Si eu am primit 50 lei in loc de 50 baniAldor scrie:Azi am primit rest 50 lei 1991 in loc de 50 bani. Am mai primit si eurocenti de cateva ori in ultimele luni. Nu le refuz, bag la pusculitza
50 bani 2007
De cateva ori am primit si eu rest in euro.centi din Franta, Germania, Italia.Banuiesc ca piesele provin de la turisti straini, vanzatorii probabil in graba nici nu observa ce primesc, altfel le-ar refuza in caz ca nu sunt printre ei si colectionari.

Nici eu nu refuz, chiar ma bucur cand primesc.Aldor scrie:Am mai primit si eurocenti de cateva ori in ultimele luni. Nu le refuz, bag la pusculitza
[quote="sorin70"]
Eu am facut figura asta :
Acum un an era painea 0.80 si-mi dadeau in loc de 20 de bani o bomboana Solano.
Am strans 4 bomboane si intr-o buna zi m-am dus la magazin, am cerut o paine si in loc de bani am dat bomboanele. A facut vanzatoarea niste ochi mari iar eu am intrebat daca e bine. A ras asa cam acru dar nu a avut incotro ca doar ei fixasera "cursul de schimb" 1 bomboana = 20 bani.[/quote]
Metoda are un element de risc: ..,.daca iti zice aia ca bomboanele tele au expirat ce faci!?!?...
Acum la modul serios: personal m-am lovit o singura data de problema restului mai precis sa mi se dea rest vreun produs ...Cel mai deranjant a fost insa zilele trecute cand am intrat intr-o pravalie sa-mi iau tigari cu o bancnota de 100 lei si tinerii vanzatori mi-au aratat usa "mergeti si schimbati ca nu avem sa va dam rest" (nu e existat deloc acel "va rugam" )...era ora 13.15 si magazinasul respectiv e deschis non stop....am mers si am schimbat in 2 x 50 lei (noi daaa!!?) si am intrat din nou cu aceeasi doleanta (adica un pachet de ....cutare) la care aud "N-AVEM REST!"...Deci am crezut ca sar peste tejghea ...Adica, zic, cred ca nu ma trimiteti sa schimb, ia uite BCR la 20 m de voi dati-i drumu' si faceti rost de bani schimbati ..Pai, zice omul, NOI!?!?!?!? Sa se duca clientul!!!....Asa ca am niste maaaari rezerva fata de buna credinta a astora ca ar fi ei interesati sa dea rest...
Eu am facut figura asta :
Acum un an era painea 0.80 si-mi dadeau in loc de 20 de bani o bomboana Solano.
Am strans 4 bomboane si intr-o buna zi m-am dus la magazin, am cerut o paine si in loc de bani am dat bomboanele. A facut vanzatoarea niste ochi mari iar eu am intrebat daca e bine. A ras asa cam acru dar nu a avut incotro ca doar ei fixasera "cursul de schimb" 1 bomboana = 20 bani.[/quote]
Metoda are un element de risc: ..,.daca iti zice aia ca bomboanele tele au expirat ce faci!?!?...
Acum la modul serios: personal m-am lovit o singura data de problema restului mai precis sa mi se dea rest vreun produs ...Cel mai deranjant a fost insa zilele trecute cand am intrat intr-o pravalie sa-mi iau tigari cu o bancnota de 100 lei si tinerii vanzatori mi-au aratat usa "mergeti si schimbati ca nu avem sa va dam rest" (nu e existat deloc acel "va rugam" )...era ora 13.15 si magazinasul respectiv e deschis non stop....am mers si am schimbat in 2 x 50 lei (noi daaa!!?) si am intrat din nou cu aceeasi doleanta (adica un pachet de ....cutare) la care aud "N-AVEM REST!"...Deci am crezut ca sar peste tejghea ...Adica, zic, cred ca nu ma trimiteti sa schimb, ia uite BCR la 20 m de voi dati-i drumu' si faceti rost de bani schimbati ..Pai, zice omul, NOI!?!?!?!? Sa se duca clientul!!!....Asa ca am niste maaaari rezerva fata de buna credinta a astora ca ar fi ei interesati sa dea rest...
MENTE ET MALLEO
Fenomenul este penibil si denota o mare NESIMTIRE din partea comerciantilor.
Chiar daca nu exista marunt la bancile locale, patronii isi pot aseza frumos sezuturile in scaunele de piele ale limuzinelor sau SUV-urilor si cand se duc dupa fite la Bucuresti sa-si aduca si cateva fisicuri de monede de la BNR.
Serios vorbind BNR sau Ministerul de Finante ar trebui sa puna piciorul in prag si sa impuna amenzi drastice pentru aceasta indolenta.
Trebuie sa urmam exemplul din vest unde orice pravalioara da restul la cent iar dimineata , la prima ora, au sertarul casei de marcat burdusit cu maruntis.
Daca acolo se poate , insemna ca se poate si aici, dar aplicand constrangerea necesara.
Chiar daca nu exista marunt la bancile locale, patronii isi pot aseza frumos sezuturile in scaunele de piele ale limuzinelor sau SUV-urilor si cand se duc dupa fite la Bucuresti sa-si aduca si cateva fisicuri de monede de la BNR.
Serios vorbind BNR sau Ministerul de Finante ar trebui sa puna piciorul in prag si sa impuna amenzi drastice pentru aceasta indolenta.
Trebuie sa urmam exemplul din vest unde orice pravalioara da restul la cent iar dimineata , la prima ora, au sertarul casei de marcat burdusit cu maruntis.
Daca acolo se poate , insemna ca se poate si aici, dar aplicand constrangerea necesara.
Si mie mi s-a intamplat ce-a spus ZALMOXIS, dar n-am plecat de-acolo pana nu s-au dus ei sa schimbe. I-am explicat cucoanei ca nu ma priveste problema si ca eu vreau sa platesc produsele. Evident...de mai multe ori si sub mai multe forme. Pana la urma pentru ca lumea de la coada incepuse sa-i injure, s-a dus o alta fata de la magazin si-a schimbat. Oricum n-aveam de gand sa plec de acolo pana nu dadeau restul (aveam timp in fata berechet iar ei n-aveau ce-mi face) 
- Tanatos2912

Inseamna ca ne fac in ciuda... au citit pe forum ce interes este pt 50 bani 2007 si nu vor sa o lanseze pe piata. Imi si inchipui cum stau angajatii BNR cu matrita facuta si monedele "proaspat" batute si se amuza ca nu vor prinde colectionarii 50 bani 2007...banivechi scrie:Avind in vedere ca miine apare pe piata setul complet totusi se pare ca matrita pentru 50 bani 2007 exista.florin232 scrie: Vorbind cu cineva din BNR mi s-a precizat ca pentru moneda de 50 bani 2007 nu exista nici macar matrita.
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=1526vlahul scrie:De unde ati luat stirea?banivechi scrie: Avind in vedere ca miine apare pe piata setul complet totusi se pare ca matrita pentru 50 bani 2007 exista.
Asa e. Nu gaseam comunicatul...ZAR scrie:http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=1526vlahul scrie:De unde ati luat stirea?banivechi scrie: Avind in vedere ca miine apare pe piata setul complet totusi se pare ca matrita pentru 50 bani 2007 exista.
Nasol pt. cine o vrea la colectie.In cazul asta singura optiune ramane doar sa cumpere tot setul 2007.sorin70 scrie:Zilele trecute am intrebat la BNR daca au 50 bani 2007 si mi-au raspuns ca monetaria nu va bate si cu 2007 pentru ca sunt deja stocuri mari cu 2005 si 2006.
.ZAR scrie:Nasol pt. cine o vrea la colectie.In cazul asta singura optiune ramane doar sa cumpere tot setul 2007.sorin70 scrie:Zilele trecute am intrebat la BNR daca au 50 bani 2007 si mi-au raspuns ca monetaria nu va bate si cu 2007 pentru ca sunt deja stocuri mari cu 2005 si 2006.Eu mi-am oprit cate una din fiecare (1, 5, 10, 50 bani) la prima emisiune (2005) bineinteles UNC.Avand grafica identica personal consider ca nu are rost sa colectionez toti anii seriei actuale in circulatie.
Daca ati fi spus ca v-ati oprit un set din 2006 eram de acord. Asa gindeam si eu mai demult, si am ramas fara 3 bani 1954 pentru ca la vremea aia nu voiam sa dau 10 DM pe o bucata, avind deja o gramada din anii 1952, 53.
Sfatul meu e sa va tineti monedele de 1 si 5 bani 2006 (5 bani mai ales).
- PRONUMISMATICA
- Site Admin