Cum aleg marimea cartonaselor?
Cum aleg marimea cartonaselor?
Vreau sa cumpar cartonase autoadezive pentru monede si vreau sa stiu cum aleg amrimea lor. cu cat trebuie sa fie mai mare diametrul ferestrei fata de diametrul monedei? ( ex: ce diametru trebuie sa aiba fereastra pentru o moneda de 100.000?)
- BAIDA DORU

Ia un catalog. Pentru monede romanesti uite AICI
Ai putea incerca rame cu diametru de 37,5 mm sau 39,5 mm daca vrei sa lasi un pic de spatiu.
Ai putea incerca rame cu diametru de 37,5 mm sau 39,5 mm daca vrei sa lasi un pic de spatiu.
-Exact, sublerul este scula ideala, il folosesc si eu chiar daca nu pun monedele in rame autoadezive dar vreau sa stiu exact ce diametru (mm) au monedele pt. ca in cataloage (Krause) nu se specifica decat la monede americane iar la restul doar la cele care exista in 2 variante cu grafica identica dar dimensiuni diferite (large/reduced size).vlahul scrie:Un subler?
-Pt. monedele romanesti nu e problema le gasim in cataloagele editate la noi (ZC, etc...).
-Profit de ocazie si il rog pe dl. banivechi, stiind ca are ultimele Krause (2008) sa ne zica daca pe langa cotatii noi, aduce ceva imbunatatiri la detalii fata de editiile anterioare, cum ar fi daca se precizeaza diametrul monedelor.Multumesc.
multumesc pentru raspuns
multumesc pentru raspuns