articol despre domnul Octavian Iliescu

Istorie, arheologie, antichitate, evul mediu, muzee, etc.

Moderatori: Deus, Adam25

dimo13

articol despre domnul Octavian Iliescu

Mesaj de dimo13 »

Romania libera - "Numismatul nevazator":
http://www.romanialibera.ro/a99380/numi ... zator.html
dorelb

Mesaj de dorelb »

ce viata!!! sunt impresionat de ce-am citit. acest om merita tot respectul nostru.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

asa este, un om deosebit
Mircea

Mesaj de Mircea »

Daca intereseaza pe cineva cartea Istoria monetei in Romania, dar in engleza, se poate lua de aici:
http://www.numismatics.org/dpubs/nonxml/iliescu.html
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Pacat ca nu a avut cine sa-i duca mai departe colectia :(
Mihai
amonra

Mesaj de amonra »

Pacat ca a trebuit sa o vanda.
Plus ca parca orbirea lui e un blestem, dupa ce o viata a fost colectionar...
O poveste trista.
Pecunia non olet.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ati fi gata sa colectati o donatie pentru acest om? Doar intreb...
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Este o initiativa laudabila. Trebuie sa tinem cont de activitatea cu totul deosebita a acestui mare numismat roman.

Il cunosc personal si pot sa va spun ca regret teribil faptul ca din cauza glaucomului dansul nu mai detine decat cca 10% din acuitatea vizuala a unui ochi...Dl.Octavian Iliescu este o enciclopedie de cunostinte numismatice si ar fi putut contribui inca substantial la acest domeniu.

Cred ca valoarea unui atare gest din partea pasionatilor de numismatica i-ar arata in primul rand faptul ca generatiile mai tinere nu l-au uitat si ii recunosc meritele.

Am creat pe wikipedia o pagina (modesta) dedicata d-lui Octavian Iliescu: http://ro.wikipedia.org/wiki/Octavian_Iliescu
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
Mihai

Mesaj de Mihai »

O colecta, buna idee!
Deschide cineva un cont la o banca? Vrea cineva sa se ocupe? Ar fi mai usor sa fi o persoana din Bucuresti, cred.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Problema nu-i asa simpla. Un cont de donatii trebuie declarat ca atare, exista o legislatie in domeniu. Altfel poti fi luat drept escroc si avea necazuri cu legea. Sa vedem daca se poate face fie ceva oficial, fie ceva neoficial care sa nu arunce nicio umbra asupra intentiilor. Astept idei de la cei care au legea ca meserie (parca aveam si ceva avocati pe-aici :D)
dorelb

Mesaj de dorelb »

nu cred ca de bani duce lipsa dl Iliescu. ceea ce-i trebuie lui este vederea. din pacate in privinta asta noi nu putem face nimic. gestul nostru ar trebui sa fie mai presus decit un ajutor banesc. poate ca o bucurie mai mare i-am produce daca ...sa zicem i-am dedica un numar din Colectionarul Roman (poate plecind de la pagina din wikipedia si dezvoltat corespunzator). parca-i nascut in august -cred ca ar fi timp ca de ziua lui sa-i facem cadou acest numar omagial impreuna cu intreaga colectie a CR printata.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

"Nu crezi" dar n-ai de unde sa stii. Daca trebuie asistat tot timpul are sigur nevoie de bani. Sigur ideea cu dedicatia este o reparatie morala si este foarte frumoasa. Iar vederea nu cred ca i-o mai poate reda cineva. Oricum am propus si la asociatie ceva, poate gasim totusi o metoda mai practica pentru cineva care ar trebui sa ne fie mentor. Sa incercam sa facem mai mult totusi pentru venerabilii nostri inaintasi cat sunt in viata macar.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Pe langa ajutorul banesc eu zic, ca la fel de important pentru dansul ar fi ceea ce a zis si BogdanC, sa-i aratam ca generatiile mai tinere nu l-au uitat. Ideea propusa la asociatie este buna, sper sa reusim s-o realizam.
dorelb

Mesaj de dorelb »

berserkr scrie:"Nu crezi" dar n-ai de unde sa stii.
pai din interviu am dedus. pe de alta parte nu stiu ce suma ff importanta am putea stringe noi cei din ANR tinind cont de mai multe lucruri....dar nu as vrea sa discut prea mult despre asta. raman la parerea mea.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Din interviu reiese ca nu se descurca cu banii. Nu e suficient sa "faci suma" unui om trebuie sa-i cunosti si nevoile. Asistenta permanenta este extrem de scumpa, eu stiu numai pentru cateva ore pe zi cu copiii cat se ia, dar pentru a asista un om cu dizabilitati...in fine sper sa fie cat mai multi de parerea mea.
Scrie răspuns