rubla comemorativa Mihail Eminescu 1989

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
robert88
**
**

rubla comemorativa Mihail Eminescu 1989

Mesaj de robert88 »

as dorii sa aflu mai multe detalii despre rubla comemorativa Mihail Eminescu 1989 varianta prof. va multumesc
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Cititi va rog articolul -'Personalitati Romane Peste Hotare' Autor: Iulian Lipovanu;
din nr.-ul 3 al revistei noastre: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=272
robert88
**
**

Mesaj de robert88 »

multumesc, articolul mi-a placut foarte mult la vremea respectiva dar vroiam sa stiu daca exista o varianta prof si daca da as fi fost curios sa aflu tirajul, gramaj, etc ...
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Dun cate stiu aceasta rubla exista in calitate Proof si s-au batut 200000 de bucati, 31mm diametru si circa 12.8 grame. Sper sa va ajute aceste informatii. :wink:
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Cred ca exista doar varianta proof la aceasta serie de monede.
Eu am cumnparat cateva monede de 1 rubla din aceeasi serie ( personalitati ) in stare UNC calitate proof de la moldoveni , ambalate in pungute etanse, din pacate tocmai rubla Eminescu fusese scoasa din punguta de ceva timp si nu mai era UNC.
Sovieticii au scos o serie impresionanta de monede de 1 rubla , 3 ruble si 5 ruble destinate colectionarilor, relizate din metal comun.
robert88
**
**

Mesaj de robert88 »

multumesc mult. am achizitionat de curand o rubla care mie mi se pare un pic ciudata, mai concret este suflata cu aur ... sunt la servici si nu pot sa atasez un scan dar promit ca zilele acestea sa-l pun ... oricum este f frumoasa
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Eu am aceasta moneda in stare BU, deci in nici un caz PROOF.
Am cumparat-o in pliculet etans de celofan, de la un magazin numismatic din Lvov, Ucraina, in 1992 sau 1993.
Am vazut si piese fara pliculet.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Eu am cumparat-o din tara acum cativa ani. Este intr-adevar frumoasa dar are semne de circulatie.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Aici se poate observa moneda ''normala'':
http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... nescu.html

iar aici este o imagine a monedei ''Proof''
deci exista intr-adrvar doua versiuni.
[img=http://img152.imagevenue.com/loc770/th_19214_rus1989_122_770lo.jpg]
banivechi

Mesaj de banivechi »

Eu am rubla Eminescu in ambele versiuni. Cea proof o am in pliculetul de celofan sigilat, insa am avut inca una sau chiar doua in capsule de metacrilat. Ca o paranteza, se pare ca monedele rusesti nu sint proof in acceptiunea occidentala, ci sint batute cu matrite slefuite special. Nu bag mina in foc, dar parca asa citisem pe undeva...
Fişiere ataşate
eminescu.jpg
eminescu.jpg (74.31 KiB) Vizualizat de 12951 ori
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Intr-adevar la aceasta moneda sunt doua versiuni (ca de altfel la marea majoritate a monedelor de 1 rubla). Asa cum zicea si domnul Ratiu, calitatea este BU pt editia pt colectionari si moneda destinata efectiv circulatiei. Cele BU sunt ambalate intr-un pliculet de ceolofan, insa am vazut-o si intr-o caseta de plastic (a fost si pe okazii oferita la vanzare de catre domnul Samoila). Aceste casete sunt de forma patrata, dar nu sunt personalizate pentru fiecare monedea in parte, ci pur si simplu scrie valoare nominala. Moneda aurita este in aceeasii moda cu monedele aurite oferite pe Ebay.

Imagine Imagine

P.S. Imaginile prezentate sunt preluate de pe Okazii. Moneda in caseta este cea oferita de domnul Samoila. Moneda in tipla din pacate nu am retinut cui a apartinut poza.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Ai fost mai iute decat mine, Mircea ... :D
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

legat de aceasta moneda,se mai gasesc informatii in revista Nummus ianuarie 1993.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Scrie răspuns