5 Lei 1882, F-VF, patina, EUR 75,- + porto.
O minimalitate la buza reversului, in dreptul lui 8 (82).
Pretul este fix !
VANDUT !
5 lei 1882
-
Cristian Ciuplea

5 lei 1882
Ultima oară modificat 02 Sep 2020, 19:08 de către Cristian Ciuplea, modificat 1 dată în total.
Curiosity Killed The Cat !
Re: 5 lei 1882
Mi se pare mie dar 5 lei 1882 este mai rar decat pare?
Va rog sa nu considerati aceasta intrebare ca un comentariu "acid" despre pretul anuntat... cat rezultatul observatiilor mele din ultimilor ani.
Recunosc ca nu sunt un observator meticulos al "pietii" dar cred ca in ultimii 5 ani am vazut mai putin de 5 piese de 5 lei 1882...
Si sper ca vanzatorul sa nu modifice pretul in crestere dupa comentariul meu... care recunosc ca s-ar potrivi ar apartine unei alte rubrici...
Va rog sa nu considerati aceasta intrebare ca un comentariu "acid" despre pretul anuntat... cat rezultatul observatiilor mele din ultimilor ani.
Recunosc ca nu sunt un observator meticulos al "pietii" dar cred ca in ultimii 5 ani am vazut mai putin de 5 piese de 5 lei 1882...
Si sper ca vanzatorul sa nu modifice pretul in crestere dupa comentariul meu... care recunosc ca s-ar potrivi ar apartine unei alte rubrici...
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
-
Cristian Ciuplea

Re: 5 lei 1882
Din colectia pe care o vand am avut 3 bucati, toate cam aceeasi calitate.
Daca discutam de grad bun de conservare, nici 1885 nu-i moneda rara in sub VF.
Aceeasi situatie este si in cazul leului 1870C, av si rv rasturnat.
In calitate slaba nu-i moneda rara.
Se pare ca colectionarul roman se inchina in fata ei, chiar si in stari deplorabile.
1882, incepand cu un XF ca la carte, este moneda f. rara.
Daca discutam de grad bun de conservare, nici 1885 nu-i moneda rara in sub VF.
Aceeasi situatie este si in cazul leului 1870C, av si rv rasturnat.
In calitate slaba nu-i moneda rara.
Se pare ca colectionarul roman se inchina in fata ei, chiar si in stari deplorabile.
1882, incepand cu un XF ca la carte, este moneda f. rara.
Curiosity Killed The Cat !