Cumpar - India , Germania, statele arabe

Căutați o piesă anume? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Pagan_Cat
**
**

Cumpar - India , Germania, statele arabe

Mesaj de Pagan_Cat »

Cumpar monede din:
- statele indiene dinainte de unificare 1947 fara British Raj.

- statele germane dinainte de unificare 1871
De aici am cateva state deja.

- statele arabe : Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt, Nejd, Muscat, Yemen, Zanzibar, Mombasa, Harar, Khiva, Bukhara, Kokkand, Persia, Durrani, Malay, statele caucaziene, Crimea etc :) Dinainte de colonialism, adica aproximativ inainte de 1900. Fara Imperiul Otoman.

In principiu vreau mai mult monede de cupru sau monede mici de argint. Ma intreseaza mai mult varietatea statelor decat sa am o moneda foarte scumpa din statul respectiv.
As prefera prin predare personala in Constanta. Nu vreau sa am probleme cu pachete pierdute pe drum de Posta Romana sau sa primesc alte monede in locul celor agreate. Dar in functie de oferta poate ma risc si asa.

Multumesc
george_s321

Re: Cumpar - India , Germania, statele arabe

Mesaj de george_s321 »

Sarind peste partea amuzanta gen cumpar 1 leu 1876 UNC, astept oferte decente si predare in zona mea,poate nu ati auzit dar exista livrare cu verificare si puteti cere asa ceva.In acest caz puteti deschide plicul inainte de a face plata.Lucru general valabil ca s-au mai discutat cazuri in care s-au trimis saibe ramburs in loc de monede de argint.Nu v-as sfatui sa riscati daca vanzatorul nu este membru cunoscut al forumului sau vanzator cunoscut.
Pagan_Cat
**
**

Re: Cumpar - India , Germania, statele arabe

Mesaj de Pagan_Cat »

Nu am mai trimis de vreo 10 ani colete, nu stiam ca a aparut si la noi varianta aceasta. :D
Eu sper ca daca cer monede comune (in tarile respective) cu tiraj mare pentru perioadele lor, in orice conditii de calitate (singura conditie este sa se inteleaga de unde provine moneda), voi evita probleme cu vanzatori dubiosi.
De cateva luni studiez monedele indiene si din tarile arabe. Vreau sa scriu un mic ghid de identificare a monedelor acestora pentru cei ca multi dintre noi care nu stim nici una din zecile de limbi necesare pentru identificarea lor. As vrea totusi sa am si ceva mai mult decat poze de pe net.
Scrie răspuns