Atentie la "proof"-ul 1 ban 1900 de pe ebay!

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
dsdev

Atentie la "proof"-ul 1 ban 1900 de pe ebay!

Mesaj de dsdev »

A aparut un proof de 1 ban 1900 la vanzare pe ebay...

Lasand la o parte faptul ca moneda prezentata de vanzator numai a batere proof nu arata, cred ca ea este in mod evident cu totul alta decat cea incapsulata cu acel numar de certificat la NGC :shock:

Moneda pe ebay: http://www.ebay.com/itm/PGNUM-Romania-1 ... 1c580065f0

Acelasi numar de serie la NGC: http://m.ngccoin.com/CertLookup/CoinIma ... 824779-005

Voua vi se pare ca au vreo legatura pozele si reprezinta aceeasi piesa?

Nu comentez pretul / restul pieselor de Romania scoase la vanzare de acelasi user pe ebay...
Daca imi vand masina, pot sa pun un bid mai mare...
george_s321

Re: Atentie la "proof"-ul 1 ban 1900 de pe ebay!

Mesaj de george_s321 »

Pozele nu sunt asa reusite.Daca o sa verificati cu atentie o sa vedeti ca e aceeasi moneda.In ce priveste "proof-ul" e greu de spus din poze.Evident nu este in mod clar.Dar nici nu putem sa excludem posibilitatea.
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

Pozele de pe site-ul NGC sunt la rezolutie slaba si piesele din capsule sunt negricioase in toate pozele lor. Cat priveste moneda in sine, cred ca este mai degraba o batere buna, ceva similar cu monedele de 1-10 bani Heaton 1867, pe care NGC le-a gradat ca PF, iar PCGS ca SP (specimen strike). Definitia celor de PCGS cred ca se poate aplica aici: SP (Specimen) - Struck well like a Proof, but with a satiny, sometimes matte, semi-granular looking.
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

thebluelion scrie:Pozele de pe site-ul NGC sunt la rezolutie slaba si piesele din capsule sunt negricioase in toate pozele lor. Cat priveste moneda in sine, cred ca este mai degraba o batere buna, ceva similar cu monedele de 1-10 bani Heaton 1867, pe care NGC le-a gradat ca PF, iar PCGS ca SP (specimen strike). Definitia celor de PCGS cred ca se poate aplica aici: SP (Specimen) - Struck well like a Proof, but with a satiny, sometimes matte, semi-granular looking.
Foarte bine explicat, mulţumim. Fotografiile puse sub semnul întrebării sunt supraexpuse, ceea ce explică în mare măsură dificultatea de a le compara cu cele negricioase (pe lângă problema rezoluţiei). După încadrare, fotografiile sunt foarte probabil cele din licitaţie, prelucrate să se vadă mai bine moneda (aproape că nu se mai vede scrisul). Este posibil ca moneda să fie mai închisă la culoare.

Cu stimă,
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

1 Ban 1900 este o bataie normala, cu micile aplatizari ( din bataie ) specifice monedei.
In pozele luminate bine, moneda pare sa aiba un luciu mai special in camp, dar doar pare !
O comparatie cu celebrele piese Heaton, batute cu matrite proaspete si ramase in cantitati mari la Birmingham,
mai ales la nominalele mici de 1 si 2 bani, nu se poate face.
Luciul pieselor Heaton este un altul, mai de semi-oglinda.
Banul 1900 a fost probabil intr-un lot de piese UNC ( nici vorba de ce scriu americanii, MS-64 ), care au stat zeci si zeci de ani intr-o cutiuta , nedeschisa.
Curiosity Killed The Cat !
Scrie răspuns