefiat si intrigat: oare cum s-a putut face o astfel de transformare? Ne poate lamuri cineva?
-
micu_klein

[quote="Paul_Mihail"]Si de ce ne miram? Doar e vorba despre "prietenul" nostru ttony, al cincilea colectionar al tarii, pai nu? Datorita dumneavoastra acum aflam lucruri noi: ca ttony este si magician. Hocus-pocus, iata UNC-ul!
Lasand gluma la o parte, va multumesc pentru postare. Nici nu stiam ca asa ceva ar fi posibil. Dar sunt, ca si dumneavoastra, stupefiat si intrigat: oare cum s-a putut face o astfel de transformare? Ne poate lamuri cineva?[/quote]
Le "spala" si le calca ....mai in gluma mai in serios asta este metoda in mare. Si bineinteles, subliniez, le fotografiaza adecvat.
Lasand gluma la o parte, va multumesc pentru postare. Nici nu stiam ca asa ceva ar fi posibil. Dar sunt, ca si dumneavoastra, stupefiat si intrigat: oare cum s-a putut face o astfel de transformare? Ne poate lamuri cineva?[/quote]
Le "spala" si le calca ....mai in gluma mai in serios asta este metoda in mare. Si bineinteles, subliniez, le fotografiaza adecvat.
-
micu_klein

-
Paul_Mihail
- **

-
il-collezionista
- **

Paul_Mihail scrie:Intr-adevar, vanzatorul "omielei" de pe Ebay activeaza si pe Okazii ca fiind "ttony".
Se pare ca acest domn are câtiva ani de experientă in domeniu si se pare că în ultima vreme din laboratorul acestui maestru nasc adevărate opere.....{ cu sigurantă cei care fac publicitate la detergenti ar fii invidiosi de aceste descoperiri}
Daca acest domn ajunge sa citeasca si aceste articole de pe forum vreau sa-i dedic refrenul la melodia celor de la Spitalul de Urgentă : Lasă-ne, Lasă-ne......
Toate cele bune !
capa scrie:Desi cunosc gradarea primita de la PCGS si pretul de achizitie, personal, pe ebay, cred ca ar trebui sa scoata usor, chiar si cu pozele dumneavoastra - nu cu cele din licitatia initiala, peste $300. Nu mi-e clar daca liniile orizontale de pe partea cu valoarea nominala sunt hairlines de la uzura/incercare de curatare sau din matrita.
Azi a ajuns moneda in mana mea, asa cum ma si asteptam, liniile de pe partea cu nominalul sunt facute de matrita,
aceleasi linii mai apar sub cununa si sub anul monedei (liniile sunt in relief). Poate am sa reusesc sa fac poze mai clare in care sa se vada aceste erori.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Atunci ati facut o afacere foarte buna si piesa isi merita gradul primit.Mateiciuc scrie:capa scrie:Desi cunosc gradarea primita de la PCGS si pretul de achizitie, personal, pe ebay, cred ca ar trebui sa scoata usor, chiar si cu pozele dumneavoastra - nu cu cele din licitatia initiala, peste $300. Nu mi-e clar daca liniile orizontale de pe partea cu valoarea nominala sunt hairlines de la uzura/incercare de curatare sau din matrita.
Azi a ajuns moneda in mana mea, asa cum ma si asteptam, liniile de pe partea cu nominalul sunt facute de matrita,
aceleasi linii mai apar sub cununa si sub anul monedei (liniile sunt in relief). Poate am sa reusesc sa fac poze mai clare in care sa se vada aceste erori.
Are in continuare problemele semnalate de dl. Claus deasupra stemei + niste contacte pe ambele fete, dar sunt putine piese de 2 lei 1873 in stari mai bune.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Incepator
Buna ziua!
Din nefericire sunt doar un novice si am nevoie de ajutor in gradara acestei monede. Nu sunt sigur ca e o moneda valoroasa asa ca as vrea sa ma ajutati si in acest sens.
Multumesc mult!
Din nefericire sunt doar un novice si am nevoie de ajutor in gradara acestei monede. Nu sunt sigur ca e o moneda valoroasa asa ca as vrea sa ma ajutati si in acest sens.
Multumesc mult!
- Fişiere ataşate
-
- Top.jpg2.jpg (5.27 KiB) Vizualizat de 11555 ori
-
- Top.jpg (6.65 KiB) Vizualizat de 11555 ori